גנאולוגים יקרים שלום

t o b i

New member
גנאולוגים יקרים שלום

הבטחתי לעצמי כבר מזמן ועכשיו חופש-הגיע הזמן להתחיל נברתי בארכיונים מאמרים (מודה עדיין לא הכל) יש לי שאלה גלובלית כזו אני מריצה את השמות משפחה ומטרידה חבר'ה באיסיקיו... שם לא נפוץ כלל כך שזה לא הטרדה רצינית, מקווה לנחות על משהו שקשור במוצא ומשם אלוהים גדול יש לכם טיפים
חשבתי על לתת שבלונה,מעין טופס כזה שימלאו לי רק על מה שידוע להם (אני רוצה לעשות לא רק עץ אחורה אלא גם שיתפרש לצדדים) אני שואלת ספציפית לגבי שאילתות באמצעים וירטואלים מרבית הטיפים שלכם עמוקים יותר- ממש מחקריים ואני בחיתוליי תודה ולילה טוב ונעים!!

bilen

New member
ברוכה הבאה וחופש נעים!

צעדים ראשונים: לקרוא את המדריכים שנמצאים בלינקים הצבעוניים שרשומים בכותרת (אדום-ירוק-כחול). אח"כ.... תוכלי לארגן לפי ההנחיות הודעה מסודרת לפורום עם ארצות המוצא של העץ העץ שלך, שמות עיקריים, תקופות וכו'. בטוחה שתוכלי להתקדם לרוחב ולעומק בצורה יסודית ומקצועית. אין טעם לזרוק אלף רשתות דיג ענקיות שיגזלו ממך משאבים ועלולים להסיט אותך מהדרך. בהצלחה !

התחלה

אנחנו כבר הרבה מעבר לשלב הזה. בכל זאת לא מזמן נפטר דוד שלנו. לגבי משפחות צאצאיו לא היה לנו מספיק מידע. לקראת הנסיעה ל"שבעה" הכנו ב"אקסל" טופס על כל מה שידוע לנו עליהם עם שדות למילוי. חלקנו את הטופס לכל בני המשפחה שפגשנו, ואכן כעבור ימים אחדים קבלנו את כל הפרטים החסרים והוספנו עוד כמה עשרות שמות לעץ הגדול שלנו. למזלנו היתה אחרי כמה חדשים חתונה באותה משפחה ויכלנו להביא להם את המוצר המוגמר.

ליהיא51

New member
לחנה ודני, הרעיון שלכם מוצא חן

בעיני. האם תוכלו לפרט מה הדברים העיקריים שכתבתם על גבי הטופס ? מתכוונת לנצל זאת למפגשים עם קרובים.

מרותי

New member
טופס - שאלון

שלום חנה ודני בטופס שהכנתם, אילו שאלות שאלתם? הרעיון נראה לי מאד מוצלח וגם אני רוצה להכין שאלון. תודה רבה ושבת שלום. רותי.

t o b i

New member
תודה רבה. ושאלת "סקר" קטנה

דיברתי עכשיו עם סבתא שלי ושאלוהים ישמור אותה ואת סבא הם זוכרים המוווווווווון דברים קיבלתי שמות ושמות משפחה של הסבים שלהם מה שמשאיר אותי מלאת סקרנות אבל.. אי אפשר לחקור 30 שמות משפחה... איך אתם ממפים
יש פב משוגעים שחוקרים יותר מה4 הישירים שלהם
זה נשמע לי מטורף... אבל מפתה מאוד.....

yehudad

New member
../images/Emo24.gifראשית, ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

קודם כל עצה מעשית
אם סבתא וסבתא שלך זוכרים המון תרשמי את כל מה שהם אומרים. גם אם עכשיו זה נראה לך מידע מיותר מי יודע איפה יהיה המחקר שלך בעתיד ומי יודע אם הם עדיין יהיו בסביבה (ושיזכו לחיים ארוכים...) לגבי המחקר: כל אחד מגדיר את מטרותיו במחקר. יש מי שרוצה להגיע הכי רחוק בעבר שאפשר, יש כאלה שרוצים לחקור "לרוחב" כלומר לגלות כמה שיותר קרובים רחוקים החיים כיום וכן הלאה. לכן, לדעתי, את צריכה להגדיר לעצמך קודם מה את רוצה למצוא ואז לקבוע משימות ולפיהן לאסוף את המידע. בכל מקרה כולם כאן ישמחו לעזור גם בעצות וגם באופן מעשי.

השושן

New member
יותר מ4 הישירים שלהם

היי, ברור שחוקרים יותר מסבא וסבתא שלך, זה מה שמעניין במחקר. אני אומר תרשמי הכל, אבל הכל, כל מה שיודע להם, אחר כך תחליטי לעשות עם זה מה שאת רוצה. לי יש 7 דורות אחורה כבר.

יש לך המון מזל שאת יכולה לשאול אותם

וכמו שיהודה אמר, כתבי לך את כל מה שהם אומרים, אפילו הפרטים הקטנים והלא חשובים ביותר. אני כל כך מצטערת שלא שאלתי את סבי וסבתי כשעדיין חיו...

t o b i

New member
אל תצטערי-

לא טוב לחשב דברים שלא קרו ובטח כאלו- כי את הזיכרונות אני בטוחה שמצאת גם בלי עזרתם אני בסה"כ בת 22 כך שהגיל זה התרגיל.... רוב האנשים שמתעסקים בגניאולוגיה אני מאמינה כבר הורים בעצמם סבא וסבתא מצד אבי כבר לא איתנו וגם אני במשך תחילת המחקר הצטערתי כל כך אבל אחרי התאפסות הבנתי עד כמה כל "ניצחון" קטן הוא מתוק יותר כשהוא דרך האינטרנט או ספר ולא הוגש לי בכפית. אמנם המטרה היא איסוף מקסימום אינפורמציה, אבל בעצם- ההתרגשות מפרטים חדשים זה מה שמניע אותנו וממלא אותנו אנדרנלין. אם היו לי ספרים מוכנים אולי לא הייתי עושה ונהנית כמו היום

wow1

New member
טובי, תחסכי לעצמך המון זמן בחיים אם

תכתבי 'גנאלוגיה' כפי שמוסכם על האקדמיה העברית ללשון. איל.

רותיש

New member
הערה קטנה מהצד בנושא

מרשה לעצמי להוסיף, למרות שבד"כ אני פסיבית פה... עצה קטנה: לשמחתנו הרבה הקלטנו את זכרונותיה של דודה של בעלי (שתפקדה כאמו) בזקנתה, היום היא כבר לא חיה. הסיפור שלה אולי לא מדויק לגמרי אבל מכיל הרבה פרטים. את הטייפ - זה היה מזמן - העברנו לא מזמן לדיסק ויש לנו עדות מוקלטת. גם את קולה זה מרטיט לשמוע היום. אז תקליטי איכשהו כל זכרון שיכולים לספר לך, מי יודע, אולי בדור הבא יתעניינו גם כן?

למעלה