גנאולוגיה ממוחשבת

yaelgro

New member
גנאולוגיה ממוחשבת

אז אחרי שעברתי על המאמר כמובן, אני פונה אליכם. הגרסאות המעודכנות במאמר די ישנות, ואני בטוחה שחלק מהבאגים והחסרונות שופרו, תוקנו וכד'. אני מחפשת תוכנה לסידור העץ(אולי זה מה שיסיט אותי קצת מהחדשות בארץ ומהבלאגן שלנו פה בשגרירות ישראל בארגנטינה). הדרישה העיקרית היא שניתן יהיה לשלב נתונים בעברית ובאנגלית לאותו אדם(כלומר שבעץ יופיעו אחד ליד השני באותו מלבן בעברית ובאנגלית). מעבר לזה, לא חייבת להיות חינמית(אם אפשר גירסה חינמית להתרשמות מה טוב). ודבר אחרון, אין כמו המלצות אישיות. תודה וסוף שבוע שקט. ומאחר שאני עוברת פה על ההודעות לאחר שבוע עבודה בברזיל, שחברי הפורום הצפונים יחזיקו מעמד, ושארנון יחזור בשלום ממשימתו הלאומית! יעל.

נכון לעכשיו - Family Tree Maker

שלום יעל, נכון לעכשיו אני משתמש ב-Family Tree Maker, אשר היא תוכנה פופולארית למדי (כ-$30).בחרתי בה בשל מגוון התצוגות שניתן להציג באמצעותה, ומרחב המידע שניתן לאגור בה. התוכנה לא ניבנתה על מנת לשרת שפות שונות, אבל ניתן "להתחכם" ולהציג בה גם שמות עבריים (אני מצרף דוגמא של חלקיק מן העץ שלנו). המיגבלה בעניין זה היא שלא ניתן לבצע חיפוש על סמך השדה העיברי. במידה ותחליטי ללכת על FTM, אנא שובי וכתבי ואפרט לפנייך את התהליך. קיימת תוכנה עברית לועזית חדשה ומבטיחה (My-Heritage) המצויה כעת בגירסת בטה (פורסם בפורום זה) אולם לצערי לא הספקתי לבחון אותה. כל טוב, רפי לוי

דו לשוני

לשתי שפות אפשר את הדורותרי גם FTM , אני משתמש בשתיהן לכל אחת יתרונות וחסרונות מוכן לתת מנסיוני

yaelgro

New member
מאחר וכל מי מבני המשפחה

בארץ שעבר את כיתה ד' יוכל להסתדר גם עם אנגלית, אני בהחלט לא שוללת גם את התוכנה הזו. כל הצאצאים בעולם ששפתם נכתבת באותיות לטיניות גם לא תהיה להם בעיה. השאלה שלי היא, האם התוכנה מקבלת תוים בעוד שפות. כלומר לדוגמא ü .

utyol13

New member
חיפוש עברי

אני משתמש נ-FTM בעברית וניתן לחפש שמות בעברית ובאנגלית, אם משתמשים בשדה השם המקורי ולא יוצרים FACT משל עצמך.

yehudad

New member
אם הבנתי נכון את רוצה תוכנה שניתן

יהיה להחזיק בה נתונים גם בעברית וגם באנגלית. ללא "תחמון". יש שתיים כאלה: דורותרי שעולה כ-200 ש"ח ו-MyHeritage החינמית שהזכיר פופי לוי. בשתיהן יש יכולת לשמור נתונים גם בעברית וגם בשפה אחרת במקביל. MyHeritage היא עדיין בנסיון. חסרים בה עדיין דברים, אך הם מתווספים עם הזמן.

yaelgro

New member
תודה לכולם, ושאלה.

האם ב MyHertage יש אפשרות ל-PDF(או האם ידוע לך אם תהיה בעתיד)? מאחר והיא חנמית ובגירסת בטא, נראה לי שאנסה אותה בשלב ראשון.

yehudad

New member
מאחר ורוב התוכנות הקיימות היום

מאפשרות זאת, אני מניח שגם MyHeritage תספק זאת במוקדם או במאוחר.

yaelgro

New member
שאלה נוספת לאחר שימוש ראשוני

באגים שאני מוצאת, למי אני יכולה להעביר על מנת שישפרו ויתקנו? התוכנה קלה ונוחה לשימוש ממה שנראה לי אחרי שימוש ראשוני.

yehudad

New member
בעיקרון ישנה קבוצת נסיינים שבודקת

ומעבירה את האגים שנמצאים. בכל אופן - באתר שלהם ישנו טופס דיווח על תקלות, אותו תוכלי למלא ולשלוח אליהם. יש גם קובץ PDF שכדאי לקרוא בכדי להכיר את כל היכולות הקיימות בתוכנה.

yaelgro

New member
תודה

ראיתי את הקובץ, נראה מאוד שימושי ממבט ראשון. מחר אקרא אותו יותר לעומק.

HERITAGE

אני מנסה את התכנה וקבלתי משוב מהיר ומאד עניני לכל שאלה ופניה שלי לחברה. לצערי לא נסיתי עוד את היכולת המרכזית של התכנה - שילוב תמונות בעץ. תכננו להזמין נכדים (מדרום הר חברון) בחופש לעשות סדר באלבומים ולסרוק את הצילומים למחשב, אבל כמובן שהאטרקטיביות של חיפה ירדה לעת עתה. מה שמאד הרשים אותי (ומאד מועיל אצלנו בגלל רבוי ענפים רבניים בעץ) הוא התרגום האוטומטי לעברית.

yaelgro

New member
שלחתי להם שאלות ביום שבת

מניחה ומקווה שהיום אקבל תשובה. בינתיים שילבתי תמונה אחת שלי, כי זה כל מה שיש לי במחשב(נראה לי הגיוני לשים תמונת פספורט או פורטרט בכרטיס האישי, על מנת שאפשר יהיה לזהות בוודאות את האדם. האמת שהיכולת לסמן כל אדם בתמונה ולשייך לו את שמו נראית יכולה מבורכת מאוד. בינתיים ביקשתי בארץ שישלחו תמונות על מנת שאוכל לצרף. ובחייייאאאת שמישהו ישלח לי כמה מעלות לפה. השעה 8 בבוקר ו הטמפרטורה היא 5 מעלות מתחת לאפס(בהרגשה).

עב

New member
../images/Emo42.gif בבקשה

10 מעלות בשבילך יהפכו את מזג האויר היום לנסבל יותר עבור שתינו.

למעלה