גן תקשורת שנה הבאה

גן תקשורת שנה הבאה

היי לכולם,
הילד שלי בן 5 -אוטיסט קלאסי ונמצא בגן תקשורתי באזור המרכז, אנו מעוניינים להעביר אותו לגן תקשורת ABA אחר היות שבגן הנוכחי הוא לא מתקדם, בחנתי את העניין לעומק. נרשמתי לוועדת שיבוץ, נמסר כי הוועדות שיבוץ יתחילו רק עוד חודש. לבינתיים ביקשו ממני רשימה של גנים תקשורתיים שאני מעוניינת בהם. יש למשהו רעיון על גן מצויין בשייטת ABA באזור ת"א, חשבתי על גן חופית ברמת אביב - משהו מכיר?

עוד משהו מטריד אותי: האם קיים אונס בילדים הללו והילד ממילא לא יודע ויכול לספר???

תודה על הסבלנות, ריקי.

dina199

New member
למה את חושדת בדבר כזה חמור ?

כן , זה יכול להיות. האם לדעתך יש סימנים שמדאיגים אותך ?

dina199

New member
איך הוא ישן בד"כ :

על הבטן או על הגב ?
אני חושבת שפשוט יותר נח להישכב על הבטן.
תגידי לו : תשכב על הגב.

ניסיון להרגיע

אצלי הבן הקטן, שהוא ני״ט, מגיל מסויים כל פעם נשכב על הבטן בעת החלפת חיתול. שום מלחמה לא עזרה, עד שפשוט למדתי לחתל כשהוא על הבטן.
בדרך כלל במקרים של ניצול מיני יש סימנים בהתנהגות: שינוי מזג, התפרצויות כעס או בכי בלי סיבה, הפרעות שינה, סירוב להכנס לגם או לבוא אל אדם מסויים, הסתגרות, נסיגה בכל מיני תחומים.
אם את מוטרדת - שימי עין בכל המישורים אם יש שינויים בהתנגות ודפוסים.

אלותות

New member
משמועות

הבנתי שגן חופית לא משהו... יש שם הרבה תחלופה ובלאגן. על הגן בלמד אומרים דברים טובים

אם חלילה וחס הילד היה קורבן לאיזה ניצול מיני

צריך להיות לכך ביטוי בהתנהגות שלו גם אם זה לא מבוטא במילים. זה יכול להיות גם ביתר אלימות וגם בהסתגרות.
למשל מעבר לגיל מסוים מקובל לחשוב שהורדת מכנסיים ונסיון להפשיט ילד אחר צריך להדליק נורה אדומה ולברר אפשרות שהילד עבר איזה ניצול מיני....גם אצל ילדים אוטיסטים.
לא מזמן מישהו סיפר לי שבילדותו נהג לנסות להפשיט ילדים, וכשביררתי כנראה שזה היה מקרה מסוג זה....

למעלה