גנבים עלינו.

רוני1955

Active member
גנבים עלינו.

לפני מספר ימים פרצו אלי הביתה. למזלי הטוב נכנסתי הביתה כדקה אחרי שהגנב פרץ. הוא שמע אותי פותח את הדלת, וברח. ראיתי את הגב שלו כשהוא ברח מהחלון. כמובן שלא עלה בדעתי לרוץ אחריו.
מכאן יש לי שאלה. אני רוצה לעשות בבית באיזו מגירה מתקן מלכודת. אני לא רוצה משהו שעלול להרוג או לפצוע. אני רוצה משהו כמו למשל פצצת צבע זרחני, כשהוא יפתח את המגירה הספציפית, הצבע יתפוצץ ויכסה אותו בצבע זרחני שאינו יורד, או שיורד רק לאחר כמה ימים. השאלה אם זה יהיה, האם לגנב שיחטוף את זה יכולה להיות עילה חוקית לתבוע אותי על גרימת נזק או משהו דומה?
לגבי פגיעה באנשים תמימים או בני משפחה, המגירה תהיה נעולה. זה גם ימנע מהם לפתוח, וגם ימשוך את הגנב לנסות לפרוץ דווקא אותה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא בטוח שזה חוקי

אבל אם באיזו מגרה בביתך תהיה מעבדה כימית, שזה אחד מתחביבייך ותקפיד לנעול אותה היטב כדי שלא יפתחוה ויגרמו לנזק - זה בסדר - אבל זכור בשום אופן לא מלכודת לגנב.
ומקרה שהיה - חקלאים בעמק בית שאן תפסו יום אחד שני נערים שעסקו בגניבת ציוד חקלאי מבתיהם, הם לא נגעו בהם לרעה, למעט צביעתם בירוק ושחררו אותם מיד.
החקלאים קיבלו עונש מאסר בפועל ותשלום פיצויים לנערים.

רוני1955

Active member
אני לא מתכוון לפגוע בו.

אני מתכוון "לסמן" אותו שיהיה לשוטרים אמצעי זיהוי. בנוסף, מה שאני מבין לפי "חוק דרומי", הגנה עצמית כוללת הגנה על הרכוש שלי. במקרה של שי דרומי הגנבים לא סיכנו את חייו, הוא ירה, הרג אחד ופצע את השני, ויצא זכאי. הוא יצא אשם רק באחזקת נשק שלא כדין וקיבל חצי שנה עבודות שירות.

אתה מפרש את "חוק דרומי" בצורה לא נכונה

הרעיון שלך לא מתאר מעשה שדרוש באופן מיידי כדי להדוף את מי שפורץ או מנסה לפרוץ לנכס שלך.
הוא מעשה לא דרוש, בטח שלא באופן מיידי, והוא לא מיועד להדוף את הפורץ.
&nbsp
ובינינו, גם אם היה מדובר במעשה שדרוש לחלוטין ובאופן מיידי כדי להדוף פורץ... אתה לא סנסציה תקשורתית כמו שי דרומי בזמנו, אין לך גיבוי ציבורי ולא הבאת את המחוקק לתקן את חוק העונשין באופן שהתיקון ייקרא על שמך.
בנוסף, לפרשת שי דרומי היו נסיבות אחרות, ולמיטב ידיעתי לא הוכחה כוונה מראש להרע לפורץ. היו לו טענות של הגנה עצמית וחשש לחייו.
ספק רב שבית המשפט יהיה רחמן כלפיך כפי שהיה כלפי שי דרומי...

ugu1211

New member
להתקין זה יותר פשוט, נכון.

אבל אחר כך לחפש את הגנב, במיוחד אם היה לו גרב על הראש, קצת יותר מסובך.

למעלה