גן בלי חול

גן בלי חול

במהלך שיטוטי למציאת גנים מצאתי גן שמאוד מוצא חן בעיני רק שאין שם חצר משחקים ... כששאלתי המטפלת אמרה שלמעשה כל אחה"צ כמעט אנחנו מבלים בחוץ כך שזה לא צריך להוות בעיה מיוחדת . רציתי לשמוע מה דעתכם ... ואם יש לכם המלצה חמה על גן בנס ציונה אני מאוד ישמח

לאה_מ

New member
לא בטוחה שהבנתי -

אם אין חצר בגן איפה הם מבלים? הכוונה שהילדים מבלים עם ההורים? בגן הם כל היום בפנים??? נשמע לי בלתי סביר בעליל!

Kalla

New member
כשחיפשתי גן לשנה הנוכחית

בין היתר ראיתי פעוטון שבו אין חצר, אך יש מגרש משחקים נחמד ממש קרוב לבית שבו הוא ממוקם, ללא צורך לחצות כביש - רק הליכונת קצרצרה. כל יום הגננת הוציאה את הילדים לשחק שם. בסופו של דבר לא רשמתי את הילדים לשם (הם כידוע בויצו) גם כי זה היה קצת רחוק ומעוד כל מיני סיבות, אך בין היתר גם בגלל שלא כל כך אהבתי את הצורך היומיומי לצאת מהגן (אפילו שזו הליכה קצרה מאוד) כדי להגיע לחצר. בכל זאת, לכי תדעי. אך אם זה היה השיקול היחיד נגד הגן - לא בטוחה שהייתי פוסלת על הסף.

אני ינסה להבהיר את עצמי ...

מדובר בגן שיש בו חדר שמשמשת כחצר ....ב"חצר" הזו אין חול יש דשא מלאכותי עם מגלשות בימבות וכו'.....

לאה_מ

New member
אז כל היום הם בפנים?

לא יוצאים לאוויר הצח? לאור? לא נראה לי במיוחד...

ליאת +

New member
כמה ילדים? מה גודל החדר?

על פניו זה ממש לא נשמע משהו. אצלנו החצר היא מאוד גדולה וזה חשוב לילדים. בימי הגשם הבודדים שאי אפשר לצאת בהם החוצה ממש מרגישים את זה על הילדים (וזאת למרות שיש בגן גם ג'ימבורי מרווח במרתף). החצר מספקת המון גירויים שקשה לחקות אותם- הם משחקים בחול, אוספים כל מיני עלים קטנים, מוצאים ברל'ה. ובנוסף יש להם שם מרווח שאין בדרך כלל בחדרי הגן. לא יודעת מה עוד השיקולים בעד ונגד הגן, אבל בעיני זה היה מאוד לא מוצא חן.

Kalla

New member
לא בריא במיוחד.

ילדים זקוקים לאוויר צח לפחות לשעה-שעתיים ביום (ורצוי יותר).

agur

New member
אני אענה לך מנסיון מר

הגן הקודם של ביתי היה ממוקם בתוך הבית של הגננת (שזה כשלעמו נקודת פתיחה גרועה). היתה חצר נחמדה, אבל, הגננת מסיבות אישיות שלה לא הרבתה להוציא את הילדים החוצה לחצר (לא רצתה שיעברו לה בתוך הבית). אני יכולה לומר לך בוודאות שזה פשוט עונש לילדים, כל היום להיות סגורים בתוך מבנה ובלי יכולת לשאוף קצת אויר צח ולהוציא מרץ בחוץ. כשהעברנו אותה לגן אחר היה לי מאוד חשוב שזה יהיה גן עם חצר גדולה ונגישה לילדים.

She Dolphin

New member
אני לא הייתי מכניסה לגן כזה

אולי זאת שריטה שלי, אבל בעיני זה ממש קריטי שבגן ילד יוכל לבוא במגע עם האויר שבחוץ, לגעת בחול בעלים לשחק בבוץ וכו'. בזמנו כשחיפשתי גן לתומר, הגעתי לגן שדי מצא חן בעיני, אבל נפסל בשניה שראיתי את החצר - מסודרת ונקייה וכל כולה מצופה בלבד הירוק הזה. לשאלתי: "ומה עם קצת חול?" ענתה הגננת: "אצלנו הם לא נוגעים בחול עד גיל שנתיים כי זה לא נקי והם עלולים להכניס דברים לפה." אמרתי יפה תודה ומצאתי גן אחר שבו החצר מחולקת - חצי מצופה לבד וחצי חול ושיחים וארגז חול שגם משחקים בו בבוץ. אני הייתי שמחה לדעת שבגן יש מנוון פעילויות וחללים ושלא "משאירים לי עבודה הביתה"
לצאת לגינה.

