גן לילד קטן

גן לילד קטן

שלום לכולם. אשמח לשמוע דעתכם.
בנינו בן שנתיים ושלושה מגבעתיים. היינו בוואדת שיבוץ ברווחה. הציעו לנו את כל הגנים, למעט פ''ת בטענה שהוא מיועד רק לתושבי העיר והסביבה.
מפה - לבחירתנו: אשרמן ברמת חן, תל השומר, ראשון לציון, אסף הרופא ואפילו רעננה שעוד לא נפתח.
אני לא ממשיכה להתעקש על פ''ת ושאלתי כזאת: ילד מקבל טיפול ABA 5פעמים בשבוע ואוהב אותו. אבל גן הכי קרוב העובד לפי השיטה הוא בראשון!
ואשרמן כ''כ קרוב... וגם תל השומר סביר מאוד. ראשון נשמע כמו סוף העולם. אנו אמורים להחזיר כבר תשובה לוואדה.
אולי גנים שאינם ABA גם טובים ואם המרחק כו גדול אולי לא נורה אם נעבור לשיטה ''אינטגרטיבית'', נישנה כיוון קצת והוא יתקדם באותה מידה בלי לסבול בהסעות כל יום?
הרי מה שקובע,לדעתי, זה הפוטנציאל שלו ולא השיטה, כלומר, שתיהן יעילות..
מה דעתם של הורים מנוסים? מי היה ברמת חן או שמע מה הם עושים שם?
הייתי בשפגישת הורים, אמרו לי: 2 בשבוע קלינאית, 2 ריפיו בעיסוק, 1 טיפול רגשי. לא הבנתי מה קורה עם הילדים בשער הזמן.
מי עובד איתם, מי מקבל החלטות.. הצצתי דרך הגדר - כל ילד היה לעצמו, אף אחד מ3 אנשי צוות שהיו גם בחצר במשך 20 דקות שהייתי שם לא עבד עם הילדים! באלוטף הכל מאוד מסודר לאומת זאת.
כיתבו לי!!

TikvaBonneh

New member
את צודקת

שתי השיטות יעילות.
הילד שלנו כבר שנה שלישית בגן בשיטה אינטגרטיבית ומתקדם בצורה מטאורית מכל הבחינות.

הוא קטן

הוא מדבר במילים בודדות, מצביע, עושה ''לא'' עם הראש, מבין הכל, ממושמע, עושה פיפי בסיר. אף אחד אף פעם לא אמר לי שהוא בתפקוד נמוך או גבוה. יכול לצרף 2 מילים, כמו ''אבא קום'' או אמא בואי.. למה שאלת?

כרגע הוא בבית

מטופל ABA. אני יודעת שבמידה ובגן יחליטו שהוא מתאים לגן עם משלבת, ישלבו אותו כמה שעות ביום

אריה127

New member
לצערי

לצערי יש מסגרות שחושבות ש"צריך לתת לילד חויות של גן" וכד'
תפיסה זו רווחת גם אצל מפקחות, וגם אצל הורים
ולכן - בכל שעות היום הילדים לבד.
ואני לא חושב שהם צודקים.
בכל הספרים והמחקרים שקראתי - מדברים על עבודה מאוד מאוד אינטנסיבית.

אני יודע על מה אני מדבר - הילד שלנו היה בגן כזה 3 חודשים.
וכששאלנו מה עושים - תמיד היה למה לחכות, אחרי החגים, אחרי התל"א.
אז העברנו אותו לגן aba. (בדצמבר)
היום הוא מקבל 3 שעות עבודה פרטנית וזוגית ביום! (על תקשורת בזוג עם ילד ברמה שלו).
ואין מה להשוות מבחינת ההתקדמות שלו.
והילד רץ בשמחה לגן ומאושר יותר ושמח יותר ושמח הרבה יותר בחברה ועם אנשים.

עכשיו, אין לנו בעיה עם גישה אינטגרטיבית. אבל לא עם בטלנות וחוסר מקצועיות. (שבו אנחנו נתקלנו בגן הקודם שהבן שלי למד בו)
והלוואי והיה גן בגישה התפתחותית-טבעית (המכונה גישת dir) עם השקעה כמו בגן aba.
אבל אין...

בהצלחה

אריה תודה

זה תואם את דעתי.
בלי קשר, לפני כמה ימים קראתי פה התכתבותך עם ארנה על ברבור וברווז ובכיתי.
אני יודעת שזה כ''כ כואב להיות הורים לילדים אוטיסטים, אני מדברת על כאב ולא על קושי.
לכן אני גאה בך שפרשת מן הויכוח המיותר הזה ולא הגבת אחרי ההוא גלש לפסים אישיים.
האם ארנה יכול להבין אותנו, ההורים? את כל הכאב שבמשפט הזה ''הילד שלי אוטיסט''?
אהבתי את מה שכתבת ובהצלחה לך!

dina199

New member
ולי היה משפט :

"הילד שלי אספרגר כי אלה הגנים שלי ". אז מרגישים עם משפט כזה ?
וגם זה עבר אחרי שנתיים

POOH*

New member
קודם כל תשאלו...

תבקשו פגישה עם מנהלת בגן ותשאלו את כל השאלות.
מה קורה בזמן שאין טיפולים פרטניים?

גם ביתי הייתה באלוטף אינטגרטיבי [בהרצליה] והתקדמה נהדר.
ואחותה תלך לשם בספטמבר הקרוב ואין לי ספק שגם היא תתקדם..

POOH

אני חושבת שמה שקובע זה מקצועיות של הצוות

ולא השיטה ולא הפוטנציאל. אני לא מכירה את הגנים ככה שאין לי מה להמליץ, אבל בהחלט כדאי לבדוק אולי עם הורים שילדיהם נמצאים בגנים אלו.

אלוטף

הגנים של אלוטף מעולים, הבן שלי נמצא בגן כזה. אין מה להשוות לגנים של עמותות אחרות, מה שקורה בשאר הזמן לשאלתך זה שהגן מתנהל כמו גן רגיל, יש 2 סייעות בערך ואין עבודה פרטנית עם הילד חוץ מהשעות שמוגדרות לטיפולים של קלינאית תקשורת מרפאה בעיסוק וכו. בכל אופן תלכי לראות את הגנים ותתרשמי קצת יותר לעומק מכל מקום לנסוע מגבעתיים לראשון זה לא עניין כזה גדול, גג חצי שעה נסיעה בשעת עומס. הילד גם זכאי להסעה כך שאם זה לא מסתדר לכם מהבחינה הזאת בגלל העבודה או משהו אז אין לך בעיה. אלוטף שווה כל מיכשול שתצטרכי לעבור. אישית לי יצא במזל שאנחנו גרים ממש קרוב לגן שהילד שלי נמצא בו, 5 דקות נסיעה, אבל בכל מקרה לא בחרתי בגן המסוים הזה בגלל המרחק, היתי מוכנה לנסוע גם חצי שעה והלכתי לבדוק גנים במרחקים כאלה כדי לבחור את הכי טוב.

למעלה