גן ילדים שונה...

גן ילדים שונה...

שאלה להורים מה דעתכם על גן ילדים שונה... גן שבו משלבים חינוך רגיל כמו בכל גן, עם בעלי חיים ידוע שילד שגודל (בצורה נכונה כמובן) עם בעלי חיים, לומד מה זה אחריות איך לטפל בחיות, לומד להיות עדין איתם וכמובן לומד לא לפחד מהם מחיות שונות ניתן ללמוד עוד הרבה דברים שונים לצערי אין לי עדיין את ההשכלה הנדרשת בעניין ולכן גם לא אוכל לפרט יותר, לגבי היתרונות של בעלי החיים כלפי הילדים. אבל הילדים יותר רגועים בסביבת בעלי החיים הם משרים עליהם ביטחון מעניקים להם אינסוף אהבה ותורמים להתפתחות הילדים בעלי החיים שאני מדברת עליהם הם כלבים, ארנבות ותוכים האם אתם כהורים הייתם שולחים את ילדכם לגן כזה? ברור לכם, שהחיות מחוסנות, ונקיות. כך שאין חשש למחלות. לגבי נושא הנשיכות, שאני יודעת כי הוא עלול להרתיע, ידוע כי הארנבות לא נושכות הכלבים כמובן מאולפים כך שאין סיבה לדאגה מה דעתכם על העניין? אגב, אם ידוע למישהו מכם על גן כזה, אשמח לשמוע אני פשוט מעולם לא שמעתי על דבר כזה נכון שיש גנים שמחזיקים איזה ארנב או שתיים ויש גנים שמביאים אליהם חבר´ה שמביאים בעלי חיים ומעבירים פעילות לילדים אבל אני מדברת על "לגדול ולהתחנך עם בעלי החיים" תודה

limori

New member
בהמון קיבוצים זה קיים. באשדות יעקב

also in first grade they learn with animals. It´s a really good idea

באמת?

אבל אני לא מדברת על איזה פינת חי קטנה עם 2 ארנבות אלא על ארנבות, תוכים, וכלבים

נעה גל

New member
יש לי די הרבה מה להגיד בנושא...

נתחיל עם זה שבע"ח וילדים זה נהדר וזה חשוב לכל תחומי ההתפתחות. יחד עם זאת, גן מסוג המדובר (שקיים בהרבה הקיבוצים ותכף אני אפרט), לא ישנה פחדים מבע"ח אצל ילדים שהדברים באים אצלם מהבית. ילד שאימא שלו צורחת כשהיא רואה כלב, וחוטפת "חום" כשהיא רואה שרקן או ארנב מקבל את התחושות האלה במינונים הרבה יותר גבוהים מאשר טיפול בבע"ח בגן. אז למרות שאני מאוד בעד סוג של גן כזה, בדר"כ זה מדבר אל אלה שדווקא יש להם בע"ח בבית, או שההורים למרות שאינם מחזיקים בע"ח אוהדים את הענין ולא מפחדים. לגבי מחלות. אז ככה. תוכים מעבירים מחלות (חידקיות) לא קלות לבני אדם. ולא ניתן לחסן את התוכים (או האנשים נגדם) ואני אישית לא הייתי רוצה שילדי יהיו בקרבתם. ארנבונים כן נושכים (אם כי לעיתים רחוקות) ולא זו הבעיה איתם. הבעיה איתם היא שהם שורטים נורא (יש לנו כמה בבית). רוב המקומות (פינות חי וחוגי בע"ח) לא מחסנים בכלל ארנבים למרות שחייבים לעשות את זה. 90% מהארנבונים נגועים בסקבייאס (טפיל שגורם לגירודים איומים אצל בני אדם ומדבק משהו פחד. לארנבונים זו מחלה קטלנית). אני לא יודעת למה לא מחסנים, אולי בגלל חוסר ידע, אולי בגלל שלא מיחסים לזה חשיבות וכו´. ולגבי גנים מהסוג המדובר. אז הם אכן קיימים. יש גן בפ"ת (ואם אני לא טועה יש גם אחד ברעננה) שיש בו ממש פינת חי קטנה (קטנה כדי שלא יתפס כל היום בטיפול בחיות ולא ישאר זמן לפעילויות אחרות
) והיא כוללת קצת יותר מכמה ארנבונים (יש שם אפילו עז...). בקיבוצים שיש בהם פינת חי הילדים מאוד מעורבים בטיפול בבע"ח וכו´. כשגרנו בקיבוץ גונן (שם יש פינת חי גדולה מאוד), הילדים ראו המלטות של עיזים וכבשים, הכינו גבינות מהחלב שלהם, וטיפלו בצבים, ארנבונים, סוסים וכל מה שהיה שם. זה היה נחמד מאוד.

