גן- כן או לא?

גן- כן או לא?

שוב אני נזקקת לעזרתכן. בני יהיה בן שנתיים באוגוסט. עד עכשו היה בבית עם מטפלת. אני נמצאת גם בבית עם אחיו התינוק. הטיפול בין שניהם מתחלק ביננו. אנחנו לא גרים כרגע בארץ ומסגרות החינוך כאן שונות. בפני עומדות 3 אופציות: 1. שישאר בבית עד גיל 3. המטפלת חמה ואוהבת אך מפנקת עד מאוד. הוא מאוד תינוקי. לא מוכן לשתות לבד, מחכה שיביאו לו כל דבר וכד'. כל נסיון לשנות את הדפוסים האלה נענה בצרחות והשתטחויות. למרות זאת אני מנסה בקטן. 2. קבוצת משחק שנפגשת 3 פעמים בשבוע ל-3 שעות, בפועל יוצא פחות כי עד שמגיעים כולם (4-6 ילדים)כבר 10, זה מ-9 עד 12. מחליפים בית כל חודש. הגננות לא משהו והפעילות דיי עלובה. אבל מבחינתי העיקר זה מפגש עם ילדים כיוון שאין לנו חברים עם ילדים קטנים זו ההזדמנות היחידה שלו לשחק בחברת ילדים. 3. גן- הגנים כאן פועלים עד גיל 4 רק לשלוש שעות. מ9 עד 12. עם שלושה חודשי חופש בקיץ. בגן יש מעט ילדים (5-6) עם גננת ומטפלת שנכנסת כשצריך. הילד עבר תקופה לא פשוטה עם הולדת אחיו. ואני מתלבטת האם להכניס אותו לגן, להשאיר במסגרת הקבוצה או בכלל כדאי שישאר בבית ויתפנק לו? הקבוצה לא ממש לטעמי אבל אולי זה פחות מלחיץ ממסגרת של גן? אני לא יודעת, בישראל לא הייתי מתלבטת אפילו, פשוט כאן כל הגישה לילדים היא שהם קטנים וקשה להם להתמודד עם שעות בגן או אפילו ללכת יום יום. ואולי זה בעצם עדיף? לא יודעת.

irisgh

New member
בהחלט כן.

זו דעתי באופן כללי, בפרט לגן של 3 שעות שזה ממש לא המון לילד בן שנתיים. אפילו תורם, מגרה, מפתח. ובאופן ספציפי אצלכם בבית - נראה לי עוד יותר. ממה שכתבת (ואני קצת קופצת למסקנות מהר מדי, אז תכתבי אם פספסתי) כמה שהמטפלת חמה, יש משהו באינטראקציה שלא נותן לו להרגיש שהוא יכול, להתפתח, לנסות. גם לילד קטן, בפרט שהוא האח הגדול, לא כזה כיף להיות תינוקי. אם יש לו פור כלשהו על אחיו זה בזה שהוא גדול. אז כל האחים, והילדים בכלל, מתפנקים ב'להיות תינוק'. וילדים רבים, בסביבות גיל שנתיים, עוברים תקופה של צרחות והשתתחויות בתגובה לכל דבר שלא כמו שהם קבעו. אבל אצל אחים גדולים החלק החזק שלהם זה מה שהם כן יכולים יותר מהתינוק. לא נשמע לי שהמטפלת מכילה מספיק טוב את הקושי שלו, ומנתבת אותו נכון, אלא בעיקר נמנעת ממריבות על ידי שירות שלו. זה מתאים לתינוק, ופחות ופחות ככל שהוא גדל. ואני לא יודעת באיזה חו"ל את, אבל בחו"ל שאני הייתי - אמנם נתנו לילדים להשאר יותר בבית, אבל הפעילו עליהם סמכות נוקשה הרבה יותר מאשר בארץ, גם בבית.

Tנקר בל

New member
גן!!!!

נראה לי שבגיל הזה חשובה לילד האינטרקציה החברתית עם בני גילו. בגן הוא יפתח עצמאות, שנמנעת ממנו היום בגלל היחס של הגנת יתר שהוא מקבל מן המטפלת. כך שנראה לי שכדאי מאוד שהוא יהיה במסגרת אחרת מספר שעות מדי יום. אגב, לעומת הגנים שאני ראיתי בארץ, הגן נשמע חלומי - גננת + מטפלת על חמישה-שישה ילדים - הוא לא יעבור במעבר חד מדי מן הפינוק שהורגל לו בבית. הקבוצה, לפי תיאורך, לא מוצלחת במיוחד, ולא מצאתי בדברים שכתבת על הקבוצה שום יתרון על פני הגן.

מחדדת

איריס-את בהחלט קולעת בתיאור המצב. המטפלת מתקשה להבין שהוא כבר "גדול" ויכול יותר. בכלל יש כאן נטיה לראות בילדים "מסכנים" על כל דבר . שתיכן מחזקות אצלי את התחושה שהוא אכן צריך מסגרת. אבל קשה לי להחליט בין הקבוצה לגן. בגן ידברו בשתי שפות -ספרדית ואנגלית, זה נוסף על העברית בבית ועל כך שהוא מאוד מתקשה להביע את עצמו כבר ככה. הילדים שם מעט גדולים ממנו. בדצמבר הם יוצאים לחופשת קיץ ל-3 חודשים. הוא יתחיל באוגוסט עד דצמבר, 3 חודשי חופש ואז שוב באותו הגן. בקבוצה הגננת לא מוצאת חן בעיני, פשוט נראה לי שלא ממש מתקשרת טוב עם הילדים. העוזרת שלה כן. לאחר זמן ארוך הוא סוף סוף הסתגל לקבוצה ואפילו נהנה. יכול להיות שעם הזמן היא תפעל יותר פעמים בשבוע. הקבוצה תפעל עד שהוא יהיה בן 3 ויצטרף לגן בבית הספר של אחיו (גם שם 3 שעות). חופשת הקיץ מקוצרת. לי יותר נוח מבחינת הסעה לקבוצה. זהו פחות או יותר. מה אתן אומרות? תודה על העזרה!

למעלה