גן דמוקרטי - יצירתי

גן דמוקרטי - יצירתי

האם מישהוא יכול להמליץ לי על הגן הדמוקרטי היצירתי של עידית. אשמח לשמוע תגובות. מחפש גן (פעוטון)באיזור השימשוני לילדה שתהיה בת שנה וחודשיים בספטמבר תודה

orlyw1

New member
פעוטון

אני מחפשת בדיוק לאותו גיל ואשמח אם תוכל לשלוח לי מסר במידה ותמצא משהו. תודה

33נמי

New member
רשמים אחרי הכנס

בכנס דיברו על האני מאמין שלהם: לכבד את הילד, להעניק חום ואהבה. לכוון אותו לפעילות מובנת מבלי לכפות. לא לאלימות, לדבר הרבה, לגשר בין הילדים, להסביר להם למה לא או כן ולא סתם להציב עובדה. הרבה פתיחות וכן הצבת גבולות כשצריך. למשל, אם הילד לא מעוניין להפסיק משחק ששיחק כשהגננת קוראת למפגש, הוא לא חייב לעזוב את המשחק ולהצטרף- אך ברגע שירגיש "שהפסיד" , הוא כבר יגיע למפגשים הבאים מתוך בחירה. גבולות ברורים ניתנים כשיש אלימות פיזית או מילולית, פגיעה ברכוש או התפרעות כללית. הצוות עושה רושם טוב. חוץ מזה אין לי מידע "מבפנים", אך הן נותנות טלפונים של הורים של ילדים בגן -אם מבקשים. בהצלחה.

מכירים כבר את הסיפור הזה

נחמד מאוד בתיאוריה האם אמרו גם: על אותו הילד שלא רוצה להפסיק משחק איפה הוא נמצא,הרי כולם במפגש,האם נשאר לבד בחדר ללא השגחה,(הרי לא ישאירו סייעת לבד איתו שתהיה חסרה בקבוצה) אם הוא רוצה להמשיל לשחק בחצר האם יושאר לבד ללא השגחה, האם ישאירו איתו סייעת שוב היא תחסר לקבוצה... קצת מחשבה. פתיחות יש בכל מקום, הצבת גבולות גם ,איפה לא. מה קורה למשל כאשר הילד לא רוצה למפגש,הוא מושאר להמשיך במשחק ובטוח,בטוח מושך איתו עוד מספר ילדים למשחק שלו,זה מאוד מפריע לגננת ,איך היא תתמודד עם הסיטואציה הזאת שהיא מציאות יומיומית בגן, איך אני יודע,פשוט שכנה שלנו סייעת בגן ומספרת לנו דברים מאחורי הקלעים כך שלא הכל ורוד כל כך. מה בדיוק מבדיל את הגן הזה משאר הגנים נשמח לשמוע.

למעלה