היי נועה

את צודקת שילדים שמקבלים את הפחד מהבית לא ישתנו אבל ילדים כאלה, גם לא יגיעו לגן כזה, כי ההורים לא ישלחו אותם אז זה כבר לא משנה חוץ מזה שאני לא רואה בזה כמטרה של הגן לגבי החיסונים, ברור שכל חיה תקבל את החיסונים הדרושים לגבי תוכים, סתם אמרתי תוכים, אני שמחה שחידשת לי משהו בנושא שלהם הרעיון שלי הוא יותר בנושא הכלבים והחתולים בעצם, כבר אין שום חידוש בגן כזה, או שום דבר מיוחד המממ..... טוב, סתם עלה לי רעיון שמחתי לשמוע את דעתכם מקסימום... יש עוד הרבה דברים אחרים לעשות בחיים

יונת ש.

New member
זה שהרעיון לא חדש

זה לא סיבה לוותר עליו. אם חשבת להקים גן כזה או לעזור לגנים קיימים להכניס בע"ח, יכול להיות שזה עדיין משהו ששווה לעשות.

דסי אשר

New member
פרויקט "חיות וחברה"

הי, לכל המתענינים בנושא: פרויקט "חיות ןחברה" הוקם בשנת 1996 על ידי פרופ´ יוסף טרקל מהחלקה לזאולוגיה באוניברסיטת תל אביב. הפרויקט עוסק בכל ההיבטים של הקשר שבין אנשים לבעלי חיים:תרומתם של בעלי חיים לבני האדם, דעות כלפי בעלי חיים ועוד. בין פעילויותיו: איסוף חומר מקצועי בתחום, עריכת מחקרים, יצירת קשר בין האנשים העוסקים בארץ בפעילות ובטיפול שנעזר בבעלי חיים, פרסום עלון("חיות וחברה"), עריכת כנסים וימי עיון ותרומה להעלאת המודעות לבעלי חיים בכלל. ניתן להתקשר אליהם בטלפון, ישירות או להשאיר הודעה במשיבון: 6406155-03.לבקש את אירית או מיכל. גישה לאתר האינטרט של הפרויקט, דרך אתר "פט - נט": www.PETNET.co.il כתובת למכתבים(לגבי גנים כמו ששאלת, באם הם יודעים??):פרויקט "חיות וחברה" - המחלקה לזאולוגיה, אוניברסיטת תל אביב. רמת אביב. 69978. לנעה, אכן לבעלי חיים יש מחלות שונות, אך על פי הידוע לי, ובמיוחד על פי החומר הכתוב שאני מקבלת מהפרויקט, אותם מקומות העובדים עם בעלי חיים לתועלת האדם(מסגרות שיקומיות למניהן, בתי אבות וכו´) מאד מקפידים על נושא חיסון בעלי החיים. כן, תוכי לא מחוסן יכול לגרום לדלקת ריאות מאד מסויימת. מחלת הסקביאס היא "מחלת עוני" אופיינית, שלא קל להפטר ממנה, התולעת, המטיילת רגק בלילה על גופו של האדם, גורמת למין"תעלות" ומביאה לגירוד נוראי ולזיהומים משניים. אבל, כאמור, הגורמים המטפלים בתחום עושים עבודה מקצועית, כולל קודם כל חיסון בעלי החיים. לילה טוב, ותשכחו מהתולעת, דסי

