גן/משפחתון/פעוטון

גן/משפחתון/פעוטון

שלום אני צריכה לעשות קצת סדר בראש לגבי מה זה כל דבר. אני רוצה להכניס את הילד בספטמבר הבא למסגרת כלשהי ואין לי מושג למה כדאי כי אני אפילו לא יודעת מה ההבדל בין גן לפעוטון. (עדיין חדשה בתחום
) הוא יהיה בן שנתיים ושלוש חודשים. תודה

היילדה

New member
קצת סדר בענינים...

משפחתון- מסגרת קטנה 5 ילדים, בבית של המטפלת. זה טוב לילדים קטנים שאתה רוצה שהם יהיו במסגרת קטנה, לא כ"כ עושים להם פעילות מסודרת (ריכוז, יצירה וכו') אבל זה משתנה, וזה בבית של המטפלת- ויש לזה חסרונות גדולים לדעתי. בכל אופן לדעתי לגיל שלו זה לא מתאים הוא צריך מקום שיעסיקו אותו יותר. גן עירייה- מגיל 3 בלבד. אז יש לך עוד זמן. נשאר לך פעוטון/מעון/ גן פרטי לגילאים האלו. - חשוב לבדוק מה בדיוק עושים עם הילדים, מה סדר היום, מה אוכלים, כמה אנשי צוות על כמה ילדים, ולראות פיזית את המקום אם הוא מספיק גדול, נקי, ואם יש מבחר משחקים, וגם חשוב שתהיה חצר לצאת אליה. אם את עובדת מעל 30 שעות בשבוע וביחד אתם לא מרוויחים יותר מידי- יש הנחות משמעותיות במעונות של העירייה. שווה לברר. בהצלחה...

אפרתי פ

New member
מסגרות

"פעוטון" זה מקום שנמצאים בו פעוטות.... לרוב מתכוונים באמת למשפחתון, ואז זה כמו שתיארו לך - בבית של המטפלת. "מעון" מתייחס בד"כ לגן של אחד הארגונים כמו נעמ"ת, ויצ"ו. זו מסגרת מאורגנת ומפוקחת (ע"י משרד המסחר והתעשיה), אבל עם הרבה ילדים. בגיל הזה קבוצה של 30 ילדים בערך, ונדמה לי שיחס צוות לילד זה 1:6. גן פרטי הוא גן שלא שייך למסגרת שמפוקחת ע"י התמ"ת. בד"כ הקבוצות יותר קטנות ולפעמים עם מספר גדול יותר של חברי צוות. כמובן שעולה יותר יקר.

גנים ברעננה../images/Emo82.gif../images/Emo103.gif../images/Emo39.gif

חוזרת לפורום אחרי העדרות ארוכה בשל החזרה לעבודה
... אנחנו עוברים בקרוב לרעננה ולכן אצטרך להעביר גם את הבונבון
לגן חדש. יותר נכון - להעביר אותו מהמשפחתון המקסים שלו לגן. היום הוא בן שנה וחודש. אשמח מאוד מאוד מאוד
לשמוע המלצות על גני ילדים לגילאים של שנה עד שלוש ברעננה. תודה רבה

באיזה איזור?

לא מרעננה אבל יודעת על כמה גנים מומלצים באיזור ברנדיס גן מלכה ובתיה גן הפעמון

לב הפארק

הדירה המיועדת נמצאת בלב הפארק. אני מחפשת גן שיש בו חלוקה בין קבוצות הגיל כך שהילדים בגילאי השנה+ והילדים בגילאי השנתיים+ לא יהיו באותה הקבוצה במהלך הפעילות במהלך היום, או לפחות שיהיו רק בחלק קטן מהיום ביחד. אך כל המלצה תתקבל בברכה בשלב הזה ...

