גן תקשורת

hadassy123

New member
גן תקשורת

שלום לכולם. אני תושבת גבעת שמואל. הבן שלי, בן 3 שנים ו-4 חודשים, בעל איחור התפתחותי ובעיות בתחום השפה. בשנה שעברה הפנו אותנו לגן שפתי, ואכן הוא התקדם מאוד מבחינת השפה וכן לאחר טיפול פזיותרפי היציבה שלו מאוד השתפרה. לפני מספר ימים הזמינה אותנו הפסיכולוגית של הגן לשיחה, ואמרה שהבן יוצר קשר נהדר עם הצוות אך לא יוצר כמעט קשר עם ילדים אחרים. הדבר מאוד מדאיג אותם והם מציעים לנו לעבור לגן תקשורתי בשנה הבאה. קשה לנו מאוד עם האבחנה החדשה. רציתי לקבל קצת מידע ותמיכה. איזה מין גן זה? האם משהו מכיר את גן התקשורת בגבעת שמואל? ישנם דברים שאנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי להקל על בננו מבחינה חברתית? בתודה, הדס

TikvaBonneh

New member
הבן שלי בגן תקשורת כבר שנה שלישית.

זה גן שיש בו צוות מאוד גדול, סל טיפולים נרחב וצוות שמתמחה בבעיות תקשורת. עובדים מאוד חזק על כישורים חברתיים. אנחנו גרים בהוד השרון, לא מכירה את הגן בגבעת שמואל.

הג יולי

New member
גן תקשורת

יש המון יתרונות בגן תקשורת. על 8 ילדים יש צוות ענק. לפעמים הם 5-6 אנשי צוות. זה נותן הזדמנויות וזמן רב לעבוד עם הילדים אחד על אחד, לעבוד עם זוג או יותר ילדים על חיזוקים בעינייני תקשורת, נותן מקום לגננת ולצוות להכיר לעומק כל ילד - לאתר את הקשיים והחוזקים ולעבוד עליהם. הכמות הקטנה של הילדים נותן להם תחושה קטנה וחמה. רוב גני התקשורת צמודים לגנים רגילים ואז הילדים אמורים להשתלב בגנים הגדולים - בהתאם ליכולת של כל ילד. לפעמים הם הולכים לגן ולפעמים יש שילוב הפוך שילדים מגן רגיל מגיעים לגן התקשורת. גם לנו בהתחלה היה קשה לחשוב להכניס אותו לגן תקשורת - הוא היה בן 4. היום אנחנו בכיתה א. אין ספק שגן תקשורת נתן לו את האפשרות ללמוד ולעבוד על הקשיים שלו במקום בטוח ומוגן ואנחנו ראינו התקדמות גדולה. עד כמה שאני יודעת בגני תקשורת יש רק ילדים מאובחנים. כמובן יש לא מעט ילדים שממשיכים במסגרות של גן שפה או גנים קטנים, וההורים לוקחים על עצמם את ענייני הטיפולים השונים - תקשורת, ריפוי בעיסוק. יש לקחת בחשבון שצריך לעשות תאום בן כל הגורמים והגנים, וזה המון עבודה על ההורים. כל משפחה עושה את ההחלטה המתאימה לה ולילדה. אם זה באמת הכיוון שהילד צריך עזרה, גן תקשורת זאת בהחלט אופציה.

naomami

New member
צריך אבחון מתאים

לא תוכלו להכנס לגן תקשורת ללא אבחון מפורש של אוטיזם. לשם כך צריך להתחיל כבר עכשיו לקבוע תור לרופא התפתחותי/נוירולוג/פסיכיאטר. יתכן והפסיכלוגית של הגן היא פסיכולוגית התפתחותית/קלינית שכן יכולה לתת אבחון משלים של אוטיזם ולחסוך לכם את האבחון הפסיכלוגי, כדאי לברר. נ.ב.-יש ילדים שגן תקשורת עושה להם פלאים, כי העבודה אינטנסיבית יותר ויש יותר תיווך של מבוגרים. יש גנים שגם מוציאים לשילוב בגן רגיל עם משלבת שעוזרת לילד בתיווך השילוב ומקדמת אותו לקראת שילוב מלא.

schlomitsmile

Member
מנהל
קיבלתם התרשמות, לא אבחנה לדעתי כדאי להתייחס להתרשמות הזאת, אבל כאמור- זה לא איבחון. כדי שתדעו האמנם הוא על הספקטרום האוטיסטי, אתם צריכים לפנות לאיבחון- זה יכול להיות בהתפתחות הילד או מאבחן פרטי. בכל מקרה, זה צריך להיות איש מקצוע מומחה לאיבחון על הספקטרום, שיהיה רופא התפתחותי או נוירולוג או פסיכיאטר, ואם הוא מאבחן שהילד על הספקטרום כדאי להוסיף איבחון של פסיכולוג קליני או התפתחותי (כדאי- כי הרשויות מבקשות את זה כדי להעניק את מה שילדים על הספקטרום זכאים לקבל). האם נראה לך שבנך מעוניין לשחק עם ילדים ולא יודע איך או שאינו מעוניין? האם טוב לו להיות "חבר בחברת עצמו" או שהוא נראה לך עצוב?

hadassy123

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

איתי אוהב ילדים, אבל נראה שלא יודע איך לפנות אליהם, ולכן מיד בורח למקום אחר, לחדר אחר. הוא מחפש תמיד את חברת המבוגרים . איתי לא רוצה להיות לבדו. יוזם איתנו משחקים, רוצה שנגיב על דברים שאומר או עושה. מול ילדים מאוד מתקשה. נראה כאילו פוחד לפנות או לגשת אליהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם כך אני מצטרפת להמלצתו של עדו- קבוצת משחק עם קלינאית תקשורת. ובמקביל- איבחון אצל מאבחן מנוסה כאמור.

אם הילד מתקדם יפה, למה להעביר לגן אחר?

זה מאוד מסובך לנהל נכון תכנית של חינוך מיוחד וכעיקרון, הצלחה לא מפסיקים. אני מציע שתשקלו הוספה של טיפולים לשיפור התקשורת הכללית לצד המשך שליחתו לגן הזה. אולי כדאי שהילד יראה עוד קלינאית תקשורת שתעבוד אתו על קשר באופן כללי או שאולי כדאי לצרף אותו לקבוצת משחק שעובדת בתחום הזה. אגב, האם האבחנה החדשה היא אבחנה רשמית או התרשמותית?

hadassy123

New member
האבחנה התרשמותית בלבד.

אבל אני בהחלט רואה אצלו קשיים בתחום החברתי. דיברתי אתמול עם הקלינאית תקשורת שאנחנו הולכים אליה באופן פרטי (בנוסף לטיפול שבגן) והיא אמרה שאיתי הוא ילד לא ברור. מצד אחד מתקדם מאוד יפה, ומצד שני יש לו כל מיני קשיים בתחום התקשורת שלא ברור לאן הם מובילים. גם היא אמרה שכדאי מאוד לגשת להתפתחות הילד. אגב, יש לנו תור לעוד שבועיים (לרופא התפתחותי ולפסיכולוגית). כבר אין לי סבלנות לחכות!

באמת קשה לחכות. אני מבין אותך.

אובייקטיבית, שבועיים זה לא הרבה זמן ועדיין, קשה לחכות.

hadassy123

New member
שכחתי לשאול -

איך מגיעים לקבוצות משחק שעובדות בתחום הזה? או אולי לקלינאית תקשורת שעובדת על קשר? יש למשהו המלצות?

למעלה