גן = עונש?

ימימה

New member
גן = עונש?

אתמול היתה לי שיחה מפתיעה עם בני השני (3.5): זה התחיל מדיבור על חבר מהגןשהולך לחדר שקט כי "אמא שלו כעסה עליו",וזה הלך ככה: - "ומה אמא שלך עושה כשהיא כועסת עליך?" -"היא הולכת לעבודה ומשאירה אותי בגן"
-"ומה קורה כשאמא לא כועסת עליך?" -"היא באה ולוקחת אותי מהגן לבית"
נשארתי די המומה... להבהרת המצב: אני עכשיו חודשיים וחצי אחרי לידה, עם אח קטן וחדש בבית, ואחרי שבעלי נעדר למשך שבוע (חו"ל). יחד עם זאת, מדובר בילד שהולך בשמחה לגן, נפרד בקלות, ולפעמים, אם אני מדברת עם הגננות יותר מדי, הוא פשוט זורק אותי משם ("אמא לכי"). אני לא חושבת שהבעיה בגן, אלא אולי בעובדה שאני נשארת עם אחיו הקטן בבית, וכל המשבר של אח חדש. אני יודעת שקשה לו עם זה, יש משברים בסדר גודל שלא היה אצלו קודם, אבל איך עוזרים לו?

אפרתש

New member
../images/Emo7.gif מסכנצ'יק

את יכולה לנסות להבהיר לו שכשהוא בגן את מתגעגעת אליו. להגיד את זה כל יום כשאת נפרדת ממנו בגן, וכשאת חוזרת - לאמר כמה התגעגעת אליו. לפני כמה ימים נתקלנו במטפלת שטיפלה בבתי. סיפרתי לילדה שכשהיא היתה קטנה, יעל היתה באה אליה כל יום ומטפלת בה. חשבתי שהילדה מבינה, ואז היא שאלה "וכאשר גדלתי באתם לקחת אותי חזרה?". בגלל זה נורא חשוב לדבר עם ילדים כמה שיותר. אי אפשר לדעת איזה רעיונות מוזרים עוברים אצלם בראש.

vered4

New member
אני מסכימה לגבי כך שצריך לדבר הרבה

ולברר מה הילד חושב, לתקן אותו אם הבין משהו לא נכון. אבל משפט כמו "שכשהוא בגן את מתגעגעת אליו. להגיד את זה כל יום כשאת נפרדת ממנו בגן, וכשאת חוזרת - לאמר כמה התגעגעת אליו." יכול לתת לילד רעיון שהגן הוא כורח (הרע במיעוטו) ולא בחירה . אני גם לא אומרת- אמא רוצה להיות איתך אבל היא חייבת ללכת לעבודה- כי זה מעביר את אותו המסר. מה שאני אומרת זה שאני הולכת לעבודה שלי ואני אחזור אחר כך. בלי פרשנויות על מה אני רוצה ומה אני חייבת.

למעלה