גן חדש..תהיות ומחשבות

גן חדש..תהיות ומחשבות

היי,
המתוקי שלנו בן שנה וחצי נכנס לגן בשבוע שעבר.
אלה היו שבועיים שנמשכו כמו חודשיים.
בעיקרון כמעט כל הימים הוא בכה כשהבאנו אותו.
כשהגענו לקחת אותו, אני או בעלי, הוא פעם אחת מחא לנו כפיים, פעם אחרת הראה לנו משחקים גן, פעם הראה לנו ציור שעשה.
יום אחד הוא הקיא, יום אחר חום ולא הלך לגן - אני בטוחה שהכל נורמלי.
הקטע הוא שראינו כבר שלוש פעמים שמתחלפות שם סייעות, שאנחנו לא מכירים. ממלאות מקום.אחת "מקורית" נשארת.
השאלה אם זה בסדר להחליף לו דמויות על ההתחלה? ואם בכללי...האם זה נכון??
שנית, אין לנו תפריט של הגן, או רישום לגבי מתי ואם עשה פיפי/קקי.
בגדול הגן נראה לנו נעים ובבית, חוץ מהימים הראשונים בהם ראינו קצת כעס ועצב מהבונבון, הוא מתנהג בסדר, שמח ופעיל.
עוד דבר..ביום הראשון נתנו להם שוקולד, דבר שמעולם הוא לא אכל.
אחרי שהם קמים משנת הצהריים נותנים להם לפעמים פטי-בר ובחצר "שלוקים".
האם זה תקין?אנחנו נגד כל זה בעיקרון.דברנו עם הגננת שתפחית.

אשמח לתגובת הרגעה.
שנה טובה מתוקה!

ממתקים בגן תקין או לא

כאן אתיחס רק לממתקים, אני חושבת ששאלות מסוג מה טיב המזון המוגש בגן זו שאלה שצריכה לעלות בעת ביקור ראשון בגן ובטח לפני בחירתו.
לשאלת ה"תקין" להורה מסוים נראה בסדר כי גם בבית יש מגירת ממתקים נגישה לילדים. להורה אחר זה לא תקין בעליל כי .... כל הסיבות הברורות והידועות.
מדיניות הגן כדאי שתתחשב בבקשות ההורים בנושא. כמובן שאין להכנס למלחמות אבל בקשתך להפחית היא לגיטימית.
אני אישית חושבת שלהגיש לילדים בגיל שנה וחצי שוקולד זה נורא. עדיין יש שחולקים עלי ורק לאחרונה היה לי דיון עם אמא על כך ששוקולד הוא דוקא בריא לילדים. מאחר ואצלי זו מדיניות הגן לא להגיש ממתקים מכל סוג הרי שלא היה מקום להכניס שוקולד לגן בנוסף לעוגה השבועית ביום שישי וגם אז רק לבני שנתיים ומעלה.
כאמור, לדעתי יש מקום להביא את הנושא לדיון בין ההורים ומול הנהלת הגן.

יציבות הצוות בגן, מטפלות מתחלפות

אני חושבת שכל גננת שואפת לעבוד עם צוות יציב וקבוע לאורך השנים ובודאי לאורך שנת לימודים.
הורים לא תמיד יודעים איך חלוקת השעות מתבצעת, כדאי לברר עם ההנהלה.
בגנים בהם הגן פתוח לשירות ההורים משבע עד חמש כל השבוע וגם בימי שישי, יש בשבוע יותר שעות עבודה מאשר משרה מלאה ולכן צריך לשלב עוד עובדים שיתחלקו בנטל.
כאן ההחלטה על ריבוי צוות למען קבלת עבודה יעילה ומניעת עייפות הצוות , גם היא שיקול. לפעמים שעות העבודה הארוכות עם הקטנטנים גורמת לירידה בריכוז ובתפקוד של מטפלת שלכאורה נעימה ומתאימה לעבודה , כאן כדאי לשקול להפחית שעות ועדיין להעסיק אותה.
יכול להיות שכל אלה לא מעניינים אותך כאם. אבל אם ביקשת הרי שאני מנסה להסביר, הרי בסופו של דבר גם ההורים רוצים עובדת עירנים משעשעת ונמרצת עם הילדים.
שוב אני חוזרת וכותבת שבכל מקרה אנו שואפות להצמיד לכל קבוצה לפחות שתי מטפלות קבועות והיתר מתחלפות, זה אומר שעדיין תהיינה מתחלפות. (זה עדיף על העדר ידיים מחבקות).
רוב עובדי החינוך מועסקים חמישה ימים בשבוע כך שיום נוסף בידי מטפלת מחליפה/גננת מחליפה. (עוד שתי דמויות שבכל מקרה נפגשות עם הילדים, בנוסף לצוות הקבוע)

כבעלת גן במשך שנים רבות ואשר חלק לא מבוטל מחברות הצוות שלי עובדות איתי בין עשר לעשרים שנה, אני מוכרחה להביא בפנייך את הקושי בלקיחת החלטה, האם להשאיר עובדת לא טובה למען יציבות הצוות? התשובה היא לא!.
כמובן שהשאיפות צריכות להיות של צוות יציב אבל לא בכל מחיר. אם מסתבר שמי מבנות הצוות אינה מתאימה לעבודה כדאי להחליף אותה גם במחיר של חשיפת הילדים לעוד מטפלת.
לפעמים בתחילת שנה עם העסקת חברה חדשה, מסתבר שהבחירה לא הצליחה, כאן הבחירה לדעתי צריכה להיות החלפה.
אני מאחלת לכם יציבות בהמשך השנה והסתגלות קלה יותר ומוצלחת.
לגבי תפריט ורישום אני בטוחה שאם תבקשו תוכלו לקבל, רק צריך לשוחח עם האדם הנכון.
בהצלחה

ואו

אני מודה לך מכל הלב.
תודה על תגובה מושקעת, מרגיעה ומקצועית.
שנה קסומה שתהיה לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה