גמר חתימה טובה !

ShiRa1101

New member
גמר חתימה טובה !

אז עוד יום כיפור עבר, איך היה הצום ? נשברתן ? ספרו ..=]

moruush

New member
../images/Emo90.gif:)

היה דיי קל, עבר מהר לא נשברתי אבל לקחתי שלוק מים ביחד עם הכדורים שלי..:\ אתמול בערב היה כ"כ כייף
שנה טובה לכולכן

DIE kvar

New member
צמתי לראשונה בחיי

היה דווקא כיף. וקל וחוצמזה היה לי יום כיפור טוב כזה, עם המון אנשים שלא ראיתי שנים והייתה נורא אווירת בית אריה וחוצמזה פולק שלח לי הודעה "תתי אני מצטער על הכל שיהיה צום קל ונדבר כבר.." וזה נורא חמוד והוא אף פעם לא קורא לי תתי ולא עניתי לו
וזה נכון ששהודעה הזאת עשתה לי הכי טוב בעולם, וזה נכון שהוא לא על הזין שלי בכלל אבל זה חשוב שאני לא אענה לו עכשיו וזה חשוב שהוא יבין שאם הוא רוצה להתנצל הוא צריך להביא את זה לידי ביטוי במעשים, לא בדיבורים. וטוב טוב טוב לי על הלב

coolit

New member
ממ

היה סבבה.. למרות שבסוף כבר לא היה לי כיף וישבתי הרבה אחרי שכל היום עמדתי ועמדתי ועמדתי.. בסוף פשוט כבר נמאס לי.. וטיפה כאב לי הראש.. אבל בכלליות היה כמובן טוב מאוד..=) [אמאלה ממתי אני עושה את הסמיילי הזה..] תפילה מ6 וחצי עד 6 וחצי, בלי שום הפסקה!!!!!!!! אפילו של דקה!!!!! בין תפילה לתפילה חח. מצחיק.:]

Tears Dont Fall

New member
נשברתי בדרך

סחרחורות קשות והרגשה נוראית. בנות אל תשתו יום לפני הצום. הנגאובר מסריח!

חתימה טובה:]

היה בסדר דווקא , ולא נשברתי
אתמול הייתי קצת עם חברים והיום קראתי ספר רוב הזמן . בנות תשתו המון מים לפני הצום , זה כ"כ עוזר .

Mooa-Numi

New member
היה צום לא קל

בדרך כלל דווקא עובר לי מהר וטוב, וגם הפעם עבר מהר אבל הייתי גמורה. בטח בגלל שכל החילוף חומרים שלי בגוף הפוך לגמרי, אז כנראה זה לא עשה לי טוב כלכך. מההתחלה אמרתי לעצמי שאם אני מרגישה לא טוב אז לשתות, אבל בסוף ישנתי את הרוב ושכבר הרגשתי ממש רע זה היה כבר שעה לפני הסוף, אז אמרתי יאללה נו שיהיה. קצת אחרי הארוחה מפסקת נרדמתי. מכירים את זה שקוראים משהו, מניחים את הראש ומתעוררים כמה שעות אחרי זה? אז פתאום אני קמה באיזה 9 ושיט, איך זה קרה? טוב נו. התקלחתי, שמתי חצאית (רציתי איזה חולצה יפה מכופתרת שיש לי אבל היא היתה קטנה עלי אז ויתרתי) ויצאתי, עם ההורים, כי זה לא שהיה לי איך לתקשר. קצת פאדיחות אבל מילא, למי אכפת. בכיכר ראיית בפוקס כמה אנשים שאני מכירה (מאז שסיימתי תיכון אני ממש לא מזהה אנשים, דווקא כאלה שהיו איתי בקשר וכאלה.. אבל לא נורא). אחרי זה רותם וחבר שלה באו, אחרי זה כבר הסתדרתי. קצת עם מור, קצת עם מאיה, קצת עם שמרית, עומר וגרוסמן, בסדר הסתובבתי קצת היה בסדר. יחסית משעמם. אמרתי לעצמי שאני אגרור עד הבוקר כי גם ככה ישנתי איזה 4 שעות, אבל באמת שלא היה מה לעשות, מלא סגרו, את הרוב לא הכרתי.. נרדמתי אצל מאיה ב2וחצי, היא העירה אותי שעה אחרי וגירשה אותי הביתה, ונרדמתי עד..1וחצי בצהריים ככה. זה מלא לישון. רוב הזמן לא יצאתי מהמיטה: קראתי קצת (קרוב להפליא ורועש להחריד. הוא יפה, מתוחכם כזה, אבל קצת מעייף), כתבתי קצת ביומן (החדש
קצת מוזר לי לעזוב את הקודם, כי הוא הראשון שבאמת הייית עקבית איתו), קראתי את היומן הישן שלי (חשבון נפש או לא?! סתם, היה גם מעייף לחזור לעבר.. גם היה לי כאב ראש שלא ייאמן. וואו כמה שאני מושפעת ממה שאני קוראת). בגדול בדרך כלל אני מוציאה לעצמי את כל מה שעבר עלי בשנה האחרונה: פתקים, יומנים, פוסטים, הודעות רציניות בפורומים, עוברת עליהם וכותבת הערות לעצמי- איך אני רוצה להיות אחרת. מה אני מאחלת לעצמי בשנה הבאה. הפעם לא הספקתי לפני וגם לא היה לי כוח, באמת שהייתי גמורה. נשארה איזה שעה, יצאתי מהחדר (לראשונה! וואו גם להיות סגור באותו מקום 4 שעות זה לא בריא). עשיתי קצת תשבצים, לימדתי את אמא שלי, אחותי וחברה שלה איזה משחק תנועתי, הצום נגמר, אכלנו את הפררו רושה המסורתי, קצת (יותר מידי) שוקולד וביסקוויטים ותה, אחרי זה משהו יותר רציני וזהו. הגוף שלי גמור ומתפוצץ לי הראש וכולי מותשת. זה בטח גם בגלל הבלוטה (סעמק, שייתנו לי כבר כדורים, הצבא המזויין הזה!) וקצת אין לי כוח אפילו לנייד את עצמי בתוך הבית. לסדר תיק למחר. רק רוצה לשכב. אני גם בטח לא ארדם בלילה אבל לא משנה.. שבוע טוב לכולן

