גן פרטי או גן עירייה?

נורנור1

New member
גן פרטי או גן עירייה?

בני בן 4 ונמצא כרגע בגן פרטי שאנחנו מאוד מרוצים ממנו (וגם הילד כמובן). בגן נמצאים שתי קבוצות ילדים מגיל שנה וחצי ועד חמש. בשנה הבאה כארבעה ילדים בגילו של בני יישארו בגן (מתוך 20 ילדים). האם להעבירו לגן עירייה או להשאירו בגן. יש לי מספר חששות להעביר אותו (היות ואני צריכה צהרון והצהרון הוא בגן עירייה הוא בגן אחר עם מטפלות אחרות מאלה של הבוקר) מול הישארות בגן עם מספר קטן של ילדים בגילו. אני רוצה לציין שהוא נמצא בגן הנוכחי רק שנה אחרי שהיה שנתיים במשפחתון, והקליטה היתה לו קשה. תודה מראש

mishtal

New member
לדעתי כדאי

להשאיר אותו בגן הפרטי. אם כולכם מרוצים אז למה לא? ואת גם אומרת שיהיו מספר ילדים בגיל שלו, כך שתהיה לו אפשרות לשחק גם עם בני גילו. אני מוצאת רק יתרונות בקבוצה קטנה שכבר מוכרת לו.

לאה_מ

New member
מסכימה בעקרון, ובכל זאת -

האם לשנה הבאה מדובר בגן טרום חובה או בגן חובה? כי אם מדובר בגן חובה, הייתי כן שוקלת לעשות את המעבר עכשיו, מחשש שמא המעבר בכתה א' יהיה הרבה הרבה יותר קשה. אם מדובר בגן טרום חובה, גם אני בעד להשאר במסגרת שמרוצים ממנה.

יסמין@

New member
גם אני

חושבת שלאור היתרונות של הגן הפרטי (מעט ילדים, ילדים מוכרים ועוד) ו לאור העובדה שהיה לו קשה להיקלט (כלומר הוא לא אוהבת מעברים ושינויים) - עדיף להשאיר אותו בגן פרטי.

דורית++

New member
תלוי בתכנים שמציע הגן ועוד

אם הילד בן ארבע ז"א שיכנס בשנה הבאה לטרום חובה, בגיל ארבע וחצי, ויהיה בין הגדולים בשנתון (כמו הילדים שלי, ילידי פברואר, עכשיו בני חמש). בגיל הזה לדעתי ילד זקוק לגירויים נוספים מעבר למשחק חופשי כמו שיש ברוב הגנים הפרטיים. האם הגננת בגן הפרטי מוכנה להשקיע בקבוצה הקטנה של ארבעה ילדים ולהציע גם תכנים דומים לאלה המוצעים בגני עיריה? בעניין הזה לדעתי לא מספיק לשאול אותה אלא יש לבדוק ממש מה היה המצב בשנים קודמות, כי להבטחות יש איכשהו נטיה להתמסמס. נקודה נוספת היא אפשרויות חברתיות. קבוצה של ארבעה ילדים היא קטנה לדעתי מכדי להציע לילד אפשרות בחירת חברים כלבבו. אולי לילד יש חברים נוספים איתם הוא נפגש אחה"צ? אני לא בטוחה שזה המצב כי להבנתי את מתארת מצב שבו הילד בגן עד ארבע אחה"צ ואז לא נותר זמן רב לחברים. מבחינת קליטה הייתי בודקת אם גני טרום חובה בישוב שלכם משולבים עם חובה או עם טרום חובה. אם הם משולבים עם חובה אז לדעתי יש יתרון בכניסה לגן יחד עם כל הילדים, ולא בהצטרפות לקבוצה מגובשת שנה אח"כ. במקרה כזה גם ברור שתעבור על הילד קליטה אחת בלבד עד כיתה א', ללא קשר לשאלה מתי יעבור לגן עיריה. אני גם חושבת שחשוב לבדוק מה רמת הגן העירוני. יש הרבה גנים מצוינים. אני יכולה לספר מנסיוני עם הילדים שלי שהם ממש פורחים בגני המועצה השנה. אין לפסול גן רק בגלל שאינו פרטי.

נורנור1

New member
תודה על התגובות

אני אברר עם הגננת כמה ילדים בגילו כבר נרשמו ולפי זה אני אחליט. הגן עצמו מספק תכנים רבים, מעניין והבן שלי נהנה כל יום ומחכה לרגע בו הוא ייכנס לגן.

למעלה