בוקר טוב ../images/Emo42.gif
אני לא יודעת אם יש דבר כזה "מומלץ" (ומי ממליץ). נראה לי שיש שיקולים בעד ונגד, וצריך לשקול אותם בהתייחס לילדים הספציפיים האלה, ולראות מה גובר. בשיקולי הבעד השארות ביחד אפשר למצוא, בין היתר, תמיכה הדדית של האחים, תחושת בטחון שנוכחות כל אחד מהם משרה על השני (אולי גם הקלה בגעגועים להורים ובפרידה, באספקט הזה), הנאה שלהם זה מחברתו של זה, פחות לחץ חברתי להתחבר עם ילדים אחרים (חבר אחד כבר יש להם מלכתחילה). בשיקולים נגד השארות יחד אפשר למצוא האפלה של אח אחד על האח השני, מתן בסיס להשוואות בלתי פוסקות (רמי מצייר כל כך יפה ויוסי בכלל לא יודע לצייר) שינציחו תכונות כאלה ואחרות אצלם - שלא בצדק, אולי הם לא כל כך נהנים זה מחברתו של זה ואז שעות נוספות בגן תהיינה מקור לחיכוכים נוספים ביניהם, אי מתן אפשרות לכל אחד מהם לפתח "חיים משלו" עם חברים נפרדים, העדר מוטיבציה להתחבר גם עם ילדים אחרים. הבנתי ששאלתם אותם והם לא רוצים את אותו הדבר. אם כך, נראה לי שיש לשקול היטב את השיקולים השונים בהתייחס לילדים עצמם, ולראות האם בעיניכם עדיפים השיקולים התומכים בהפרדה או בהשארה יחד. אמנם לא מדובר בתאומים, אך זו נראית לי התלבטות דומה לזו שיש להורים לתאומים לגבי גן, ואני מצרפת לכם קישורים לשני דיונים שהיו בפורום לגבי הפרדת תאומים - בעד ונגד. נשמח אם תעדכנו בהמשך.