גן שפתי כן או לא ?

nirity1

New member
גן שפתי כן או לא ?

הקטנה שלי בת 4.5 . הינו בהתפתחות הילד ואין לה אבחון על הספקטרום. מה שכן יש לה זה דיבור קצת משובש ( לא ברמה ממש רצינית .) ואנחנו עובדים עם קלינאית. וגם קצת קושי בהבנה חברתית. ( גם כן לא ברמה חמורה , אבל בהחלט יש קושי ) המליצו לנו ללכת לפסיכולוג ילדים אבל כרגע אני לא יכולה מבחינה כלכלית.
היא בגן קיבוצי יחסית קטן ( 22 ילדים ) גננת + שתי מטפלות.
בגלל שאין לה אבחון היא לא זכאית לסייעת. בועדת השמה אמרו לי שיתנו רק גננת שיח ואולי מרפאה בעיסוק וזהו.
הם לוחצים לשים אותה בגן שפתי. גם הפסיכולוגית של הגן.
לפי דעתי הם מנסים לטאטא אותנו החוצה. החשש שלי שלהעביר אותה לגן שפתי מחוץ לקיבוץ יבודד אותה חברתית לגמרי. ושאם נמשיך לעבוד עם הקלינאית יהיה שיפור
מה דעתכם ?

Astroo

New member
גן שפתי = חינוך מיוחד

אחר כך קשה לחזור לחינוך הרגיל, אם הילד לא מאובחן על הספקטרום.

אתה טועה (ניריתי,כנסי גם).

בני החל את דרכו בגן שפתי ובילה שם שנתיים מאושרות.
מאוד קידמו אותו.
גן חובה עושה בשילוב בגן רגיל.
בגן שפתי מגוון הבעיות הן אכן שפתיות בפרט,אולי עיכובי התפתחות כאלה ואחרים אבל לא קריטי.ניריתי,יתכן והם רוצים לנער עצמם מחובה ויתכן שלא.
בכל מקרה,ההחלטה היא טובה רק אם יש מקום ממש מומלץ (על פי עדויות הורים) בסביבתך. אם לא,כדאי שתישאר בגן.
צוות גן שבו יש 22 ילדים בלבד ושתי מטפלות בנוסף על גננת לא אמור ליהיות לו קשה לשנס מותניים עבורה.
(באם תבחרי לשים אותה בגן שפתי,הבעיה היחידה שאני רואה זה דלילות בהכנה לבית ספר כי רבים מגן זה ממשיכים במערכת החינוך המיוחד כך שההסתכלות שלך צריכה ליהיות רחוק קדימה,אם בכוונתך להמשיך לבית ספר רגיל).

Astroo

New member
אני מדבר מנסיון

הבן שלי היה בגן שפתי ולא היו מוכנים בשום פנים ואופן להעביר אותו לחינוך רגיל, עד שהבאנו אבחון PDD.

יחד עם הבן שלי באותו גן היה ילד

בעל קשיים שפתיים אבל לא מאובחן כPDD ,וזה היה ברור כשמש שהוא לא מתאים לאבחנה הזו,ועבר איתו בלי שום קושי לגן הרגיל.
הכל תלוי בגן.
גן שמעונין לקדם,מקדם.
לכן הדגשתי בתגובתי הקודמת שזה חייב ליהיותת רק מקום בעל המלצות.

Astroo

New member
שום דבר לא ברור כשמש

אם למומחים זה לא תמיד ברור, אז לך כצופה מן הצד זה ברור כשמש?

הדגשת ענין שולי במה שכתבתי

אבל עדיין האמת היתה שלא היה לילד כלום חוץ מקושי שפתי (לא אני קבעתי אלא מי שאבחן אותו במשהו אי פעם ואיך אני יודעת?מדברים עם אנשים אז יודעים) והוא עבר לגן הרגיל בעידוד נלהב של הגן השפתי.
אנשי הצוות אמרו לי לא פעם שמה שמצער אותם זה הורים שםוחדים להעביר את ילדם למערכת הרגילה למרות שהם יודעים שמתאים.לא ניכנס למשמעות החלטת ההורים אלא לניסיון הגן לדחוף ולקדם את הילדים.זה הגן הספציפי הזה.
תכלס,אין שום חוזר מנכ"ל שמחייב גנים שפתיים לשמור את הילדים בחינוך המיוחד.הכל תלוי ברוח האנשוית.

אני מכירה כמה ילדים שהיו בגן שפתי

והמשיכו לבית ספר רגיל, כיתה רגילה. היום הם כבר גדולים (אחד מהם כבר אחרי תיכון) והם לא כל הזמן במסגרת רגילה לגמרי.

הגן השפתי שהיה לידנו היה גן מדהים, שהלוואי וכל ילד היה יכול לכת אליו, ולא רק ילדים עם קשיים שפתיים.

TikvaBonneh

New member
אני מכירה מקרה

של ילד מקיבוץ שהלך לגן שפתי ומאוד מאוד התקדם שם. מבחינה חברתית הוא באמת התחבר יותר עם הילדים בגן השפתי מאשר עם הילדים בקיבוץ. מה קורה עכשיו? הם חברים שלו? את כותבת שיש לו קושי בהבנה חברתית, כך שיכול להיות שגם אם הוא יהיה איתם בגן יהיה לו קושי חברתי איתם. הקיבוץ זה לא חברה סובלנית. אולי זה לטובה שיהיו לו חברים מחוץ לקיבוץ.

אמיתמי

New member
אני שמעתי דברים טובים מאוד מאוד על גני שפה

אפשר להתייחס לזה אחרת, שנה שנתיים בגן שפה יכולים לעזור בהדבקת פערים ולעזור לו בהמשך בהשתלבות בחברה.

למעלה