גמר חתימה טובה

may55

New member
../images/Emo140.gif גמר חתימה טובה קרידוס

"אי איסקריב'יס לה סיטינסייה די סו דין אי אין דיאה די ראש השנה סי איסקריב'י אי אין דיאה די כפור סי סילייאן".( מתוך נתנה תוקף) בראש השנה יכתבו וביום כיפור יחתמו" ואל האוכל איך לא?! אני מכינה לסעודה שלאחר הצום משקה "סובייה" אספתי כל הקיץ גרעינים של מלון אופה חלות עליהן אני שמה שמן זית גבינה מלוחה ועגבנייה כיתבו על מאכלים מיוחדים גמר חתימה טובה

אצלנוה היה נהוג לשבור את הצום ב-

שמן זית מוזלף על חלה, קצת פלפל שחור ומלח וכוס תה... מאוחר יותר אכלנו ארוחה קלה.

גרעינים של מלון למה? פעם ראשונה

שאני שומעת על כך. אנא ספרי לנו. אצלנו שוברים את הצום עם שתיה חמה ומאפה שמרים כלשהו. כיום שבירת הצום אצלנו זה מסורת מאז אנחנו גרים בשכונה (משנת 1974) אנחנו מתאספים שלוש משפחות שאנחנו בקשר והילדים ובמשך השנים גם נספחיהם ולפעמים בלעדיהם מאז שגדלו ושוברים את הצום בשתיה חמה, דברי מאפה, עוגת שמרים, ריבה וחמאה. מוגש בצורה יפהפיה כמו מסיבת תה אנגלית ואחר כך כל אחד לביתו וכעבור כשעה שעתיים ארוחה למי שעוד חפץ שכוללת מרק צח ומעט אוכל ופירות. פעם ראיינה אותי דליה יאירי ושאלה מה אוכלים לארוחה מפסקת. אמרתי לה שמזה שלושת אלפים שנה לפחות יהודים צמים ואין סיפור ועברתי להמלצות לאלה שלא צמים: להתחשב בצמים , לא לבשל ביום כיפור ולשחרר לאויר ריחות, לא לצקצק בכלי אוכל לאכול בצניעות מאכלים קרים מבלי לעורר לאחרים את המיצים, כי אלה שצמים אולי גם צמים עבורכם???!!יאלה גמר חתימה טובה לכלכם וארסיבידו כבוססיאה.

may55

New member
אסתר אני מאיזמיר ואצלנו וכל המשפחה

המורחבת כולם נוהגים כך "סוביה" לפני הצום אני טוחנת את גרעיני המלון מוסיפה מים עד כיסוי הגרעינים למחרת אני מסננת את הגרעינים דרך בד "טול" ומוסיפה מים קרים וסוכר המים מקבלים צבע לבן כאשר שותים זאת בסיום הצום יש הרגשה נעימה חתימה טובה תספרי לנו על הערך התזונתי בבקשה

זה מאד מזכיר את "חלב השקדים" כאשר

מסננים דרך טול החלבון הסיבים וגם הפחמימות נשארות בטול מה שעובר זה המינרלים והארומה האופיינית . בהחלט הגיוני לאחר הצום לשתות משהו שמכיל סוכר ואת זה את מוסיפים למשקה וזה טוב. סוכר נותן אנרגיה זמינה מידית וזה טוב לאחר צום. אני מעולם לא טעמתי משקה כזה אבל כל הכבוד על שמירת המנהגים והמסורת. ערך תזונתי תקבלו אחר כך מהאוכל הסלט והקינוח.

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gifסוביה..

משקה אהוב עלי ביותר. לא מוותרת על שתי כוסות מינימום בצאת הצום. בילדותי, לפני כיפור עזרתי בכתישת הגרעינים שיובשו מבעוד מועד, בעלי ומכתש. (הכבדים האלה של פעם). היום טוחנים אותם עם הקליפות ומסננים כפי שאמרה מאי. משקה טעים טעים, חבל שיש רק פעם בשנה.

מאי בדיוק עכשיו העבירה מטילדה שלא

נמצאת בארץ דרך לדינוקומוניטה את הרגלי האכילה שלה בכיפור והיא מזכירה את הסוביה(מקור משפחתה גם כן מאיזמיר) .עד היום לא שמעתי על זה ופתאום בשני מקומות ואללה יום אחד אני עוד אדע משהו. האם אתם מקלפים את הגרעינים או לא? כי אם כן זאת עבודה אדירה.אגב האם Turlu זה גיובץ'? עד כמה שידוע לי כן אם משהו יודע אחרת אנא ידעוני.

may55

New member
אסתר אין מקלפים את הגרעינים טוחנים

אותם בשלמות האם אין סיבים בקליפה או משהו אחר ? כי אני לא מוסיפה הרבה סוכר והטעם מאוד מיוחד

angelici

New member
גמר חתימה טובה../images/Emo74.gif

קרידוס ארמנוס ווס מאנדו אטודוס גמר חתימה טובה אל דיו כמוס סקריבה אין אל ליברו דלוידה.

למעלה