גמר חתימה טובה!

גמר חתימה טובה!

"והיתה לכם לחוקת עולם בחודש השביעי, בעשור לחודש, תענו את נפשתיכם וכל מלאכה לא תעשו- האזרח והגר, הגר בתוככם. כי ביום הזה יכפר עליכם לטהר אתכם מכל חטאתיכם; לפני ה' תטהרו." (ויקא ט'ז: כ'ט-ל) שיהיה לכלנו צום יעיל, מועיל וחסכוני באוכל
גמר חתימה טובה!

bזוהר

New member
גמר חתימה טובה!! תעזרו לי...

אני לא יודעת אם לצום או לא!! כי מצד אחד, אני יודעת שאם אנלא אצום אני ארגיש רע עם עצמי, כאילו אני לא מתחרטת על מעשים רעים וזה.. כולם מתאבלים על החטאים שלהם ורק אני "מושלמת" אבל מצד שני, צום באמת מכפר על מעשים רעים? כאילו, הקטע זה לסבול בגלל כל הדברים הרעים שעשית, אבל איזה חשיבות באמת יש לזה? כי אם הצטערתי על משהו רע שעשיתי זה מספיק לא? ויומיים שאני אצום זה כאילו לא באמת מחזיר לי את כל הרע שעשיתי לאנשים אחרים, אבל מצד שני זה לא באמת אמור לעשות את זה, זה רק סמל לזה שאני מתחרטת על מעשים רעים!!!!! אהאהאה ראיתם:) הגעתי למסקנה שצריך לצום מצטערת שזה היה על חשבון הפורום
אבל נשאיר את זה פה כי זה חומר למחשבה לכל אחד מפה
חח סתם.. קיצר, גמר חתימה טובה וצום מועיל (חסכוני באוכל עדי?
)
נ.ב- יצאתי מזה מטומטמת!! לא להתייחס למה שכתבתי פה !

ואם בא לי כן להתייחס? ../images/Emo3.gif

אני אתייחס
אני חושבת שהחשיבות של הצום היא פחות בקטע של לכפר על מעשים רעים ברמה של אנשים אחרים אלא זה יותר ברמה האישית.. אני חושבת שעצם האווירה, שפתאום אין טלויזיה ואין מחשב ואין רדיו (
) ואסור אפילו להדליק אורות זה מאלץ את כולם לשבת יחד ברמה המשפחתית ולדבר (כי אי אפשר לבהות בטלויזיה כמו זומבי
) וברמה האישית אני חושבת שהשקט הזה מאלץ אותך לחשוב (וכאן עניין הכפרה נכנס).. זה מאלץ אותך לחשוב על דברים שעשית בעבר, על דברים שברמה האישית היית רוצה לשפר בעתיד ובכלל.. אפשר להגיע להמון תובנות בכיפור
אני מאוד אוהבת את היום הזה ואני חושבת שהוא ממש חשוב ברמה המשפחתית והאישית.. קצת שקט במרוץ המטורף הזה לא יזיק לאף אחד.. (למרות שאני עדיין מנסה למצוא פרצה בחוק בטענה שמאיר בנאי זה לא לשמוע מוזיקה, זה לנשום.. מותר לנשום בכיפור, לא?
)
בכל אופן, צום יעיל נשמתי, תחשבי קצת (ולא על טלנובלות
) ו..זהו. אוהבת אותך!

bזוהר

New member
כן, אני מבינה.. אבל

הקטע הוא שזה לא באמת ככה:/ הלוואי שזה היה ככה.. אנשים עושים הכל כדי שהזמן ירוץ, כולם אומרים לי- מסדרים את המגירות בחדר, הולכים לטייל ולהיפגש עם אנשים בחוץ, קוראים ספרים.. את יודעת.. אני מאמינה שאחוז מאוד קטן מהאנשים באמת יושב ביום כיפור וחושב על המעשים הרעים שהוא עשה.. אני יכולה להשתדל לעשות את זה, אבל אני יכולה גם לאכול ולשתות תוך כדי, כי טלוויזיה/מחשב/רדיו/טלפון וכו' אני בכל מקרה לא פותחת. מבינה?! בכל מקרה, אני אחשוב.. למרות שאני באמת חושבת שיהיה לי יותר קל לחשוב על הדברים האלה כשהבטן מלאה נראה לי שאני אצום
אוהבת אותך הכי בעולם!

