גנאולוגיה

גנאולוגיה

מי מאיתנו לא שמע פעם משפט כמו "הסיגנון הזה מקורו בסין וכשעבר דרך מנצ´וריה הוא היתפצל ומימנו נולד הסיגנון ץ..."אז ח´ברה מי יודע היכן ניתן למצוא עץ יוחסין מחקרי עד כמה שניתן יאלה שירשור חדש.

שיטות

גנאולוגיה כיכללה יש בה מספר עצי משפחה אבל לרוב הידע עובר ,מקבל דגשים שונים מיתווסף או מיתמקד תודה לכולם

של ../images/Emo41.gifכל../images/Emo41.gif אמנויות הלחימה???

אם אני לא טועה, רק בהונג-קונג ספרו יותר מאלפיים! אתה מחפש את "בית התפוצות" לאמנויות לחימה...

budoka

New member
נסה לחפש תחת המונח HOPLOLOGY

שזה גנאלוגיה של אמנויות לחימה.

budoka

New member
דוגמית לחבר´ה../images/Emo77.gif

הנה מה אפשר למצוא כשמשוטטים באתרי הופלולוגיה. (אוף, איזה שם דרייגר המציא לדבר הזה! איפה ציפה דריפה ימפמפוני??) החבר´ה מאייקידו ששמו לב לקווי הדמיון עם נינג´יצו/בודו טאיג´יצו לא רק שלא טעו, אלא העלו עובדה היסטורית. למי שלא יודע, KUKISHIN RYU היא אחת מתשע השיטות שנלמדות בבודו טאיג´יצו, ומהמתורגלות יותר. פרטים על הקשר תמצאו כאן.

אני אקרא את זה ואגיב בזמן ובמקום

המתאימים. בינתיים אני בוחר לשמור על זכות השטיק(ה).
לורנס

והרי תגובתי

השיטות שנחשבות לעיקריות ביותר כמקורות האייקידו הן: 1. hozoin ryu takada ha sojutsu לה מייחסים את טכניקות המקל באייקידו. 2. yagyu shinkage ryu heiho לה מייחסים את טכניקות החרב באייקידו. 3. tenjin shin´yo ryu jujutsu ו-daito-ryu aikijujutsu להן מייחסים כמובן את שאר הטכניקות, כאשר ההשפעה הרבה ביותר היא של אסכולת דאיטו-ריו. הדברים כמובן לא אמורים לגבי קורינדו אייקידו, אלא אך ורק לגבי המיינסטרים. מה שחשוב להבין הוא שבנוסף לשיטות הנ"ל אואשיבה למד שיטות רבות נוספות. כך, למשל לא רבים מודעים לעובדה שהוא למד קאשימה שינטו-ריו, ואני מצרף מאמר רלבנטי. לכן המידע אינו כה מפתיע, ואני בטוח שישנם רבים נוספים כמו טאקאהארו קוקי שאואשיבה היה איתם בקשר ולמד מהם. לפי אנציקלופדיית האייקידו שבאתר www.aikidojournal.com, טקמוסו-אייקי אינו שם של סגנון אייקידו, אלא: AIKI which gives birth to martial techniques. An expression coined by Morihei UESHIBA to refer to the highest level of aikido where one is capable of spontaneously executing perfect techniques. These characters appear frequently in Ueshiba´s calligraphic pieces. It is also a popular choice for dojo names. ישנה התאחדות באוסטרליה בשם takemusu aiki association of australia שמעביר את מורשתו של מוריהירו סאיטו (איוואמה-ריו) שלעתים נוהגים לכנותה בשם טאקמוסו-אייקידו. תומר, האם קוקישינדן-ריו וקוקישין-ריו הם שמות של שיטות נפרדות? האם הן נלמדות כיום ביפן כשיטות קוריו-בוג´וטסו נפרדות מבית הספר של האטסומי? האם הן מוכרות ע"י ניהון קובודו-שינקוקאי או לחלופין ניהון קובודו קיוקאי? לורנס

budoka

New member
השיטות מבית KUKI

קוקישין ריו התפצלה לאורך ההיסטוריה להרבה תתי-שיטות, חלקן נלמדות גם מחוץ לבוג´ין קאן ולגנבוקאן, בהיקף שאינו ידוע לי. טקמצו, מורו של האצומי, שסייע רבות למשפחת קוקי לארגן מחדש את החומר ושהעותקים שהיו ברשותו שרדו את מלחה"ע ה-2 (בניגוד לעותקים שהיו בידי המשפחה), ריכז את כל האספקטים של השיטה תחת קוקישינדן ריו, שהוא היה הסוקה שלה. לפני מספר שנים, שמעתי שהתקבלה בקשה מצד בני משפחת קוקי להאצומי סנסיי, כדי שישנה את שם השיטה לקוקישין ריו, כנראה כדי לחזק את הקשר בין המשפחה לשיטה. ההכרה בשיטות ע"י ארגון כזה או אחר באמת אינה ידועה לי, למעט העובדה שכל זרמי שיטות KUKI למיניהם מתועדים בדאיג´יטן.

שיחקתי קצת עם הכתובת של האתר

והגעתי לדף הראשי באנגלית. מסתבר שזה אתר מאוד מקיף של שיטה שלא ברור לי אם שמה הוא קוקישינדן טנשין-היוהו או פשוט קוקישין-ריו. בכל מקרה יש שם טבלת סוקה, והסוקה האחרון הוא קוקי מונטקה - למה אם כן שמותיהם של טקמצו והאצומי לא מופיעים שם? אלא אם כן אני מבין מדבריך שטקמצו בעצם ייסד שיטה חדשה על סמך מה שלקח מהשיטה המקורית?

budoka

New member
האתר שייך לזרם ה- HYOHO

שאיננו חלק מהבוג´ין קאן, ומועבר מסורתית בתוך משפחת KUKI, למרות שאלה אינם עוסקים עוד באמנויות לחימה בעצמם. כלומר, מדובר במעין זרם של מסורת ולא זרם של אמנות לחימה. טקמצו מופיע בטבלה אחרת של האנשים שהיו הסוקה של אמנות הלחימה במקביל לסוקה המשפחתי, והאצומי נעדר מהרשימה משום שהוא כבר הסמיך את הסוקה הנוכחי, שוטו טנמורה, שפרש מבוג´ין קאן והקים את הגנבוקאן.

למעלה