limori

New member
../images/Emo52.gif אני מסוג האנשים שנגעלים

from animals. I can´t touch any cat or dog and . Really sorry for that cause my husband use to Have many kind of animals in his home. Also my son crazy about having dog, and once I promised him. So we went to the animal store to buy one but I couldn´t do it. And I really sorry for that. But as I already say it because my mother use to be exactly like me. Anyway - eshet habarzel" I like your idea and go for it

נעה גל

New member
רק עוד הערה אחת קטנה של התנצלות

אני קוראת עכשיו את הדברים שלי ורואה שהם נכתבו קצת... איך לומר? בעצבנות מסוימת. אז זה סתם כי לא הרגשתי כל כך טוב כשכתבתי את ההודעה הזו... בסה"כ גם אני מאוד מאוד בעד הרעיון (ולראיה אני בעצמי מחזיקה גן חיות בבית).

לאה_מ

New member
כשעומר היה קטן הוא היה בגן עם המון

חיות בתל אביב... היו להם תרנגולות שהסתובבו בחצר, כלבים, חתולים, ארנבונים, שרקנים ואפילו חמור ואתון. מה שהיה נחמד הוא, שהחיות פשוט "היו שם". לא היה איזה משהו מאד מובנה שהילדים היו אמורים לעשות איתן. הם פשוט גדלו לידן. זה היה מוצלח מצד אחד ולא פלצני מאידך. בסוף הם "עברו דירה" למבנה גדול יותר, חדש יותר ונוח יותר מהקודם, ברחוב ראשי, וחוץ מכלב אחד וכמה ארנבונים בכלוב לא נשאר כלום.

לאה_מ

New member
התכוונתי לומר, שהחיות לא עברו,

אלא רק הילדים, וכך דוקא אותו משהו ייחודי, שהיה כל כך טבעי וזורם בגן הזה, השתנה באחת עם המעבר.

ליאת +

New member
באחד הגנים בהם יצא לי לבקר

במסגרת חיפושי הגן אז הכלבה של הגננת הסתובבה בין הילדים וזה מאוד מצא חן בעיני, יותר מגן שבו תהיה פעילות מובנת בנושא בעלי חיים, הגן יקרא "גן טבע" וההורים ישלמו עוד 500 ש"ח לחודש

דסי אשר

New member
פרלה, הדלמטית בת ה-5

שלי, היא חברה מאד משמעותית במשפחתון. התינוקות והילדים רק מרוויחים מכך שהיא אתנו. מאד שקטה, ניתן לעשות לה כמעט הכל - חוץ מלתקוע לה אצבע בעין - אז היא נובחת. התינוקת שהגיעה השנה,כבת שנה, מתיחסת לחלקי גופה של פרלה, ומשווה עם שלה, משחקת עם אוזניה וזנבה, עוברת עם גופה עליה כאילו היא צינור גמיש מפוף. בקיצור - דמות מאד משמעותית בחיי הילדים. אבל יש הורים שנרתעים, ומשם שיש כלבה לא נרשמים. אין מה לעשות. דסי

אמיר.

New member
הערה קצת צדדית....

אני לא חושש מבע"ח ולא צורח מכלבים (אלא אם הם תוקפים אותי, לא זוכר שקרה לי)... ובכל זאת יש לי רתיעה מהחזקת בעלי חיים בבית או בגן... מקומם של בעליחיים בטבע (או בצלחת
) ... גם כשאני מבקר עם הילדים בגן החיות התנ"כי (ושם יש להם יחסית מקום) אני על קוצים כל הטיול... מה שמצל אותי זו המחשבה ששם עוסקים בשימור והגנה על זנים נכחדים...

למעלה