גמ"ח יוצאים בשאלה

שאלה ראויה

הנושא נידון על שלל היבטיו ולא כאן המקום להרחיב בזה. בקצרה- חוק ומוסר ערבים שהחוב יוחזר.

Le Fay

New member
מידת משקל (עשירית האיפה):

וימדו בעמר ולא העדיף המרבה והממעיט לא החסיר איש לפי-אכלו לקטו [שמות טז יח]. כלומר, לא "במקרה הכי טוב הלוואה של 3000 שח", אלא במקרה הטוב "איש לפי-אכלו לקטו". זו לא הלוואה להקמת סטארט-אפ, אלא למישהו שצריך עכשיו ומיד דאון פיימנט לשכ"ד, משקפיים, טיפול רפואי דחוף, אביזר חיוני לייצור הכנסה וכיוצא באלה; חלק מההוצאות האלה עלולות להגיע לסדר הגודל הזה. ולא מתחילים לפרוע את החוב ב-18 תשלומים אחרי חצי שנה, אלא עד 18 תשלומים, לא יותר מחצי שנה אחרי. אם מה שצריך זה אלף ש"ח עכשיו והמשכורת תגיע רק בסוף החודש, יתכן שהוועד יסכם עם הלווה על החזר מלא בסוף החודש הקרוב. ועצת חינם: אילו אני במקומך, לא הייתי מנסה לבחון את רוך הלב של הנפשות הפועלות.

תודה על דבריך.

אבקש להבהיר נקודה אחת- קרן ההלוואות עומדת לרשות יוצאים בשאלה הן חדשים והן ותיקים, על פי הצרכים.

יוצאים למען יוצאים

מעשה טוב הוא לעזור ליוצאים לשאלה.
תבורכו

עולם חסד יבנה

כל הכבוד! וסתם אולי ללא קשר, אתמול קיבלתי מידע רכילותי על איזה גביר חרדי שתרם ספר תורה לקהילה חרדית כל שהיא בעיירה דרומית. הוא עשה זאת כמנהג גבירים תאבי כבוד עם כל הפלונץ והרושם... סך הכל הוא השקיע בעסק מעל 100 אלף ירוקים! חשבתי לי בעצב על כל המשפחות באותה קהילה שרעבים ללחם, פשוטו כמשמעו. ואז נכנסתי לכאן וראיתי את האשכול הצנוע על ההלואות ע"ס 3000 ש"ח, ואמרתי לעצמי, אכן יש עוד אנשים שעושים חסד אמיתי בעולם הזה.

Le Fay

New member
תודה ר ב ה מגיעה לאחד, נתי1,

שהעניק את שירותיו לרך הנולד בהתנדבות, בסבלנות וברוח טובה; לבני-ילד-רע על בלון הניסוי, שברח מכן השיגור והתנפח לצפלין; להמון עליזה על העבודה הטובה באיסוף הכספים; לכל התורמים שעמדו במילתם ואף מעבר לזה; לחברי העמותה ולכל מי שעבדו בדרך ולא יכלו להצטרף עד מועד ההקמה.

naty 1

New member
למה סתם להפיל את התיק

על אנשים? כולה החתמה על תצהיר לא מצדיק זריקת בוץ מסוג התנדבות סבלנות ורוח טובה אצלי זה סופה רעה ובלי סבלנות. מכחיש כל קשר לרך הנולד ולחבלי הלידה למזונות טענות מענות וכספים תפנו להורים החוקיים <לפחות יודעים מי האמא>

naty 1

New member
נ.ב. משו שבטח תאהבי

טרי מהיום הפתרון לאונס - חגורת צניעות

Le Fay

New member
רק שאלתי. תכף מחזירה.

ממילא האפורה שלי עושה לי פרצופים שהכנסתי לה אוכל הביתה בלי שהיא תאשר את ההזמנה.

מסכים מאד עם הגדרתך

אכן, כשזרקתי לראשונה את הרעיון לא חשבתי שייקח למעלה משנה ואף שזה יהיה כרוך בהקמת עמותה. אני מקווה שהמאמצים הרבים שהושקעו אכן יניבו פירות רבים.

למעלה