../images/Emo6.gif פושעת קטנה.. ../images/Emo3.gif

וזה לא המעשים (אני מכשילה כאן את עצמי
) זה השקט.. כלומר, זה נכון שיש אנשים שמסדרים את החדר אבל בכיפור את לא יכולה לעשות את זה עם **** ברקע ולחשוב על כמה שהיא מושלמת כשאת מסדרת.. יש לך שקט מוחלט אז אולי זה יתחיל מלחשוב על זה (אני מכירה אותך
) אבל יהיה לך המון זמן לחשוב על המון נושאים בכל מקרה
גם אם בחלק ממנו תפגשי עם חברים ותקראי ספרים (מה שמומלץ
) בכל מקרה בכיפור המוח הרבה פחות מנוון מבשאר השנה.. לדעתי לפחות
לגבי האוכל, אין לי טיעון נגד
אבל אם כבר לענות את נפשך אז עד הסוף
יופי, עכשיו הסברתי למה בכל זאת אסור לשמוע את מאיר למרות שהוא אוויר לנשימה
יופי זוהר

bזוהר

New member
מסכימה איתך

כנראה שהייתי לא ברורה מלכתחילה, כששאלתי אם לצום התכוונתי לאוכל כי חשבון נפש אני בכל מקרה אשתדל לעשות וזה בדיוק העניין, של אם כבר אז לענות את עצמך עד הסוף.. בגלל זה שאלתי, מה החשיבות של לענות את עצמי? וזה בעצם לכפר על מעשים.. ואז בעצם העלתי את השאלה הזאת הבנת? חוצמזה את שמת לב שכתבת "את לא יכולה לעשות את זה עם ****" ?????? אנייייי לא יכולה לעשות את זה עם ****?!?!?!? אני??
סתם כמה פעמים אני אגיד לך אני בכלל לא חושבת שהיא מושלמת האישה הזאת
ו..אני בטוחה שתסתדרי בלי **** (חהחה
) יש פה 4 אנשים שבטוח תסתדרי בלעדיהם נראה אותך מנחשת
(ולא לכתוב את זה על גבי הפורום
לפחות שניים לא
)

זה רק 3 אנשים..

ומתוכם רק 2 שאת חושבת עליהם ועוד אחת שלא חשבת עליה
בלי ה-2 האחרים שציינת אני לא אצליח להסתדר לעולם..

TEENAGER1

New member
אויש את מותק

בעיקרון המהות של הצום זה הרצון להתנתק מהחומריות. ביום כיפור אנחנו משתדלים להעשות דומים למלאכים.. לכן, לדוגמא, גם נוהגים ללבוש בגדים לבנים ביום כיפור. אנחנו אמורים לנסות להתחבר דווקא לעניינים הרוחניים יותר, לנשמה שלנו, ולא להתעסק בדברים חיצוניים כמו אוכל ושתיה. לכן שאר האיסורים ביום כיפור גם נוגעים לצרכי הגוף (אסור להתרחץ, אסור לנעול נעלי עור, ואסור לגבר ואישה להתייחד). כל זה נעשה בעצם בשביל להקל עלינו להתחבר לדברים שבנפש, בלי הסחות דעת. אף אחד לא חושב שבאמת בצום של יממה כל מעשינו הרעים יעלמו, זה רק ניסיון לעזור לעצמנו לחזור אל שורש האדם שבנו, אל הטוב, ומכאן הביטוי - לחזור בתשובה, לשוב אל האדם הטוב שהיינו. גמר חתימה טובה ובהצלחה בצום

bזוהר

New member
אני מבינה

אבל בכל זאת, יותר קל לי לעשות חשבון נפש כשהבטן שלי מלאה, וזה נכון עד כמה שזה שנמע מצחיק.. ואני לא מתעסקת בדברים אחרים חוץ מאוכל ושתייה.. כשאני מתנתקת מזה יותר קשה לי לעשות דין וחשבון עם עצמי ואני יותר עסוקה ב- אוקיי, עם מי להיפגש, לאן ללכת, מה לקרוא, מה לעשות כדי להתעייף ואז לישון ושהזמן יעבור מהר וכו' ואם אני מתנתקת מהכל ומתחברת לשקט של יום כיפור אבל אוכלת ושותה יותר קל לי בכל מקרה אני אנסה לצום כי זה סתם התפלספות כזאת.. זה מה שכתוב בתורה שצריך לעשות, להתנתק גם מאוכל ושתייה אז זה מה שנעשה וזהו תודה מותק. גמר חתימה טובה

AnGeLiNa JoNsOn

New member
גמר חתימה טובה לכולם../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif

סורי על האיחור היה צום נחמד ביותר, לא השתעממתי כמו ברוב השנים ולא טחנתי בסוף יותר מדי כמו ברוב השנים ויש לי חופש עד סוף סוכות כי עושים לנו גשר אז יייפיי ליייייי..!!!

הו שלום.. ../images/Emo9.gif

היום אמרו לי (
) שאם הצום עובר קל זה אומר שהייתה לך שנה טובה ואין לך הרבה על מה לכפר..
(זה שעשע אותי קלות אני חייבת לציין..)

למעלה