הבטחתי.... ואני מקיים......
גן עדן וגיהנום- תראי, יהודי הדוק אני לא, אבל יש לי אמונות בקשר לעולם הבא שדיי דומות לדת היהודית. אז ככה- אני מאמין שיש מישור שהנפש שלנו עוברת אליו כאשר הגוף מפסיק לפעול, שם הנפש תשכון, תכפר על החטאים שלה ותזדכה על מעשיה הטובים, ואז,בבוא העת, היא תתגלגל לגוף אחר, לא חייב להיות של אדם, לא חייב להיות גוף מוחשי, אבל היא תעבור גלגול. במקרים אחרים, הנפש לא מכפרת על כל חטאיה באותו מישור, אז היא מתגלגלת לגוף אחר, אבל שם היא תכפר על הכול. אלו האמונות שלי. אבל השאלה שלך לא הייתה על האמונות שלי, אלה בכלליות. אי אפשר להכליל את כל הדתות, כי לכל דת יש אמונות ומנהגים משלה, אבל אני יכול להגיב בקשר ליהדות- 1. זה קיים בכלל- כן, לשם הנפש עוברת לאחר שהגוף מפסיק "לפעול" 2. מה זה- זה המקום שאליו הנפש עוברת לאחר שהגוף מפסיק לפעול. לפני שמגיעים למקום, עוברים "מבחניי קבלה", כשהמטרה היא להגיע לגן עדן. בטח את שואלת את עצמך מה אלו מבחני הקבלה האלו? זה מן מבחן כזה עם תפוח. בהתחלה, אתה לוקח ביס, ואתה מרגיש את הטעם, אחר כך, אתה רק מריח את התפוח ואתה מרגיש את טעמו, אחר כך אתה רק מסתכל על התפוח ואתה מרגיש את טעמו..... לבסוף, אתה רק מדמיין את התפוח ואתה מרגיש את טעמו. אם בכל המקרים, הרגשת את הטעם של התפוח, אז זכותך להגיע לגן העדן. בכל מקרה, בטח יש לי כמה שגיאות בסדר של תהליך המבחן, אבל זה היה רק כדיי להמחיש את התהליך, לא להיכנס לפרטים
אני לא יודע כמה זה נכון, אבל זה מה שכתוב, ליתר פירוט, טני ממליץ לקרוא את הספר - "האמת היחידה" - מומלץ
3.מי הולך לשם- לפי האמונה היהודית, בסופו של דבר כולם
רק היעד הסופי משתנה בהתאם למעשיך בעולם הגשמי, פה
4. מי מחליט מה זה טוב ומה זה רע- נו, באמת, שאלה לא במקום, מי מחליט
ה'
הדתיים מאמינים בו באמונה שלמה- מה ציפית שתהיה התשובה
5. מה עושים שם- מקבלים תגמול או עונש על מעשייך על האדמה. למשל, היית אדם רע, פושע ואדם לא הגון, דינך להגיע לגיהנום, שם תעבור את שבעת מדורי הגיהנום עד שתרצה על חטאיך. בטח את שואלת מה זה שבעת מדוריי הגיהנום? אני לא ממש בטוח, אבל זה כולל שחיה בצואה רותחת, כן כן, עינויים כאלה וכו', חבל לפרט, לא נעים במיוחד לאוזן. 6. איך נוצר גלגול נשמות- תראי, אני לא רב, אני גם לא מתקרב להיות רב, למעשה, אני ממש ממש רחוק מכך, אבל, עד כמה שאני יודע, ביהדות אין גלגול נשמות, אבל זה באמת לא בטוח, יש פורום "שאלות לרב" כאן בתפוז, אני מציע לך ללכת לשם עם השאלה הזו. יש כמה דתות שמאמינות בגלגול נשמות, ביניהם נמצאת הדת הדרוזית. הדת הדרוזית היא דת סודית, לכן אני לא יודע את ההלכות ואיך זה מתבצע לפי האמונות שלהם, אבל- הם מאמינים שמספרם קבוע, דרוזי שנפטר, שנמתו מתגלגלת לנשמה של תינוק שמולד באותו הזמן, תינוק דרוזי. לכן, מספרם נשאר קבוע (לפי טענתם), רק מי שנולד להורים דרוזים הוא דרוזי, אי אפשר להדרייז
טוב, נראה לי שעניתי על הכול, או לפחות על הרוב. אני מזכיר שוב, רב אני לא, גם דתי אני ממש ממש לא, לא לקחת את מה שכתבתי כתורה מסיניי
שגיאות דקדוק, איות או כל מה שלא יבוא- מצטער, פשוט כתבתי את זה ממש ממש ממש מהר... סורי מקווה שעזרתי וסידרתי לך את העיניינים (אפילו קצת), יום טוב,