גן עירייה

גן עירייה

כמה שאלות לגבי גנים:
הבן שלי יעבור שנה הבאה לגן עירייה (גיל 3).
* האם העירייה מחוייבת לספק לו לחם? אם אני מביאה את הלחם יש לי עילה מספיקה לדרוש קבלת פטור מהתשלום החודשי (משלמים אצלנו לעירייה סכום של כ-200 ש''ח עבור ארוחת 10)?
ובכלל למה אני צריכה להתכונן מבחינת האוכל בגן עירייה?
(כרגע הוא במעון שבו מספקים לו אוכל נ''ג ומבשלים לו במיוחד...)
* האם נכון לדרוש מכל הוריי הילדים בגן להביא רק חטיפים ועוגות נ''ג (במקרה של יומולדת וכד'..)? כדאי לעשות שיחה בתחילת שנה עם ההורים?
תודה! :)

טליאמתי

New member
מהסוף להתחלה: 'לדרוש מכל ההורים...' לא יהיה נכון לדעתי. אפשר

לנסות לבקש מהם להתחשב. כדאי לדבר קודם עם הגננת על הנושא, לקבל את שיתוף הפעולה שלה ואם יש צורך להסביר לה את המשמעות של ההקפדה ואז להעלות את זה באסיפת הורים הראשונה או לשלוח לכולם מייל מסביר. יש כאן הורים שעשו את זה ותוכלי לקבל מהם נוסח של המכתב.
&nbsp
לא ידוע לי בעניין חובת העיריה לספק לחם נ"ג, זה דבר שתצטרכי לבדוק מול העיריה בעירך. כנ"ל לגבי פטור מתשלום במקרה ואת מביאה את האוכל של הצליאקי שלך.
&nbsp
לגבי הארוחה עצמה:
לפני כשלוש שנים עבדתי כצמודה לילד בגן עירוני שהייתה בו צליאקית.
ארוחת הבוקר שלהם הייתה מורכבת בעקרה מכריכים. בכל פעם עם ממרח אחר+ירקות שהונחו במרכז השולחן וכל ילד לקח בעצמו. לעתים היה גם פרי בארוחה עצמה ובכל מקרה תמיד היה פרי לפני סוף היום.
אמה של הצליאקית דאגה לה ללחם ומאפינס שהיו במקפיא, לחמית, ממרחים משלה, קופסה עם ופלים, בייגלה וסוכריות לעת הצורך.
בד"כ הכינו קודם כל לצליאקית ורק אז לשאר הילדים.
אני ראיתי בעיה רק בצורת ההגשה של הירקות מפני שכל הילדים לקחו מקערות מרכזיות כשהידיים שלהם מלאות בפירורי הלחם שהם אוכלים. כך שאם הילד מקבל גם את הירקות שלו בנפרד ולפני כולם-אפשר לשלוט בזה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

d a p h n a

New member
במקום לדרוש מכל ההורים להביא דברים

דבר שנראה לי שיהיה מקומם ובתכל'ס גם לא ממש הייתי סומכת על הורים אחרים בעניין -
נראה לי יותר פשוט לדבר עם הגננות ולבקש להשאיר בגן כמה שקיות של חטיפים ואם יש בגן מקפיא אז גם עוגה קפואה שאפשר להפשיר ממנה חתיכה כל פעם.
&nbsp
אצלנו בגן, לפחות, יש הנחיות ברורות מה מביאים ליום ההולדת, וכל ילד מקבל צלחת קטנה עם כמה חתיכות של חטיף. אפשר לבקש מהגננת לעשות רשימה כזו שכוללת רק דברים שיש להם גרסה נטולת גלוטן (במבה, אפרופו, צ'יפס, בייגלה), ולדאוג להשאיר בגן חבילות של החטיפים האלה כך שכשיש יום הולדת, הבן שלך יקבל צלחת עם חטיפים כמו שאר הילדים, רק כאלה שמותרים לו.
&nbsp
לחילופין, אפשר להפעיל לחץ שיפעלו לפי העקרונות החדשים של "אפשריבריא", ושבימי ההולדת בגן יגישו רק ירקות ופירות ליד העוגה.

למעלה