גן תקשורת או שילוב?

gelmasha

New member
גן תקשורת או שילוב?

ערב טוב לכולם! אני ממש ממש חדשה כאן. בני, בן 4.9 הובחן אתמול כאספרגר בתיפקוד מאוד מאוד גבוה. האבחון נעשה במכון להתפתחות הילד בירושלים (אנו תושבי ירושלים) והמלצתם - לשבץ אותו שנה הבאה בגן תקשורת. הילד נמצא היום בגן אנטרופוסופי, לא סובל, אבל רוב הזמן מבלה לבד ולא משתף פעולה עם הילדים והגננות. הוא כן רוצה להתחבר לילדים ולשחק איתם אבל לא יודע איך, חסרים לו כלי תקשורת בסיסיים. בנוסף הוא לא מדבר עברית (הוא מדבר רוסית ברמה גבוהה מאוד, אבל אין דוברי רוסית בגן) אני מתלבטת האם לבקש עבורו גן תקשורת או שילוב בגן רגיל עם משלבת ו/או תוכנית צמיחה/מנחה/קלינאית תקשורת וכו' אין לי מספיק כלים על מנת לקבל החלטה מוסכלת, אני חדשה בתחום ולא מבינה מה ואיך להחליט לטובת הילד. אשמח לקבל עצות, המלצות, דעות וכו'. בנוסף אני מחשפת גננת או סעית או משלבת מנוסה באיזור ירושלים באופן פרטי לפעמים- 3 פעמים בשבוע לשעה וחצי מה דעתכם על הרעיון והאם מישהוא יכול להמליץ? בתודה מראש

TikvaBonneh

New member
תשובות

גם אנחנו התלבטנו והרגשנו שאין לנו מספיק כלים להחליט. ביקשנו מהצוות שאיבחן אותו בהתפתחות הילד שידונו ביניהם בסוגייה ויציגו לנו את ההמלצה שלהם, מה עדיף. הם המליצו לנו על גן תקשורת, וזו הייתה החלטה נכונה. הילד התקדם מאוד. באופו כללי, שתי האפשרויות , גן תקשורת ושילוב יחידני הן טובות ושתיהן יקדמו את הילד שלך. תכנית צמיחה אני לא מכירה, מה זה? קלינאית תקשורת הוא צריך. לא נותנים לכם קלינאית בהתפתחות הילד? הרעיון שלך בינתיים - 3 פעמים בשבוע לשעה וחצי זה נורא נורא מעט. את צריכה כל יום ולפחות שלוש שעות. מנוסה את לא תמצאי באמצע השנה, תצטרכי להסתפק בחסרת ניסיון. ואת צריכה הדרכה בשבילה. שילוב זה פרוייקט רציני כלכלית ולוגיסטית. תתחילי כבר לעבוד על זה.

gelmasha

New member
תודה

תודה על תשובתך! שאלתי את צוות האבחון, הם ממליצים גן תקשורת. אני לא חולקת לרגע על הידע והניסיון, אבל הם ראו את הילד בקושי שעה וחצי. הם לא ראו אותו משחק או משתף פעולה עם אחרים, הם ראו אותו באבחון, שזה רגע לחוץ ללא קשר לחיי היום יום. הבנתי שתוכנית צמיחה זה שילוב יחדני, באים ליום אחד בשבוע לווראיטי ליום טיפולים מרוכז בעלות של 1500 ש"ח לחודש. ביום זה עושים טיפולים שונים כמו קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול בתנוע, דרמה. מוזיקה, פסיכולוג וכו' תחת קורות גג אחד בנוסף לסעיית שילוב

רחל119

New member
מנסיון, תוכנית צמיחה מעולה!

