גן גני

גן גני

החל מסע החיפושים אחר גנון לתהילה. היא תהיה בת שנה וחצי בתחילת השנה הבאה. היא תהיה בגנון רק (רק?) עד השעה אחת. היום ביקרנו בגן וזה מה שראינו: . במדרגות היה ריח חריף של מעון. היו שם 8 ילדים עם מטפלת אחת. איפה המטפלת השניה (בעלת המקום)? הלכה לסדר משהו חשוב בקשר לגן. תחזור ב12, השעה 10. מבקשת מהילדים לשבת "ליד הקיר" לשמוע סיפור. מי שיושב עקום או שוכב, היא מושיבה בשיטת המשיכה בשרוול. מה אוכלים בצהריים? שניצל, נקנקיות, כל פעם משהו. יש תפריט קבוע ומפורסם? לא. הדלת לאמבטיה פתוחה. ג'ריקן עם חומר כחול מונח לו מתחת לכיור. ילד נעמד ליד השער של חדר המשחקים מפשיל מכנסיים. "אני רוצה לשרותים." לא יש לך טיטול. תגידו, אני רגישה מדי או שזה מקום פיחסה?

לאה_מ

New member
שלום לך ../images/Emo39.gif איזו הפתעה ../images/Emo12.gif ../images/Emo8.gif

אני לא חושבת שאת רגישה מדי. הסיפור שלך על "לשבת ליד הקיר" ממש עשה לי הרגשה פיזית רעה. וגם הסיפור על הילד והשרותים
אבל מה שרציתי לומר הוא, שאני חושבת שאת צריכה לשבת עם עצמך (ועם אבא של תהילה, ואולי גם עם תום ונועם, שנשמע שיש להם דעות ששווה לשמוע
), ולעשות רשימה של הדברים שנראים לכם חשובים, הדברים שהייתם רוצים לראות בגן של תהילה. אחר כך נסו לדרג את זה לפי סדר עדיפויות. קחי בחשבון, שגם אם תמצאי גן נפלא, עדיין ככל הנראה תצטרכי להתפשר על משהו, והחכמה היא (לדעתי) לדעת על מה את מוכנה להתפשר, ומה הם הדברים שהם לא נתונים לפשרה מבחינתך. כהכנה לתהליך הזה, אני מציעה לך לקרוא את המאמר של ד"ר יעל דיין "כיצד לבחור מסגרת טיפולית-חינוכית לתינוקות ופעוטות" וכן את הרשימה של חברי הפורום "מה כדאי לבדוק בגן חדש". שני אלה יתנו לך כיוון וחומר למחשבה.

אפרתש

New member
זה כבר גובל בהזנחה

8 ילדים עם מטפלת אחת, מושכת בשרוול, החומר הכחול שהוא יכול להיות גרימת מוות ברשלנות. אני אפילו הייתי מחפשת איזה הורים של ילדים שם, לחלוק איתם את התרשמותי.

הייתי הולכת לבדוק מקומות נוספים

נשמע לא טוב ממה שאת מתארת. אני אישית אוהבת לבוא לגנים לראות בהפתעה כי אז הגננת לא מכינה "הצגה" ורואים את המצב האמיתי. אני חושבת שאת הילדה שלי לא הייתי מכניסה לשם. את צריכה להפעיל את האינטואציה שלך בבחירה של גן. מטפלת שהולכת לסידורים במשך היום גם לא נשמעת לי אמינה וטובה.

לא! פוי! איכסה!

אני מגזימה??? זה לא נשמע לי סטנדרט מספק כשבדקתי (שנה שעברה) את המעון של שי (אחר כך מצאנו מטפלת ודחינו בשנה) ראיתי - מקום נקי עם פינת החתלה נפרדת ומסודרת, עם גינה מגודרת וחדרים לפעילויות שונות, מקום לכל ילד וילדים שיושבים ואוכלים לבד (בני שנה פלוס) עם גננת שמשגיחה ויש תפריט ומטבח מסודר וכו'... ואני עדיין מהססת כי חברה שכן הכניסה את הילד (ומאוד מאושרת מהטיפול שם) סיפרה שלא מקפידים איתם על שנת יום והילד לא מחזיק מעמד בערב. בקרוב תתחיל ההרשמה לשנה הבאה ואני אלך שוב להתרשם. אם כי, אני חייבת להודות, שהם מתחילים אצלי מעמדת עדיפות כי זה סופר קרוב לעבודה שלי וכי ממש יפה ומסודר שם.

tonti

New member
אוף!

ממש נורא בעיני. אבל גם אם כולם אומרים לך שאת רגישה מדי, הייתי סומכת על ההרגשה שלך. לא כל מה שמתאים לאחרים - מתאים לכם ועם הרגשות איאפשר להתווכח. לא בא לך להשאר איתה עוד שנה?

בא לי מאד

אבל אחרי שבתון ראשון חייבים לחזור, וגם לקחתי הלואות ממשרד החינוך שאני צריכה להחזיר. לא נורא, זה רק 5 ימים עד 13:00 ובפעם הבאה, נא לדרוך לי בפצע בלי נעליים

ואם כבר...

אני אשמח לקבל המלצות על גנון בפ"ת. באזור בי"ס סלומון, בצל ירוק... דרך אגב, בגן פיחסה מבקשים השנה 1300 ש"ח עד שעה 13:00.

לאה_מ

New member
הם גובים תשלום בשביל זה ../images/Emo12.gif

איזה הורה מוכן לשלם 1300 ש"ח בשביל שמדי יום בין 8 ל-13 יצעקו על הילד שלו, יכריחו אותו לשבת, ויחשפו אותו לחומרים מסוכנים??? ואני מבקשת - אם למישהו יש המלצות - רק דרך תיבת המסרים - לא בפורום. |4U)

לא רחוק משם, אבל דורש אוטו

יש את משחקול, בכפר גנים. הבת שלי הייתה שם שנתיים, הקטנה הייתה שם שבועיים בביקור המולדת האחרון שלנו, ואני ממליצה מאוד מאוד מאוד. שווה לדעתי את הנסיעה הקצרה, אם זה אפשרי. את יכולה לפנות אליי במסר אם תרצי עוד פרטים.

למעלה