גן הצלופחים

Top Gun

New member
גן הצלופחים

במפת אתרי הצלילה אותה קיבלתי בתערוכה נמצא אתר הנקרא "גן הצלופחים" בדיוק מול האזור של מועדון "מנטה". נזכרתי שכאשר צללתי בדיוק באזור זה הגעתי למין צינור גדול זרוק במים ולידו קיאק. נכנסתי לצינור וכאשר יצאתי ממנו נגלה לפני מראה מאוד יפה של הרבה מאוד צלופחים קטנים מציצים מהחול ומעבר להם נמצא המדרון. שאלתי היא, האם מה שראיתי הוא גן הצלופחים? (השטח בו היו הצלופחים היה די קטן) או שגן הצלופחים נמצא בהמשך המדרון? אני מניח שאתם מכירים את הצינור והקיאק ואולי תוכלו לכוון אותי משם לגן הצלופחים.

צלופחי גן או גנונים

באיזור בו צללת נמצא אחד מגני הצלופחים באילת, הסיבה שהם נראו לך מעטים או קטנים היא בגלל שהם ביישנים מאוד ומיהרו להתחבא בזמן שעברת בצינור, בימים של ראות ירודה או כאשר מתקרבים בשקט (עד כמה שהדבר אפשרי) ניתן לחזות במאות גנונים שרוב גופם (מטר בקירוב) נמצא מחוץ לחול. גנים נוספים יש דרומה יותר באיזור בנסיכה (שולחנות נפטון) וגן נוסף נמצא בשמורה אבל בעומק של 34

Top Gun

New member
כאשר הייתי בתוך הצינור...

בערך 25 ס"מ מגופם היה בחוץ.

קותי

New member
כן

זה גן הצלופחים. המדרון החולי מיד אחרי הצינור והקיאק הוא גן הצלופחים. אינני יודע כמה ממנו ראית מכיון שברגע שצולל מתקרב הם מתחילים לכנס לחול אבל יש שם איזור די גדול (גודל זה ענין של הגדרה) שבו יש צלופחים המבצבצים מהחול. לא רק מעבר לצינור אלא גם לאורך המדרון עד עומק של כ- 10 מטר בערך. דרך אגב, זה מול האזור של אקווה ספורט ולא של מנטה, אבל זה כבר קטנוניות מצדי להתעסק עם זה

Top Gun

New member
אם כבר אתה קטנוני...../images/Emo8.gif

אז הסיבה שכתבתי באיזור מנטה היא שצללתי דרכם ובירידה לצלילות לא הסתכלתי על שמות המועדונים הצמודים לחוף... ובקשר לצלופחים, אני לא חושב שהבהלתי אותם מפני שהייתי בתוך הצינור, לא זזתי ורק הסתכלתי. כנראה שראיתי רק את הסיפתח של גן הצלופחים מפני שלא המשכתי לכיוון המדרון.

dianah

New member
חוויה שהיתה לי בגן הצלופחים ../images/Emo13.gif

גם אני הייתי שם (מול אקוה ספורט באמת....) ואני ששונאת/סולדת/נבהלת וכו´ מכל מה שדומה במקצת אפילו לזוחלים/נחשים/מעופפים/צלופחים ודומיהם, כל כך נהניתי לראותם יורדים ועולים בתוך החול
הייתי שם עם עוד שלושה צוללים, שניים מהם (אב ובן) היו באותה עת בקורס פרטי של שני כוכבים שהעביר המדריך-הצולל השלישי, כך שאני נהניתי ממעמד של כאילו מסייעת למדריך
בכל אופן, אחד החניכים (הבן, החדש יותר) נתקל בבעיית אזניים ופניקה קלה והמדריך טיפל בו כפי שנדרש, ואני חיכיתי עם החניך השני (האבא, קצת יותר מנוסה מהבן) על קרקעית החול ליד אותם הצלופחים...עכשיו, כדי שתבינו את מהות הרכינה שלי ליד צלופחים (
) אני מדגישה שנית ושלישית את ההיסטריה שלי מיצורים כאלו ודומים להם, ובכל זאת נהניתי מחברותם...והמשכתי להנת מחברותם עד שהבנתי שלא המדריך ולא הבן מתכוונים לחזור אלינו במהרה, אולי כי לא מצאו אותנו (הראות לא היתה משהו ליד הצלופחים החביבים) ואז נפרדתי יפה מהצלופחים שאירחו לי חברה ולקחתי את האב המודאג במקצת אל פני הים, לפגוש בבן האובד
ובכל מקרה, זו חוויתי המרשימה מהצלופחים האילתיים
ומקווה לראותם שוב בקרוב... סופשבוע נפלא לכולם, וצלילות מדהימות לכל הצוללים, די

עוד חוויה מהגן

באותו גן צלופחים, חיה להקה נוספת של דגים בשם sand diver הדגים האלה מהווים אתגר קשה לציפייה בהם היות והם ביישנים עוד יותר מהצלופחים (לא פלא שהם חיים ביחד) והם קופצים ראש לתוך החול ברגע שצוללים מתקרבים. צריך הרבה סבלנות ומזל ואם מגיעים לאט ובשקט אפשר לראות אותם. http://www.visualdiving.com/pics/uw500_10a.jpg נראה אם אחד הצלמים יצליח לצלם כזה דוגמן קפריזי...

למעלה