שלום לימור ובוקר טוב
כבוגרי הגנים התקשורתיים בראשלצ, אוכל לספר רק טובות, על שלושה מהם לפחות, היות וגן רביעי נפתח רק לאחרונה, ולא מהזמנים שלנו, כך שאינני מכירה את מנהל/ת הגן. ישנם שני גנים בקרית גנים, אחד בכרמים ושוב, רביעי, שאולי באמת מישהו אחר יוכל למסור לך פרטים עליו, אין לי מושג אפילו, היכן הוא ממוקם. עד כמה שידוע לי הגנים מחולקים לפי גילאים, ולא לפי רמת תקשורת, כך זה היה עד לפני שנה, ולא נראה לי ששינו את צורת החלוקה. את שלושת הגנים מנהלות גננות מצויינות, ומאוד מקצועיות, שיטת העבודה לא נוטה לסוג מסויים של טיפול(דוגמת A.B.A ), אלא מותאמת לרמת כל ילד, ונעשית לרוב באופן אינדבידואלי. כמובן שיש מפגשים כמו בגנים אחרים, בוקר,צהרים וכו'. ובין לבין הגננות עובדות עם הילדים, בצורה פרטנית. הילדים מקבלים טיפולים של ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, מגיעה מנגנת , אשר מתאימה את הנושאים שלה לרמת הילדים בגן. בתקופתנו הגיעה גם טראפיסטית במוסיקה, שעבדה עם הילדים בצורה פרטנית, והיתה נהדרת. הגן בכרמים , נמצא בתוך אשכול גנים, כאשר הוא הגן הטיפולי היחיד, והגננת יזמה שילוב של ילדים, שהתאימו לכך, בגנים הסמוכים. הרבה פעמים דוגמת פורים / יום העצמאות, הגנים ערכו מסיבות חג משותפות לכולם, וילדי הגן השתתפו גם, וזה היה פשוט נהדר. כמו כן יזמה ביקורים של ילדים מהגנים הסמוכים לתוך הגן שלה, לשם משחק משותף עם הילדים שהיו מסוגלים לשתף פעולה. פשוט זה היה מדהים. הגנים בקרית גנים, צמודים אחד לשני, ומפאת המרחק מגן רגיל, אין יוזמה של הגננות לשלוח לשילוב, ואילו הורים שהיו מעוניינים לשלב עצמאית את הילדים, פשוט דאגו לכך לבד. כולל לקיחת הילד לשילוב והחזרתו לגן. אבל הגננות גם שם, מאוד ותיקות ובעלות ניסיון רב בעבודתן, מאוד קשובות לרצונות ההורים, ונוהגות לשתף את ההורים במהלך השוטף של הגן, כולל, לפחות איתי, נתינת מקום לביקורים, וניהול שיחות לעיתים תכופות יותר , מאשר פעמיים בשנה בזמן המפגשים של התל"א. מקווה שעזרתי . יונית.