גן תקשורת

שרון263

New member
גן תקשורת

מישהו יודע איפה אני יכולה לחפש מידע על גני תקשורת באיזור רחובות-מזכרת בתיה לשנה הבאה? אני צריכה גן תקשורת לילד על הספקטרום בתפקוד גבוה, גן שלא פועל בעיקר בשיטת aba, עדיפות ל- dir.
ובכלל, אם מישהו יכול לייעץ לי, למה בעצם להקשיב לכל המלצות אנשי המקצוע ולא לשים אותו בגן רגיל עם סייעת?
תודה רבה,
שרון.

שרון263

New member
גן תקשורת

אנשי המקצוע שהמליצו הם הרופא ההתפתחותי, הפסיכולוגית, המרפאה בעיסוק וקלינאית התקשורת.
הגשנו את המסמכים לועדת ההשמה. אבל רצינו להגיע עם איזשהו שם של גן (מעולה) כדי לנסות ולקבל שיבוץ אליו.

dina199

New member
את באמת לא חייבת להקשיב לאנשי מקצוע

ההחלטה הסופית על מסגרת חינוכית היא של ההורים.
ויש מצבים שדווקא אנשי מקצוע ממליצים על שילוב.

רנה73

New member
מי אנשי המקצוע?

האם מדובר במאבחנים/מטפלים או בגננת הנוכחית? אני לא יודעת אם גננת נחשבת "אשת מקצוע" אבל היא זו שרואה את הילד ביומיום למשך 8 שעות, היא זו שיודעת היכן הקשיים של הילד בקבוצה והיא יכולה להעיד עד כמה מועילה עבודת הסייעת.
במקרה שלנו המאבחנות/מטפלות לחצו חזק על גן תקשורת. הגננת ( שהמליצה על איבחון ) וצוות הגן דווקא לחצו לשילוב. כשהחלפנו פסיכולוגית מטפלת היא גם צידדה בשילוב וכך גם האחראית על החינוך המיוחד בעירייה שבאה לתצפת על הילדה בגן, שוחחה עם הגננת ואח"כ פגשה את הילדה ב-אחד על אחד.
מה שכן, חיפשנו גן קטן יחסית מבחינת כמות הילדים ( 23 ) ועם צוות שכבר שילב בעבר ילדי pdd כך שהיתה נכונות ומוכנות.

Navva

New member
רישום לגן מיוחד "עובר דרך" ועדת השמה

האם החלת בתהליך לועדת השמה?

ועדת השמה קובעת זכאות לחינוך מיוחד, ואח"כ בהתאם לאבחון והגיל נעשה השיבוץ.

ועדת ההשמה נעשית במועצה המקומית / עיר בה גרים, גם אם הגן/בי"ס המיועד נמצא בעיר אחרת.

למעלה