גן עדן וגהנום

N i c o l e

New member
גן עדן וגהנום

אני לא יודעת אם כבר דיברתם על זה כאן, אני מניחה שאולי כן...אבל אני לא הייתי אז.... מה אתם חושבים על כל העניין הזה של גן עדן וגהנום? זה קיים בכלל? מה זה? מי הולך לשם? ומי בכלל מחליט מה זה טוב שילך לגן עדן ומה זה רע שילך לגהנום? מה עושים שם? ואיך נוצר גלגול נשמות אם אתה נמצא בגן העדן או בגהנום? אני לא יודעת, הכל מאד מבולגן ואני צריכה שמישהו יעשה לי קצת סדר על זה בראש, אז בבקשה, אם מישהו יודע, או חושב, או מרגיש אולי- מה זה??? אשמח לתגובות

I am a freak

New member
שאלה יפה.....

תשובה ארוכה.... אני אנסה לסדר את האמונות והידיעות שלי ולחזור עם תשובה כמה שיותר מהר..... בה ביי, שבוע טוב

I am a freak

New member
הבטחתי.... ואני מקיים......

גן עדן וגיהנום- תראי, יהודי הדוק אני לא, אבל יש לי אמונות בקשר לעולם הבא שדיי דומות לדת היהודית. אז ככה- אני מאמין שיש מישור שהנפש שלנו עוברת אליו כאשר הגוף מפסיק לפעול, שם הנפש תשכון, תכפר על החטאים שלה ותזדכה על מעשיה הטובים, ואז,בבוא העת, היא תתגלגל לגוף אחר, לא חייב להיות של אדם, לא חייב להיות גוף מוחשי, אבל היא תעבור גלגול. במקרים אחרים, הנפש לא מכפרת על כל חטאיה באותו מישור, אז היא מתגלגלת לגוף אחר, אבל שם היא תכפר על הכול. אלו האמונות שלי. אבל השאלה שלך לא הייתה על האמונות שלי, אלה בכלליות. אי אפשר להכליל את כל הדתות, כי לכל דת יש אמונות ומנהגים משלה, אבל אני יכול להגיב בקשר ליהדות- 1. זה קיים בכלל- כן, לשם הנפש עוברת לאחר שהגוף מפסיק "לפעול" 2. מה זה- זה המקום שאליו הנפש עוברת לאחר שהגוף מפסיק לפעול. לפני שמגיעים למקום, עוברים "מבחניי קבלה", כשהמטרה היא להגיע לגן עדן. בטח את שואלת את עצמך מה אלו מבחני הקבלה האלו? זה מן מבחן כזה עם תפוח. בהתחלה, אתה לוקח ביס, ואתה מרגיש את הטעם, אחר כך, אתה רק מריח את התפוח ואתה מרגיש את טעמו, אחר כך אתה רק מסתכל על התפוח ואתה מרגיש את טעמו..... לבסוף, אתה רק מדמיין את התפוח ואתה מרגיש את טעמו. אם בכל המקרים, הרגשת את הטעם של התפוח, אז זכותך להגיע לגן העדן. בכל מקרה, בטח יש לי כמה שגיאות בסדר של תהליך המבחן, אבל זה היה רק כדיי להמחיש את התהליך, לא להיכנס לפרטים
אני לא יודע כמה זה נכון, אבל זה מה שכתוב, ליתר פירוט, טני ממליץ לקרוא את הספר - "האמת היחידה" - מומלץ
3.מי הולך לשם- לפי האמונה היהודית, בסופו של דבר כולם
רק היעד הסופי משתנה בהתאם למעשיך בעולם הגשמי, פה
4. מי מחליט מה זה טוב ומה זה רע- נו, באמת, שאלה לא במקום, מי מחליט
ה'
הדתיים מאמינים בו באמונה שלמה- מה ציפית שתהיה התשובה
5. מה עושים שם- מקבלים תגמול או עונש על מעשייך על האדמה. למשל, היית אדם רע, פושע ואדם לא הגון, דינך להגיע לגיהנום, שם תעבור את שבעת מדורי הגיהנום עד שתרצה על חטאיך. בטח את שואלת מה זה שבעת מדוריי הגיהנום? אני לא ממש בטוח, אבל זה כולל שחיה בצואה רותחת, כן כן, עינויים כאלה וכו', חבל לפרט, לא נעים במיוחד לאוזן. 6. איך נוצר גלגול נשמות- תראי, אני לא רב, אני גם לא מתקרב להיות רב, למעשה, אני ממש ממש רחוק מכך, אבל, עד כמה שאני יודע, ביהדות אין גלגול נשמות, אבל זה באמת לא בטוח, יש פורום "שאלות לרב" כאן בתפוז, אני מציע לך ללכת לשם עם השאלה הזו. יש כמה דתות שמאמינות בגלגול נשמות, ביניהם נמצאת הדת הדרוזית. הדת הדרוזית היא דת סודית, לכן אני לא יודע את ההלכות ואיך זה מתבצע לפי האמונות שלהם, אבל- הם מאמינים שמספרם קבוע, דרוזי שנפטר, שנמתו מתגלגלת לנשמה של תינוק שמולד באותו הזמן, תינוק דרוזי. לכן, מספרם נשאר קבוע (לפי טענתם), רק מי שנולד להורים דרוזים הוא דרוזי, אי אפשר להדרייז
טוב, נראה לי שעניתי על הכול, או לפחות על הרוב. אני מזכיר שוב, רב אני לא, גם דתי אני ממש ממש לא, לא לקחת את מה שכתבתי כתורה מסיניי
שגיאות דקדוק, איות או כל מה שלא יבוא- מצטער, פשוט כתבתי את זה ממש ממש ממש מהר... סורי מקווה שעזרתי וסידרתי לך את העיניינים (אפילו קצת), יום טוב,