היייתי שם ב'גלגול' קודם של התוכנית עם הבת שלי וליוויתי לא מזמן משפחה שהילד שם היה בתוכנית ומאד מאד התרשמתי. צוות מקצועי, מיומן, חשיבה על אינטראקציה בין הילדים המטופלים, תיאום בין אנשי המקצוע המטפלים, ביקור בגן בו הילד נמצא והדרכת הצוות שם!!
מומלץ מאד

רחל119

New member
אולי לא הסברתי את עצמי טוב

התכוונתי שבמסגרת התוכנית הטיפול יחידני אך על מנת לשפר הכישורים החברתיים של הילדים מידי פעם הם עושים טיפולים משותפים, לדוגמא: ברפוי בעסוק ואוכלים ארוחות בוקר ביחד

אם הוא יהיה בגן תקשורת

ואם אנחנו נחליט לשלוח לגן תקשורת (במצב דומה, אובחננו לאחרונה-רק שהבן שלי משחק עם ילדים כל הזמן ויש לו כלי תקשורת בסיסיים-חסרים לו הניואנסים והוא מתנהג בצורה מאוד קורבנית (מה שנקרא פרצוף דורש מכותI)) הם כנראה יהיו ביחד. אובחנתם במאוחדת?

gelmasha

New member
אובחן במאוחדת

כן, עשינו את האבחון במאוחדת אצל מיכל אלטמן. גם הבן שלי משחק עם ילדים, כשהם משחקים איתו. אבל הוא לא יוזם בעצמו, לא ניגש לילדים, מתבייש נורא. ברגע שהילדים מזמינים אותו הוא פורח ומשחק איתם בשמחה.

גם אנחנו אובחנו אצלה

הייתי מאו ד שמחה להיות בקשר. החשש העיקרי שלנו מגן תקשורת זה שלילד לא יהיו פרטנרים למשחק. ככה הוא משחק עם השנתון שמתחתיו ולרגע לא לבד. הבעיה שבכיתה א רגילה הילדים יאכלו אותו בלי מלח. אנחנו מקווים שאם נעכב את העליה ל-א בשנה(הוא עוד 3 חודשים בן 6) ונשלח שנה לגן תקשורת אולי נוכל לוותר על כיתת תקשורת, או לפחות שיגיע לכיתה כזו מוכן יותר. מיכל אלטמן צופה שיתעללו בו אם יעלה ל-א רגילה.

בהתלבטות דומה

2 אבחונים מאוד מקצועיים לא התלבטו ואמרו שילוב. כך גם הקלינאית המנוסה שלנו.
רק אני "תקועה" על חנ"מ כי רוצה חממה עבורו (בן שלוש...).

רחל119

New member
מעבר לשאלת ה'חממה', השאלה

היא אם את ערוכה למציאת משלבת מקצועית (האם יתנו לך לבחור משלבת?), הן מבחינה לוגיסטית, הן כספית והן מבחינת הליווי וההנחיה המקצועית? האם יש בסביבתכם גן
עירוני/פרטי תומך שילוב? עם גננת שמוכנה ומנוסה בעבודה עם ילד עם קשיים ועם נכונות לקבל גורם חיצוני ש'יסתובב' אצלה בגן, לא פשוט. שילוב - מפתה, אבל ללא יכולת להשפיע
על זהות המשלבת, מקצועיותה, ומידת ההדרכה והליווי שתקבל - את עלולה לשרוף שנה 'יקרה' מאד. בהצלחה

נכון

העניין הוא שאם כ-ו-ל-ם ללא יוצאים מן הכלל אומרים שמה שטוב עבורו זה שילוב, אז רמת ההשקעה הנדרשת ממני היא ממש לא פרמטר.

בדרך כלל אני לא מתערבת בדיונים כאלה

אבל נראה לי שדווקא כי את מתלבטת, כדאי לתת את השני סנט שלי פה.