mkarin

New member
הכי קל שהיה לי אי פעם.

אני לא מעבירה ביקורת או משהו, אבל מכעיסים אותי האנשים האלה שאומרים 'אם אני אצליח'. מה זה אם אני אצליח? צום זה לא דבר כזה קשה, אם מחליטים שכן אז כן, ואם לא אז לא. המשפט הזה מצחיק אותי, כי הוא לא בא מילדים בני 4 אלא מאנשים בוגרים, אז בכלל מה הקטע של להצליח או לא.

coolit

New member
תכלס..

אם לא הייתי דתיה הייתי צמה רק כדי להוכיח לעצמי שאני לא משועבדת לאוכל עד כדי כך שאני לא יכולה לצום 25 שעות.. [אני לא מדברת על אשים שמתעלפים.. אני מדברת על אנשים שרעבים]

למה אומרים "גמר חתימה טובה"?

אף פעם לא הבנתי את זה... בקיצור, אחרי כמה שנים של חטאים בכיפור,השנה החלטתי לצום ולראות לאיזה צד אני יותר מתחברת- הצד שכיפור הוא יום חופש מעולה, מלא עשן ושטויות או הצד שכיפור הוא יום קדוש. הייתי צמאה לאללה והתגברתי על זה, כאב לי הראש איימים והתגברתי על זה, רעב לא היה. ובכל זאת החלטתי שאני מתחברת לצד שבשבילו כיפור הוא יום חופש מגניב... זהו. עד שנה הבאה... שבוע טוב :)

Miss Tika

New member
לפי האמונה היהודית

ה' חותם את שמנו בספר טוב ובספר רע לפי הכיפורים והסליחות והמידות והמעשים הטובים של כל אחד לאורך השנה. למעשה ביום הכיפורים לא נהוג לומר "גמר חתימה טובה", אלא רק "חתימה טובה" משום שלפי האמונה אין הקב"ה גומר את החתימה ביום הכיפור אלא ממתין עד 'הושענה רבה' (השביעי של סוכות), כדי לתת עוד אפשרות לתשובה ולתיקון, ואז הוא מעניק לנו ולכל ישראל "גמר חתימה טובה". (וואו הבאתי אותה ביציאה דתית)

עבר ממש טוב!

לא נשברתי בכלל :] עבר ממש מהר! ישנתי רוב הזמן ועשיתי חשבון נפש מטורף עם עצמי מקווה לעמוד בהחלטות שקיבלתי שבוע טוב :]

SNoopY 26

New member
רק לי היה ממש קשה?

וזה פעם חמישית שאני צמה, זה לא חדש לי או משהו. קמתי בבוקר והייתי מורעבת. לא היו ילי כוחות לזוז, חח באמת היה לי ממש קשה לקום ולהיתלבש והייתי כה רעבה. לקחתי איתי שזיף כמו ילדה מסכנה לבית כנסת. איך שתקעו בשופר אכלתי אותו והוא היה כלכך במקוםםםם ואז אכלתי עוד 2 שוקולדים שחילקו שם ואז באתי הבייתה ואכלתי מלא מרק נחתי ואז עוד מרק ואחרי שעתיים קצת קצת פשטידה וממש חתיכת עוף קטנה וזהו:]

RainbowL

New member
אמאלה

שנה חמישית שאני צמה אף פעם לא הייתי רעבה, שנה ראשונה שהיה לי קשה לקחתי איתי שזיף לבית כנסת והוא היה כל כך במקום בתקיעת שופר. יאבה

למעלה