Flame

New member
מצטערת ../images/Emo9.gif

לא היה לי זמן להגיב לפני כן...
! אז האמונה שלי... הממ... לא ממש מאמינה שיש בדיוק גן עדן/גיהנום ... יש מקום כלשהו, וכשהנשמה עוברת מהמישור הזה (ואחרים) היא עובר תהליך טיהור
.. לאט לאט מורידה את כל השכבות "והלכלוך" שאספה במישור הגשמי והחומרני. כשהנשמה מגיעה למקום הזה, היא נחה קצת.. מתחברת לאור ולאהבה האין סופיים שקיימים שם
..
המקום הזה, הוא מקום שבו לא שופטים על פי המעשים מהחיים הקודמים
זה לא כמו פה, אם תהיה טוף תלך לגן עדן.. אם תהיה רע תלך לעזאזל! זה מקום שכולו אהבה, אהבה ללא שפיטה! לאחר מכן, הנשמה מחליטה עם המלאכים (או איך שלא תקראו להם) איפה יתרחשו החיים הבאים, עם מי יפגשו בחיים הבאים, איך יראו, איפה יגורו מתי ימותו, מתי יחלו במחלה קשה... ועוד ועוד הלאה
.. הם מחליטים מי האנשים שאיתם יפגשו בחיים האלה כדי לכפר/ללמוד ולתקן טעויות שעשו... התיקונים וכו'... יתרחשו רק בחיים הבאים ובהחלט לא "במקום" ההוא ...
בקשר למי מחליט, אנחנו... ואנחנו אלוהים..מכיוון שבכל אחד מאיתנו..הניצוץ האלוהי! אלוהים חווה דרכנו, אלוהים בתוכנו
זאת, הדעה שלי..

A lost angel

New member
גן עדן וגיהנום

תראי, שני אלה הם לא מקומות משכן נצחיים.. הנשמה, אחרי כל גלגול, עוברת למין "תחנת מעבר". איזו? זה נקבע לפי הקארמה, או לחילופין, לפי רצון האל. בכל מקרה, גן עדן זה מקום משכנם של המלאכים והישויות החיוביות(יש המאמינים שגם האל שם, אבל אני אישית חושבת שהאל הוא מעל לגן עדן, מעל לעולם), והנשמות שנחות עד לגילגול הבא שלהן. למרות זאת, נשמות שסיימו את מסכת הגלגולים שלהם, נשארות בגן עדן עד ללידה מחדש, אחרי שהן מסיימות את תפקידן בעולם. גיהנום זה מקום, שבו נענשות הנשמות על מעשיהן בגלגול מסויים.העונשים באים לחנך אותם, ולהחזיר אותם ל"דרך הישר", שאמורה להוביל אותם לגן עדן. הלקחים שנלמדים שם הם לקחים קארמאתיים, שמוחדרים, איך לא, באמצעות עינויים וגרימת כאב פיסי ונפשי כאחד. גיהנום זה מקום משכנם של שדים וישויות שליליות, ושל נשמות, שלא עשו כלום כדי לשנות את גורלן, ונשלחו לשם לנצח. יש הטוענים שהשטן חי שם, אבל זה נתון לאמונה הפרטית. חשוב לציין שזה נכתב מהאמונה שלי, וזה חופף בהרבה נקודות גישות יהודיות(אולי כי..אני יהודיה..) דנה

Gum Cigarettes

New member
אף אחד לא יוכל

להגיד לך במה להאמין ובמה לא להאמין. את פשוט תצטרכי להתאמץ קצת ולחשוב (רק שלא יכאב לך) במה את מאמינה.

plomphy

New member
לא קשורה לפורום

אבל בא לי להגיב (= אני רואה את הדברים בצורה קצת שונה, ובטמטומי החלטתי לפרט עליה דווקא בפורום רוחות רפאים, כאן אף אחד לא תומך בדעה. אני מאמינה שכשמתים, מתים סופית. טוב הנה הקדמה: אני כן מאמינה שיש משהו מיסטי, ואני לא רוצה לקרוא לזה נשמה, כי אם באמת קיים דבר מחוץ למה שהמדע מסוגל לראות, אנחנו לא אמורים ולא יכולים לתת לו שם. אבל בואי נניח שהכוח שיש בתוך כל אחד חוץ מהמוח והעצבים וכו' נקרא נשמה. כשמתים, נעלם החיבור, אנחנו נעלמים- כי הנשמה זה בעצם מה שנוצר מכל אחד שהוא נולד, שכשגדלים נעמסים על הנשמה פרטים חדשים. הפואנטה שלי? הנשמה קשורה לבן אדם, קשורה למוח ולכל השיט הזה. לכן, כמו שאמרתי- החיבור נעלם, וכמו שאם מנתקים משהו מסוים מהמוח, המשו המסוים לא יעבוד, כי הכל קשור אחד לשני. שמתים מפסיקים להרגיש, הנשמה נעלמת, נעלמת כמו שהבן אדם נעלם ונשארת רק הגופה שלו, שום גלגול נשמות שום בטיח. בקשר לגן עדן? טוב, זה אותו הנושא, אני לא מאמינה שיש גן עדן, פשוט מפסיקים להרגיש, מפסיקים הכל. חלל אין סופי של כלום. ובגלל שאין נשמה לא מרגישים את הכלום הזה. אבל..אני מניחה שאני אדע אם זה נכון רק כשאמות...can't wait

למעלה