גן עדן עכשיו - לא כצעקתה

גן עדן עכשיו - לא כצעקתה

ראיתי אמש בהקרנה פרטית. לא , זה לא סרט תעמולה פרו חמאסי כפי שציירו אותו אנשי הימין. אין ספק שהם לא ראו אותו. זה סרט חכם, מעורר מחשבה, העוסק בלבטיהם של מפגעי החמאס, בסיבות שמביאות אותם לביצוע פעולות ההתאבדות שלהם. הסרט מותח ביקורת נוקבת על יחס הפלשתינים למשת"פים ולמשפחותיהם , וגם על מפעילי המחבלים, ומעלה את הדילמה - מהי צורת המאבק הראויה בכיבוש. יש לי גם הרבה ביקורת על הסרט. העיקרית היא שהוא מציג את פיגועי ההתאבדות כמיועדים נגד צה"ל, ולא כמכוונים נגד אזרחים. קטע הסיום בו נראה המתאבד יושב באוטובוס שכולו חיילים הוא מסולף למדי

mucool2

New member
אם עוד לא שמעת,

על-פי אנשי הדת של החמאס (ולא רק) כל הישראלים הם חיילים, וזה מה שמצדיק הרג בלתי-מובחן שלהם (הקוראן אוסר על הרג חפים מפשע). יכול להיות שהבמאי לא רצה להסתכסך. התוצאה היא סילוף.

מכיוון שהקטע הזה הוא רק הדקה האחרונ

ה של הסרט, זה די לא עקרוני. מובאות שם גם עמדות פלשתיניות חריפות נגד החמאס. גיבורת הסרט אומרת "על איזה מלחמה בכיבוש אתה מדבר? המניע האמיתי שלכם הוא רק נקמה! על איזה גן עדן אתה מדבר? אין גן עדן ואין כלום לאחר המוות!

mucool2

New member
ובכל זאת...

אני מניח שהסרט לא מיועד לקהל ישראלי. אתה מכיר את המצב ויודע את מה שרוב העולם לא יודע כשהוא קורא כותרת בסגנון "10 הרוגים בפיצוץ בתל אביב". במקרה הזה לאותה דקה (שהיא רגע השיא של הסרט, אם הבנתי נכון) יש חשיבות תעמולתית לא מבוטלת. וכאן הנקודה. לפעמים די בדקה אחת ואפילו פחות כדי להפוך גישה חיובית או נייטרלית לגישה שלילית, ולי די ברור שיוצר הסרט (שמכיר כמוך, אני מניח, את הרכב אוכלוסיית נפגעי הטרור) בחר במודע בסצינה שתעורר פחות דילמות מוסריות ושתוריד את רמת העוינות הפוטנציאלית של הצופים למעשי המתאבדים. אני כישראלי רואה בזה פגיעה.

זה לא רגע השיא של הסרט

והסרט לא נועד לפגוע או לא לפגוע ב"ישראלי". בסרט מובאת , בציניות מסוימת, העובדה שבשכם אין קולנוע, כי אנשי התנועות האיסלמיות שרפו אותו, כמחאה מגוחכת נגד "הכיבוש"

למעלה