גן השרון נפתח

danezeq

Member
גן השרון נפתח

כמעט מוכן לגמרי למי שלא יודע, גן השרון (גן החשמל) החדש מכיל תחתיו חניון תת קרקעי

danezeq

Member
מי צריך חניון אופניים?

אני מבין שצריך חניון אופניים ליד תחנות רכבת או מסופים, בכיכר הזאת יחנו את האופניים ליד החנות / בית מן הסתם אבל אהבתי את האפשרות

danezeq

Member
המעליות עדיין לא פעילות בחניון

עד לקומה -3 ואח"כ למעלה ברגל
סתם סקרנות

four seasons

New member
מימין לביניין הזה (שלא נראה בצילום)

יש ביניין בסגנון הבין חאומי (באוהאוס) שהוא מאוד מיוחד מדובר בביניין שיש לו שני מבנים צמודים, שכאילו הצמידו לו עוד ביניין, אני לא זוכר אם יש שני כניסות נפרדות או כניסה אחת שמחברת ביניהם, אני מאוד אוהב את שכונת השרון, יש בה ריכוז הכי גדול ושמור של מבנים אדריכליים בסגון אקלקטי, באוהאוס, מודרני, פוסט מודרני, יש בשכונה היסטוריה. באר עתיקה עם מודעות ושימור, מגדל מיים שבתחתיתו, חנות המכולת הראשונה, הכיכר (גינת השרון) מסביבה מיטב בתי הקפה ומסעדות וחהויות מעניינות ושווה לבקר ולהשתובב קצת.

four seasons

New member
בתמונה הזו...

משמאל לימין סגנון הביניינם, שניים בסגנון הבין לאומי, אחד אקלקטי ועוד אחד בסגנון הבין לאומי, מה שיפה שהתכנון של הגן מסתיר את החניון, מה שמפריעה זה המבנה בחזית הצפונית של הגן שמסתיר את אחד הביניינים.

danezeq

Member
זה מבנה כניסה לחניון

מעניין אם אפשר לתכנן חניון תת קרקעי מתחת לגן בלי שום אלמנט שבולט יותר מהגן. רק כביש שיורד אל מתחת לגן (כניסה לחניון) וכביש שיוצא "מתוך" הגן (יציאה מהחניון) לפי דעתי אפשר!

DonkeyMan

New member
איזה יופי! מי היה מאמין שמתחת לאף

בלי שום איזכור בעיתונים (לפי מה שידוע לי) בונים במרכז-דרום העיר חניון תת קרקעי ומעליו פארק סגנון גן לונדון. אני ממש מקווה שלפחות זה יפתור את בעיות החניה באיזור ומי יודע, אולי יעזור לפיתוח המבנים הסביבתיים, שחלק מהם אכן שומרו היטב, אבל עדיין יש מקום איפה להשקיע בשאר המבנים.

four seasons

New member
גינת החשמל היא אחת הכיכרות...

היפות בעיר מקיפה אותה 12 מבנים היסטוריים שיחד נותנים חתך אדריכלי של מירב הסגנונות שקיימות בעיר הזו, גובה הביניינים בין שניים לשלושה קומות, ביניין אחד בסגנון אקלקטי, ביניין אחד בסיגנון הר דקו, שמונה בינינים בסגנון הבין לאומי (באוהאוס), ביניין אחד בסגנון מודרני ברוטליסטי (בטון חסוף), ביניין אחד בסיגנון פוסט מודרניסטי. הגן עצמו בנוי בסגנוי יחודי לגני תל אביב, יש עוד כמה גנים בעיר במבנה דומה של גינה בשטח שח ארבעה מגרשי בתים, כשצד אחד סמו לשני מבנים והשאר מבודד ע"י כביש, מקיפים את הגינה שני מבנים מכל צד, סה"כ שמונה מבנים, גינה דומה שעדיין נשארה במתקונתה נמצאת בר"ח החשמונאים בין שד' רוטשילד לרח' יהודה הלוי. (שהיא לדעתי אחת היפות בעיר ומסביבה מס' מבנים בסגנון הבנלאומי מאוד מפורסמים ומדהימים והיפה בו שהוא גן שנמצא בשכונה ומשמש את ילדיה והוריה ובשעות הצהריים עמוס עד לעייפה. בתמונה הזו משמאל לימין, ביניין בסגנון בין לאומי, ביניין בסיגנון פוסט מודרניסטי, ביניין בסגנון הר דקו וביניין נוסף בסידנון בין לאומי.

mauzer

New member
כן רק עוד חניון ת"א צריכה עוד מעט

יקחו 40 ש"ח והוא יעמוד שומם כמו שאר החניונים !!

danezeq

Member
אל תדאג/י

לא יקחו 40 ש"ח זה חניון שיהיה שייך ל"אחוזת החוף" אם אני לא טועה

למעלה