גן פרטי או גן עירייה?

מו של מו

New member
גן פרטי או גן עירייה?

אנחנו צריכים להחליט האם לשלוח את הבנות (יהיו בנות שלוש בנובמבר) בשנה הבאה לגן עירייה או להמשיך בגן הפרטי.
אנחנו מאד מרוצים מהגן הפרטי, הן מקבלות שם המון תשומת לב ואהבה, והן נמצאות שם מגיל שמונה חודשים.

בהתחלה היינו בטוחים שבשנה הבאה נשלח אותן לגן עירייה בגלל ההבדל המשמעותי במחיר כשמדובר בשתי ילדות (חיסכון של לפחות 30 אלף שקל אם לא יותר). אנחנו גרים בכפר סבא והחוות דעת על הגנים פה טובות. ההורים מרוצים, ואני חושבת שיש סייעת נוספת. אנחנו לא הורים היסטריים במיוחד ובטוחים שכל מעבר הוא קשה אך הילדות יסתגלו מהר.

ואז השבוע המנהלת של הגן הפרטי הציעה לנו הצעה מאד נדיבה של הנחה משמעותית אם נשאיר אותן בגן בשנה הבאה. במקום 5250 ש"ח לשתיהן (שזה כולל הנחה לילד שני), 4000 ש"ח לשתיהן. אני מניחה שגן עירייה כולל יול"א זה בערך 2400 ש"ח לשתיהן.

עכשיו אנחנו מתלבטים מאד. הגן עירייה עדיין יהיה יותר זול, אבל ההפרש קטן בהרבה ואנחנו יכולים להסתדר עם התשלום לגן פרטי עוד שנה. הגן עירייה מרחק הליכה קצר מהבית ולגן הפרטי חייבים לנסוע ברכב. בגן הפרטי אני יודעת שיהיה להן טוב, בגן עירייה פחות אנשי צוות והכל לא ידוע. ועוד דבר חשוב - בגן הפרטי הן כנראה יהיו הילדות הכי בוגרות, ובגן עירייה רוב הילדים יהיו בוגרים מהן. אני מעדיפה שיהיו איתן ילדים גדולים יותר שידחפו אותן קדימה. הן מאד אוהבות ילדים גדולים יותר ולומדות מהם דברים כמו התנהגות בוגרת יותר.

אשמח לשמוע דעות ועצות.

shigatox

New member
הייתה לנו דילמה דומה

ילידי אוקטובר, גן עיריה קרוב וגן פרטי רחוק, עם הפרש משמעותי במחיר.
החלטנו להשאיר אותם שנה נוספת בגן הפרטי (אפילו היינו צריכים לעבור גן כי התפנה מקום בגן המדהים שלהם ולא הייתי מרוצה מהגן הפרטי הקודם) והיום חצי שנה אחרי אני לא בטוחה אם זה היה נכון
חשוב לי רק לציין שהשנתון שנשאר כלל כאלו שחגגו יום הולדת 4 בינואר ועד כאלה שחגגו 3 בינואר- פברואר והם נמצאים במקום טוב באמצע.
גם אצלנו בעיר גני העיריה נחשבים טובים ויש סייעת נוספת, אבל בכל זאת הגן הפרטי מדהים הגננת היא מעולה אני ממש מרגישה שהיא רואה כל ילד בנפרד ויודעת איך לקדם אותו, הדגש בגן שלנו הוא על החברתי וכישורי חיים ובאמת שהגישה החינוכית של הצוות אצלנו זה משהו יוצא דופן שאני רואה את התוצאות שלו בבית. אין ספק שהילדים עשו קפיצת מדרגה מבחינת היכולות התקשורתיות והחברתיות שלה.
מצד שני בזכות הסייעת הנוספת וכיוון שהעיריה אצלנו באמת נדיבה יחס המטפלות ילדים בגן עיריה זהה לזה הפרטי, שמעתי דברים מצויינים על הגננות באזור, ושיקול כמו שנת צהריים שהיה קריטי בעיני לפני שנה הוא היום בעצם חסרון כיוון שהשנצ הזה גורם לילדים שלי לא להצליח להרדם בלילה וקשה לי לשכנע את הגננות לוותר להם על השנצ בגן.
מבחינת האוכל בגן הפרטי יש מבשלת שמכינה אוכל ביתי ואיכותי אבל גם בצהרונים אצלנו עשו מעבר לאוכל בריא לאחרונה ואני בטוחה שפחות טעים אבל לא גרוע מבחינה תזונתית.
בקיצור אני מאוד מרוצה מההחלטה להשאיר את הילדים בגן פרטי שנה נוספת מרגישה שהם ממש פורחים וטוב להם מצד שני קשה לי לדעת אם אפשר לייחס את זה ל"פרטיות " של הגן או שהיינו רואים את השינויים המאוד חיוביים האלה גם אם הם היו בגן עיריה טוב.

יכולה לספר מה אצלנו

גם ילדי נובמבר וחוץ מילדה אחת הם אכן הכי קטנים בגן אבל יש גם הרבה ילידים אוגוסט ספט אוק.
יש סייעת שלישית שזה משמעותי מאוד! חובה בגיל הזה, הם 34 ילדים בגן הכמות תכלס לא מפריעה לא להם ולא לנו.
לפני חודשיים הגננת עשתה סוג של פגישה כדי לדווח על ההתקדמות של הילד והיא ציינה שהיא זוכרת שהם הקטנים בגן והיא לא מצפה מהם להיות ברמה של ילדים שכבר חגגו 4 מבחינת זיהוי ספרות ואחיזה נכונה של עפרון ומספריים, למרות שחלטתי לבד לעבוד על חלק מהדברים בבית ואנחנו מתקדמים יפה...
אני שמחה מאוד אין שנ״צ כי ב19:15 בערך הבית שקט, הילדים ישנים וקמים רק ב6:30-7:00 שזה מעולה, שנה שעברה הם היו מפטפטים עד 22:00 וקמים לפני 6:00.
הם פורחים בגן אבל אלה ילדים שתמיד היה להם טוב חברתית ושמשתלבים נהדר. בנוסף הם בוגרים לגילם לדעתי, אני רואה שיש ילדים בגן שעדיין עם מוצץ ושמיכי ואצלנו היה רק לאחד שמיכי שהוא ויתר עליו בקיץ בלי שיכנועים רבים בעצמו.
אני ובעלי לא מתחרטים לרגע על המעבר לגן עירייה ולדעתי גם הילדים לא. הגננת מעולה והיא אמא לתאומים בעצמה כך שאנחנו בכלל רגועים.
אגב אצלנו זה מצחיק אבל היינו הויצו וקיבלנו הנחה אז יצא שבגן עירייה אנחנו משלמים בערך 200 שח יותר בחודש משנה שעברה אבל אצלנו בכלל לא הייתה אופציה להמשיך בויצו.

לגבי האוכל אכן יש הקפדה על אוכל בריא. בימי הולדת יש פיתות גבינה לבנה זיתים וירקות חתוכים, מיף פטל זה השיא המתוק של היומולדת חוץ מהעוגה. הם אוכלים מצויין בגן כי ארוחת ערב אצלנו זו ארוחה שבה אכלו שני ביסים והם שבעים ואין להם שום בעיות אכילה או משקל.

לסיכום בעיריות בהם יש סייעת שלישית והקפדה על גננות טובות לא הייתי מתלבטת ומכניסה לגן עירייה.

מנצלשת -
חינם! מנוי שבועיים לאתר הסוד של מיה!