על איזה גילאים מדובר??

עמית שלי בן שנה ותשעה חודשים ונמצא במשפחתון בבית של המטפלת. יש 5 ילדים כולל עמית. כנארה שבשנה הבאה הוא ימשיך שם וההתלבטות היחידה שלי היא אכן ענין החול. דבר שהוא "גילה" לאחרונה בגינה. אני אכן יורדת איתו לפארק ליד הבית כל יום שאפשר לשעה שעתיים. אני משאירה אותו במשפחתון כי זה המקום הנורמלי היחיד בשכונה שלנו. אני אני מונעת ממנו משהו כאשר אשאיר אותו במשפחתון שנה נוספת? (ז|א עד גיל 3 בערך?) או שאכן מספיק שאני יורדת איתו למטה בימים שאפשר. (כי הרי גם בגן שיש גן לא מוצאייאם אותם החוצה בימים קרים מידי או גשומים.

מעבר לעניין החצר

אני סבורה שמשפחתון זו מסגרת מצומצמת מדי לגיל 3. אני מסתכלת על בני בגיל זה, מזמין חברים הבייתה, מזמינים אותו. 5 ילדים במשפחתון שמן הסתם יהיו גם צעירים ממנו, לא יספקו אותו חברתית. יתכן, שהוא לא יהיה מסופק גם קוגנטיבית. בני בוחר פרטנרים למשחק שבהחלט מפותחים מבחינת התקשורת- השפה- הקוגניציה כמוהו. אחרת, אין לו שותף אטרקטיבי למשחק דרמטי, משחק תפקידים או משחקי דמיון. בשורה התחתונה, חשוב לבחור מסגרת חינוכית בגיל הבוגר יותר גם על פי הקבוצה ולא רק על פי הגננת והמקום.

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה!

ולא רק בגיל שלוש - גם בגיל שנתיים ראיתי זאת. סביר להניח שכל ילד הוא אחר, ויש ילדים מפותחים שפתית וחברתית יותר או פחות. אצלנו בכל אופן, עם ילדה מפותחת מאוד שהיתה זקוקה לחברת בני גילה (ולרוב גם לגדולים ממנה) מסגרת של משפחתון אפילו מעל גיל שנה וחצי כבר היתה מצומצמת מידי. על אחת כמה וכמה בגיל שנתיים, ועכשיו לקראת גיל שלוש אני לא יכולה לתאר לי אותה בכזו מסגרת.

She Dolphin

New member
אני אתחיל מזה ש

אם זה המקום הנורמלי היחיד בשכונה שלכם אז בוודאי שזה המקום הכי טוב בשבילו! חוץ מזה ובלי קשר - אני חושבת שמסגרת מצומצמת לילד בגילו היא מצויינת. את לא מונעת ממנו כלום יש לו הזדמנויות לפגוש ילדים רבים אחרים גם במסגרת הגינה אחה"צ ובמסגרת המשפחה שלו. גם בגן של תומר מדובר במספר מצומצם של ילדים (למרות שזה "גן"). האם אין לה אפשרות להוציא אותם החוצה, אפילו יומיים בשבוע לאיזו גינה ליד הבית? אני יודעת שכך עושות מטפלות משפחתונים רבות באזור מגורי (עם עגלול). ברור לי שאם הכל היה מעולה ורק לא הייתה חצר במשפחתון הייתי מכניסה בכל זאת את תומר לשם. גם בגן הנוכחי שלו לא מהכל אני מרוצה, אבל הדברים החשובים באמת כן מטופלים היטב ולכן אני מתפשרת.

היא כן לוקחת אותם לגינה מאחורי

הבנין בעגלול ושם הם משחקים. ואני, כפי שכתבתי לוקחת אותו כל יום לגינה.

ושכחתי לציין שאני מאוד מאוד מאוד

מרוצה אפשר לומר שמהכל במשפחתון שבו הוא נמצא. אפשר להפגש עם ילדים אחרים אחר הצהריים שהם לא איתו בגן. גם אם אשים אותו בגן פרטי מחוץ לשכונה הוא הרי כמעט ולא יפגש עם הילדים שם אלא אם כן הם יבואו אלינו.

She Dolphin

New member
אם ככה, כמו שאמרתי, לדעתי

אין לך סיבה לדאוג! כנראה שזו בחירה טובה שמתאימה לכם.

למעלה