mom2ia

New member
באזור 2005

יש את הפעוטון של ענת (מקסים מקסים מקסים) לגיל 3 אני מכירה את גן מונטסורי של רחל, גם ב -2005 ואת הגן הסגלגל של סיגל (ששני הילדים שלי שם - ואוו זה המידע הכי חושפני שכתבתי פה אי פעם). אם הגדול שלך לא נלחץ מהרבה ילדים אז זה גם מדהים. יש שם המון פעילויות לילדים והם מטורפים על הגן (הקטנים זה משנה וחצי אז הקטן שלך עדיין לא מתאים). את יכולה לפנות במסר אם את רוצה לשוחח אני אתן לך את מספר הסלולרי שלי

ליאהבה

New member
אני גם מרעננה

והבת שלי בגן מדהים אבל אין שם קבוצות מחולקות והילדים קצת יותר גדולים. אבל שמעתי מחברים שהילד שלהם בגן הסגלגל של סיגל דברים נפלאים שווה לבדוק!

n o a p

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאיזה התרגשות

התפנה מקום לאיתי בגן משפחתון שכל כך רצינו שהוא ילך אליו! כבר כתבתי לכם בעבר עד כמה אני לא מרוצה מהגן של איתי (30 ילדים בני שנתים 5 גננות וכאוס אחד גדול). מצאנו משפחתון מקסים עם מלא ילדים ישראלים, גננת אמריקאית (שזה חשוב לנו שילמד לדבר אנגלית כראוי ולא אנגלית מגננת ישראלית), 12 ילדים 2 גננות והרבה חום ואהבה, והיא אפילו מכינה להם אוכל ולא סתם אוכל, אפילו אורגני! (פה בגנים ההורים צריכים לספק את ארוחת הצהרים והגננות רק מחממות), היום התקשרה הגננת לספר לנו שהתפנו שתי מקומות (כי הדרישה שלנו היתה להעביר אותו יחד עם החבר הכי טוב שלו, אחרת לא עוברים), ואנחנו בשמיים! אז יש לפנינו חודש של חופשות (קריסטמס וסילבסטר) וב5 לינואר הם עוברים! אני כולי אופטימיות שהוא ילמד שם כל כך הרבה דברים חדשים ושסוף סוף יהיה מי שיקשיב לו (אולי זה ידרבן אותו לדבר עוד ועוד ולהתבכיין פחות).

n o a p

New member
תודה על התגובה

והכי מרגש, שמותר להם להסתובב בלי נעלים! (יש פה חוק שקשור לשריפות, שהילדים חייבים להיות עם נעלים כל הזמן, כולל בזמן שנת הצהרים, וזה ממש עצוב בעיני), הדבר הראשון ששמתי אליו לב היום שנכנסתי לגן הזה היה שהילדים דבר ראשון שהם עושים כשהם נכנסים לגן הוא לחלוץ נעלים, כמו שהם עושים כשהם נכנסים הביתה, וזה מקסים בעיני (פה הבתים עם שטיחים מקיר לקיר או פרקטים וחולצים נעלים בכניסה לבית).

../images/Emo2.gif לישון צהריים עם נעליים? ../images/Emo10.gif

גם אצלי ישר זורקים את הנעליים כשנכנסים הביתה. וכשהילדים הולכים לחברים חדשים או לבית שלא היינו בו, אחד הסימנים שלי לדעת שהם מרגישים בנוח, הוא שהם מבקשים לחלוץ נעליים
ותעדכני איך הולך...

UmaGuza

New member
נשמע מעולה ../images/Emo45.gif

הזוי הקטע עם הנעליים, כמו בטירונות... מקווה שיהיה לכם כיף בגן החדש

חמדת35

New member
דרוש גן ברמת אביב

או בקרבת מקום מגיל שנתיים (או קודם) מ ר ו ו ח ולא על כביש ראשי. עם גננות איכותיות ששמות דגש על התפתחות פסיכולוגית ועל מענה לצרכים רגשיים. רצוי ברמת אביב הירוקה. (אני כבר שוקלת לעבור דירה להוד השרון)

למעלה