גן ילדים

danah1

New member
גן ילדים

בוקר טוב, יש לי 2 ילדים הגדולה בת 4 והקטן שנתיים וחצי, הקשר שלהם נהדר, היא התחילה השנה גן עירייה והיא הקטנה ביותר בגן טרום חובה משולב, והיא תישאר שם גם בשנה הבאה. הוא שנה שלישית במעון והוא בין הגדולים בגן לכן בשנה הבאה הוא צריך לעבור לגן עירייה השאלה שלי האם זה כדאי לשים את שניהם באותו גן כלומר שתהיה להם שנה 1 להיות יחד ? תודה

irisgh

New member
לפעמים מגיבים כי משעמם באצבעות

חסרת נסיון בתחום אגיב ממוחי הקודח. אני לא הייתי שמה אותם ביחד. נכון שזה מאוד יקל על ההקלטות שלו. אולי אפילו יהיה טוב לה בתור 'האחות הגדולה'. שניהם ירגישו שיהיה להם גב. אבל, לו הייתה לי בחירה, הייתי בוחרת לשים אותם בשני גנים סמוכים, מאלו עם הגדר המשותפת
. שיוכלו לראות אחד את השני ביציאה לחצר, אבל שלכל אחד תהיה ההתמודדות החברתית שלו. שבגן לא תהיה השוואה ב'עבודות', וביתר הדברים. מצד שני, ממילא סביר שגם באותו גן, הם ימצאו לעצמם חברה שונה. היא תתחבר עם הגדולים, והוא עם הקטנים. אז אולי זה לא נורא

אפרתש

New member
יכולה לחושב על נקודות לכאן ולכן

אצלנו ההפרש בין הילדות קטן יותר. אני יודעת שלבתי חשובים ההבדלים בין הגנים. חשוב לה לדעת שהיא בגן של גדולים, ויש דברים שעושים בגן שלה ולא בגן של אחותה הקטנה. זו נקודה חשובה כי אחותה בגן בו היא היתה בשנה שעברה, ואולי זו הדרך שלה להתמודד עם העובדה שאחותה עכשו הולכת לגננים שהיא כלכך אהבה בשנה שעברה. מצד שני, אולי אם בתך תהיה בין הגדולים, היא תרגיש גדולה, בוגרת, תעזור לאחיה הקטן להשתלב בגן. אני חושבת שלאח זה יהיה טוב. אין כמו תמיכה של אחות גדולה במקום חדש.

ורד302

New member
זה נורא אינדבידואלי

ישנם ילדים שנהנים להיות בחברם אחיהם. האח הבוגר מרגיש אחריות כלפי אחיו הצעיר, דואג לו, ניגש אליו כשהוא בוכה, עוזר לו במשחק וכו'. האחריות הזו מגדילה את בטחונו העצמי ואת התחושה שהוא גדול ותורם. האח הצעיר עשוי להסתגל ביתר קלות לגן, לדעת שיש דמות מוכרת שאליה הוא יכול לפנות בעת צרה. אולם לעיתים האח הגדול חש שהקטן כל הזמן מציק לו, בדיוק כמו בבית. שאין לו רגע שקט. שהוא מעוניין לשחק עם חברים בני גילו, אולם הקטן כל הזמן "נדחף". והאח הצעיר עלול לפתח תלות באחיו הבכור מבלי לנסות לפתח קשרים חדשים עם בני גילו. נראה לי שאם הילדים שלך במילא נמצאים בגנים נפרדים, והם כבר התרגלו למצב הזה - אולי רצוי שההפרדה תישאר.

למעלה