הבן שלי אובחן לפני ארבע שנים, בגיל שנה ושבעה חודשים.
ילד בתפקוד סופר דופר גבוה. גם אז ובעיקר היום.
למרות זאת, ולמרות שהוא כביכול במצב שמתאים מאוד מאוד לשילוב יחידני, אנחנו הלכנו לגן תקשורת. שנתיים במעון יום שיקומי ועכשיו סוגרים שנה שנייה בגן תקשורת (גן עירייה). רק בשנה הבאה הוא יילך לראשונה לשילוב יחידני (משולב חלקית כבר שנה שנייה בגן הקרוב לגן התקשורת שלו), ובשביל זה דחינו בשנה את הכניסה שלו לכיתה א'.
אחרי ארבע שנים במסגרות מיוחדות אני מודה לכל מי שיעץ לנו לא להקשיב לאנשי מקצוע שהמליצו לנו לזרז את היציאה לשילוב מלא. אני לא יכולה לדמיין לעצמי את הבן שלי במצב טוב כל כך אם הטיפול בו היה בפיקוחנו בלבד בשנים האלה. לא כי אנחנו הורים לא משקיעים, אלא כי לא ידענו במה להשקיע. כי לא היינו יודעים בזמנו לאיזה כיוונים להדריך את המשלבת. כי לא היינו יודעים לשפוט אם אנשי המקצוע שבחרנו בעצמנו, כולל מתאמת השילוב שאמורה להדריך את המשלבת, הם אנשי מקצוע מוצלחים בכלל ומוצלחים לבן שלנו בפרט. כי אם היינו הולכים ישר לשילוב יחידני, לא היה מצב שבו נעשית חשיבת צוות אמיתית על הבן שלי, שבו כמה וכמה מוחות משלבים כוחות כדי להבין איך לעזור לו ואיזה תחומים זקוקים לעזרה הזאת. כי שעה-שעתיים-ארבע שעות בשבוע של טיפול פרטי יחידני מכל אחד מאנשי המקצוע הנחוצים לא יכול להחליף שמונה שעות ביום, יום אחרי יום, שבו כולם בגן, כולל הסייעות, הגננות ובנות השירות, בהנחיית אנשי המקצוע ובהתייעצות איתנו, מכוונים את הילד, עוזרים לו, מתרגלים איתו. כשכל רגע ודקה, כל ישיבה לצייר וכל שמיעת סיפור וכל הליכה לשירותים מותאמים ספציפית למה שהילד שלך צריך, התוצאות הרבה יותר טובות. כך לפחות לדעתי. בנוסף, במהלך הזמן הזה אנחנו כהורים עברנו תהליך חשוב של הבנה של הילד שלנו והיכרות מחודשת איתו, למדנו מה קשה לו, מה הוא רוצה ומה הוא צריך, איפה הנקודות שהוא צריך יותר תמיכה ומה הכוחות שלו. כל יום צופים בו כמה וכמה אנשים שהוכשרו לזה, והם מדווחים לנו מה ראו וביחד אנחנו חושבים על זה, מגיעים להחלטות ומסקנות. אלה דברים שמערכת פחות עוטפת לעולם לא תוכל לספק, וזאת הכנה טובה מאוד לשנים הרבות שבהן אנחנו כהורים נצטרך מעכשיו לנהל את השילוב הזה. אם היום לפני שזה מתחיל אני עדיין מרגישה קצת מבוהלת מהרגע שבו האחריות וההחלטות יהיו כולן עלי ויהיה הרבה פחות עם מי להתייעץ, אני מתקשה להבין איך יכולתי בכלל לחשוב לפני ארבע שנים שיש לי מספיק ידע לזה... אני מניחה שיש הורים שמסוגלים לזה, בטוח יש, אבל אולי גם הם היו יוצאים מרווחים מכל מה שאנחנו למדנו בתקופה הזאת.
כאמור, אני לא מרבה לכתוב כאן בכלל ועל שילוב/גן תקשורת בפרט, אבל בגלל שדעתי היא לא דעה שאני רואה פה הרבה, הרגשתי שכדאי להביא גם אותה.

קחי בחשבון שהמון מאבחנים,

קלינאיות תקשורת פרטיות וכו' בחיים לא היו בכלל בגן תקשורת. בשיחות איתם שמעתי גם המון דעות לא מבוססות על הגנים האלה, על רמת התפקוד של הילדים שהולכים אליהם ועוד.

להערכתי הצוות הזה

ממליץ באופו מאוד גורף על גני/כיתות תקשורת.
אנחנו הולכים לראות את הגן, ואז נחליט.
בירושלים השילוב הפרטני לא משהו, והחינוך המיוחד כן, ומשלב מאוד אבל שילוב קבוצתי.
צריך לשקול התאמה לילד המסוים ומחיר מול תועלת.
עם ועדות השמה תזדרזו מאוד.
תפנו למתי"ה כבר עכשיו ותחליטו אח"כ.

gelmasha

New member
קבעתי ועדה במאי

דיברתי גם עם שרי ניצן. אם תראי את הגן תוכלי בבקשה לשתף אותי? שלחתי לך גם במסר מספר הנייד שלי.

למעלה