גן ירק

גן ירק

איזה סוג אדמה הכי מומלצת לגידול ירקות? באיזור שלי יש אדמה גירית, וקשה לי להאמין שהגידולים יהיו מוצלחים. ומה השיטות לחסל כמות ענקית של עשבייה בהנחה שאני מעוניינת בגינה אורגנית?

רוּפֵן

New member
כל אדמה "מתאימה לגידול ירקות"...

שלב ראשון הוא חיסול העשבייה והזרעים הנחבאים בתוך האדמה. ממליץ על "חיטוי סולארי" - השקיית השטח המדובר וכיסויו בניילון שקוף לשבוע עד שבועיים. החום שייוצר תחת לניילון יגרום לנביטה מהירה ולהשמדת הנבטים עקב החום הגבוה. לאחר מכן, לקחת קילשון ליד ולהתחיל להפוך את האדמה לעומק 30 ס"מ.. זו ההתחלה..

מאוחר קצת לחיטוי סולארי.

ואני ממליץ להוסיף קומפוסט או הומוס לאדמה לפני שהופכים אותה עם קילשון. את העשבים יהיה צורך להוציא ביד.

רוּפֵן

New member
לכן כתבתי שבועיים !

כולנו כבר מחכים למעלה מחודש ל"חורף שיגיע בסוף השבוע..." ובינתיים קיץ.. ואני בוכה על שלא המשכתי בגידול של 'סולניים'... חושב ששבועיים של "חורף מוצף שמש" יעשו את מלאכת החיטוי הסולרי.. גם אני תפסתי יופי של שיזוף ב"חורף" הזה.. הצנעת קומפוסט.. בשלב הבא כמובן.. חבל לטפח את עשבי הבר עם הקומפוסט..! ו..להוציא את העשבים בידיים.. ממליץ מאוד..
.. בריא לגוף, לגינה ולנפש..

אבל זו בעיה

האדמה הזאת קשה ביותר,יש למטה הרבה אבנים ומאוד מאוד קשה לי לפחות לקחת קלשון ולהפוך את האדמה.(איזור שפלת יהודה). ועוד שאלה לגהי קופמפוסט- האם אפשר פשוט לקחת זבל עופות מדולל במקום הומוס וחבריו?

רוּפֵן

New member
"הכשרת הקרקע"

אין לצערי 'קיצורי דרך' ! כדי להכשיר קרקע ולהפוך אותה ל"אדמה".. יש להפשיל שרוולים, לקחת קילשון, לנעוץ בקרקע ולהפוך. שוב, ושוב ושוב... עשיתי זאת בעבר ועשו זאת אחרים. בחצרותיהם של 'רוזמרין', או 'ממי נוני', לא היתה כלל אדמה, רק סלעים ! וכל אחת, בשיטתה היא, הכשירו את הקרקע והפכוה לאדמה מניבת כל טוב. מרטיבים את הקרקע והופכים, ומוציאים אבנים וכו'.. אין 'קיצורי דרך'. זבל עופות או זבל בקר חייב לעבור תהליך של קומפוסטיזציה לפני שהוא מוכנס לקרקע, במצבו הנוכחי הוא לא משמש כחומר זמין לצחים ורק מתבזבז ויוצר סירחון ומפגע אקולוגי. עליו להתפרק לשראשאות יותר פשוטות ופחות מורכבות, כדי להיות זמין לצמחים.

drorjs

New member
לפעמים מצב ה"אדמה" הוא מקרה אבוד..

צריך ממש לחפור ריבוע,ריבוע לעומק של כ30 ס"מ להוציא את ה"כאילו" אדמה הזו ולהחליף בתערובת נורמלית של אדמה כבדה עם חול(או חמרה) וקומפוסט.אני מקווה שלא מדובר במשהו כזה אלא בסתם אדמה "טרה רוסה" כזו שהיא קשה מחוסר מים ורקבובית (שתפקידה לצבור לחות).ואם בזה מדובר אז באמת צריך סבלנות ובהתחלה קצת קשהב לתחח אבל ככל שיהיה יותר חומר אורגני בקרקע היא תתרכך ותקבל מרקם "גן עדן"...

רוב האדמה לבנה מאבני הגיר

שיש לה. היום מוקדם מוקדם בבוקר,הפשלתי שרוולים ויצאתי לנכש לעדר ולהזיע. אחרי רבע שעה בערך של עידור מסיבי ,זרקתי בייאוש את המעדר וספרתי שלוש יבלות ביד ימין....(אין לי בעיה עקרונית עם יבלות,אבל אם אחרי שעה יצאו לי שלוש מה יקרה בסוף יום עבודה?!) אז אחרי שייללתי קצת , החלטתי לחסוך לעצמי את העבודה המהנה הזו, ולהביא מתחחת ידנית מהשכן. האם גם עכשיו אפשר לשים ניילון על האדמה? (מבחינת מזג האויר) איפה אפשר לקנות זרעים של ירקות חורף באיזור ירושלים?

רחל5

New member
שאלה לגבי החיטוי

פעלתי כהמלצתך על חצי אדנית. הרטבתי, כיסיתי בניילון. אני חושבת שזה עמד ככה חודש. גילגלתי את הניילון מחלק מהאדנית. היו קצת נביטות והוצאתי אותן. זרעתי פטרוזיליה ו... שוד ושבר! נבטי הפטרוזיליה מעורבים במליון נבטים פיצפונים! (אולי משהו שהבן הביא מהגן בט"ו בשבט שעבר. נדמה לי שהגננת אמרה שזה לוע הארי. אצרף תמונה לא מוצלחת. אולי אפשר לזהות). שומו שמים! איפה טעיתי???

רוּפֵן

New member
לא קרה כלום...

כשהפטרוזיליה תגיע לגובה של כ 10 ס"מ, הוציאי אותה והעבירי לעציץ אחר. לפטרוזיליה לוקח כשבועיים לנבוט. ייתכן שה"חיטוי הסולארי" שעשית, לא היה תקין, אבל מצד שני, הוא זרז את הנביטה של כל הזרעים שהסתתרו שם.

רחל5

New member
בינתיים אני עוקרת את הנבטים הקטנים

תגיד, מתי אוכלים את הפטרוזיליה? יש לי חצי ערוגה במצב מתקדם יותר. את אלה הנבטתי קודם באדנית קטנה. מי שנשאר באדנית הקטנה גוסס בימים אלה. היה שם צפוף מדי.

רוּפֵן

New member
רצוי שלפטרוזיליה, יהיה עציץ כמה

שיותר עמוק לצורך התפתחות טובה. דאגי שהשתילים יההיו במרחק של כ 10 ס"מ האחד מהשני. פטרוזיליה בגינה, יכולה להגיע לגובה של 40 - 50 ס"מ אין צורך לעקור אותה מהאדמה, אלא לגזור לפי הצורך את העלים ההקפיים שלה, היוצאים מבית השורשים. תמיד להשאיר כמה עלים צעירים במרכז, להמשך גידול.

meir e

New member
בלי קשר ישיר לשאלה

מה עומק האדמה בעדנית? לפי התמונה נראה כי אפשר להוסיף עוד 5-10 ס"מ של אדמה

רחל5

New member
צודק.

אני רק תוהה לאן נעלמת האדמה. פרורי האדמה שיוצאים כל פעם עם השורשים של הצמחים שאני עוקרת - מצליחים לרוקן ככה את האדנית???

למעלה