פעילות אצלי בבלוג שתעניק לכם מנוי הכרות לשבועייים לאתר הסוד של מיה והגרלת חוברות לימוד עברית וחשבון. מוזמנים!

sefia

New member
אם היה אפשרי - הייתי משאירה עוד שנה בגן הפרטי

ואני אסביר:
אצלי נכנסו לגן עירייה בני 3 ו-5 חודשים. למרות זאת , המעבר מ3 שנים בגן פרטי קטן לגן גדול של 35 ילדים עם 3 אנשי צוות (יש סייעת שלישית) היה להם קשה.
&nbsp
מבחינת העייפות הם עדיין לא הסתגלו (כבר חצי שנה עברה). הילדים שלי צריכים עדיין שנ"צ והם בני 4!
מבחינת למצוא את מקומם בתוך קבוצה כל כך גדולה, בגן דו גילאי בו יש ילדים שהשנה חוגגים גם 5 - קשה.
&nbsp
הכל אפשרי, ומסתגלים - זה נכון. הילדים שלי לא סובלים ויש צוות מדהים
אבל אם היתה קבוצת בני גילם בכמות מספקת שהיתה ממשיכה בגן הפרטי - הייתי משאירה אותם שם .
חששתי שיהיו הבודדים הכי גדולים בגן ללא אפשרות להתפתח.
לא מדברת אפילו על השיקול הכספי כי לי היה סידור מוצלח עם בעלי הגן הפרטי מבחינת תמחור, ובגן עיריה עולה לי יותר ממה שחשבתי משום מה .
&nbsp
&nbsp

לדעתי

אם יהיו הכי בוגרות זה פחות חשוב. השאלה היותר חשובה היא כמה בני גילן (שנתיים וחצי - שלוש) יהיו בגן הפרטי בשנה הבאה? מה הפער לעומת הילדים האחרים? לא הייתי משאירה רק אותן כשכל היתר בני שנתיים ומטה (וגם על זה יש הורים שיחלקו עלי). אבל אם יהיו שם עוד לפחות חמישה-שישה ילדים בני גילן, בהחלט הייתי מעדיפה להשאיר לעוד שנה בגן הפרטי.
בתחילת השנה הבאה הן יהיו בנות פחות משלוש. נכון שזה אפשרי ומקובל להכניס בגיל הזה לגן עירוני (ואני לא בין אלה שחושבים שזה תמיד נזק איום ונורא לילד), אבל בעיני, כמו שגנים עירוניים בנויים כרגע, זה פחות טוב מגן פרטי טוב. ואם המחיר בגן הפרטי הוא משהו אפשרי מבחינתכם, ואם אתם יכולים להתגבר על עניין המרחק לשנה נוספת, ובייחוד מכיוון שהגן הזה טוב להן ולכם, אז הגן הפרטי עדיף בעיני.
יש להן עוד מספיק שנים ללמוד התנהגות בוגרת. אם ייכנסו בגיל שלוש לעירוני יהיו להן שם 3 שנים עד כתה א. אם ייכנסו בגיל 4 עדיין יהיו להן שנתיים. כרגע חשוב שיקבלו את היחס הכי טוב שאפשר.
ורק מוסיפה לגבי שנ"צ - אם הילדות שלך הן מהסוג שאוהב לישון, שנ"צ יהיה יתרון גדול, כי לילדים כאלה להיות כל הבוקר בגן ומיד אח"כ להמשיך לצהרון בלי שנ"צ זה מתכון לעייפות ועצבנות במשך כל הערב. אם הן לא אוהבות לישון חשוב להבין אם הגן הפרטי נותן לילדים להישאר ערים בצהרים אם ההורים מבקשים זאת ובמקומך יכול להיות שהייתי מציבה את הזה כתנאי למנהלת הגן אם תחליטו להישאר לשנה נוספת.

טחיא

New member
היינו באותה דילמה שנה שעברה

ילידות סוף דצמבר רשמית זכאיות לגן ערייה יכלו להכנס בשנתיים ו 8

גם אצלי הגן ערייה בתוך השכונה והגן הפרטי חייבים אוטו

יש כמה ילדים פחות או יותר בגיל שלהן שזה גם שיקול

היה לנו ברור שלא רושמים ומשאירים את שתיהן עוד שנה בגן פרטי למרות העלויות לא מתחרטת לרגע

שנה הבאה יכנסו לטרום חובה בגיל 3 ושמונה חודשים

למעלה