גן עדן לאספנים

גן עדן לאספנים

שלום לכולם.. ברצוני לשתף אתכם בחוויה אשר גם למי שאינו מחשיב עצמו כאספן בולים, זו חוויה מרתקת. אתמול קפצתי לעזור לאבי בסידור המחסן שלו. תוך כדי העבודה סיפרתי להורי על התערוכת הבולים והרושם שהיא השאירה עלי, ועל יובל שהתלהבה ממספר דברים שם, ובמיוחד מבולי החתולים וכלבים שהיא קנתה לה. ואז התחלנו לשוחח על אוספים ישנים שלי ושל אחי. זכרתי כי בתור ילד (25 שנה אחורה) היו לאבי מעטפות עם בולים לא ממויינים. תוך כדי שיחה ודיבור, ניגש אבי לאחד המדפים ושלף משם שישה קלסרי קרטון עבים במיוחד. בתוך כל אחד יש עשרות מעטפות גדולות שבכל אחת מאות בולים שנאספו ממכתבים. פשוט אלפי בולים !! הכל מתחילת שנות השבעים ועד תחילת שנות התשעים. לא תאמינו איזו חגיגה. כמובן שלא הספקתי לראות יותר ממעטפה אחת..אבל זה מרתק!! כמו כן היה שם אוסף של מעטפות יום ראשון - כ 200 מעטפות ה 1948 ועד תחילת שנות השבעים. מצאתי גם את אוסף קופסאות הגפרורים שלי מלפני 25 שנה יש בו כ 150 קופסאות וכן אוסף מחזיקי מפתחות של אבי ובו כ 200 משנות הששים. אכן, גן עדן לאספנים...

באמת גן עדן.

עד שנולדתי עבדה אימי במחלקת הדואר של חברה גדולה, ואבי שאסף בולים אגר שקיות כאלו של בולים על הנייר. אלא מה, לא הוא ולא אני טרחנו להורידם מהנייר ועד היום מסתובבות להן אי אילו קופסאות נעליים מלאות בחתיכות הנייר הגזורות יפה וישר. אני מקווה שיבל תתחיל עכשיו ערב ערב להוריד נייר מבולים, לתפארת מדינת ישראל (ובוליה). שאלה טובה היא מה תעשה עם שני האוספים האחרים, אם כי התשובה די ברורה לי מראש
. ולסיום אני רוצה לנצל את ההזדמנות להזהיר את כל החברים: בתערוכת הבולים ניגש אלי באחד הימים איש נחמד מאוד והקשיב בסבלנות רבה להסברים שלי על האוסף. אחרי שיחה קצרה התברר לי שהוא אספן בולים שהכרתי את שמו מזמן אך מעולם לא היה לי העונג להכירו ממש. הוא אוסף בולי ישראל, שחמט והסטוריה צבאית. סיפרתי לו על הפורום והזמנתי אותו להצטרף, והנה היום קיבלתי ממנו אות חיים. הזהרו לנפשותיכם - הוא ממש נחמד, ואספן ותיק. אני מניח שבקרוב יכנס ממש לפורום ויציג את עצמו. אל תפלו בפח ואל תטעו - הוא נחמד באמת וידען גדול, ושלא תגידו שלא הזהרתי אתכם מראש. ועוד משהו קטן - ביום שישי הקרוב יש מפגש של איל"ת, ובסיומו מכירה פומבית של חומר בולאי. מי שרוצה פרטים יכול לשלוח לי מסר.

python 4

New member
מפגש של איל"ת?

אם היית אומר מפגש באיל"ת זה היה קצת יותר מרגש. הייתי בא אבל עוד לא נרשמתי - אני צריך לשלוח 80 ש"ח דמי חבר! האיש הנחמד יסתדר כאן מצויין בחבר אנשים נחמדים ומסבירי פנים זה! ומה אם האיש הנחמד מבית טוב? אמרת שגם הוא יקפוץ להגיד שלום. אני רוצה להודות לו אישית על הפאקט עם הבול הלטבי הראשון באוסף שלי.

תרוץ קלוש ובלתי מוצלח בעליל.

אם אתה רוצה לבוא, קדימה - בוא. דמי חבר תוכל לשלם במקום, וכך תוכל גם לפגוש חברים, גם לקנות במכירה הפומבית (חוויה מרגשת ומסעירה שאולי בני או דרמה יוכלו להרחיב עליה את הדיבור, כי הם כבר היו באחת כזו) וגם לטייל בשוק הכרמל ביום שישי לקראת הצהריים - חוויה בפני עצמה. לגבי ה"איש" מבית טוב איני יודע לומר דבר. אם ייכנס לפורום - מה טוב, ואם לא - גם טוב. העיקר שיהיה בריא וימשיך למכור לך פאקטים לשנים רבות. ולמה 80 ש"ח? חשבתי שאתה משלם תעריף נוער, לא?

python 4

New member
אתה פשוט גדול!../images/Emo24.gif

לא, לא תעריף נוער, אבל מדוע אין תעריף מיוחד לסטודנטים תפרנים?

avitalit

New member
אכן חוויה מרתקת ...

מקווה שהזמן לא השאיר על האוספים את חותמו ושהם עדיין שמורים טוב ללא פטריות וחלודה ...

נויקה

New member
פסימי...

נחש מה? איך שחזרתי הביתה והודעתי את רוע הגזרה, זו שאתה מסרת לי, אימא שלי אמרה: "אז קדימה לפח!" בשיא הנונ- שולנטיות... לא יאמן, בשביל מי אני טורחת??
נעה

python 4

New member
נעה, קראת את הכתבה היום בידיעות?

במוסף מסלול יש כתבה על אתרים היסטורים לרגל השבוע לשימור אתרים היסטורים. איך שקראתי אותה חשבתי משום מה עליך! אם אין לך ואת לא רוצה לקנות את העיתון רק בשביל זה אני אשלח לך את הכתבה. (בזמן האחרון אנחנו מחליפים הרבה כתבות פה בפורום, שמתם לב?)

נויקה

New member
כן, ירון

בטח שאני רוצה! תודה יש לך עוד את הכתובת שלי? נעה

python 4

New member
אה... תשלחי לי במסר..

אני לא שומר את הכתובות אצלי במחשב.

Mercyful God

New member
מנצל"ש זיהוי מדינה

שאלתי כבר פעם אך שחכתי , זה מה שרשום על הבול : Republik **erreich ** = אני לא בטוח איזה אותיות הן מחוברות . אולי אוסטריה ?

elcool

New member
did you just say the M word?

שמעתי מחזיקי מפתחות? אני אוהב מחמ"פים משנות השישים! במיוחד פטריוטים (הלוואי שהיו לי יותר.. hint, hint...)

למעלה