Tinashe - Aquarius
ביקורת קטנטה לפניכם:
1. המעברונים: דווקא לא רעים. מבחינתי מעברונים באלבומים הם לא רלוונטים בדרך כלל ולרוב די טרחניים, אבל לא אכפת לי הפעם כי מוזיקלית הם סבבה. Indigo Child הוא כמו ה- ''Birthday Cake'' של האלבום, מעברון קצר באורך דקה וחצי, והוא מבחינתי אחד השירים הבולטים והמעניינים ביותר מתוכו מוזיקלית. Deep in the Night גם אחלה. What Is There to Lose? הכי טרחני ומיותר.
2. פתיחה חביבה: Aquarius השיר הוא R&B Jam מיד-טמפואי די מעניין מבחינת ההפקה והתוספות המוזיקליות שהיא הכניסה לו, הזכיר לי אישית את ג'אנט. השיר השני Bet מבחינת ההפקה שלו קורץ לי במיוחד, אבל מלודית הוא לא מספיק חזק ואני חושב שהביצוע שלה בשיר הזה קצת חסר בשר וטעם, ובגלל זה הוא נבלע אצלי. תכלס זאת אחלה רצועה, שהייתה יכולה לשבת יופי על ריהאנה (כמו הרבה שירים פה). השלישי הוא Cold Sweat, אחד האהובים המיידיים עלי באלבום! ממש אחלה של שיר.
3. הסינגלים: 2 On נשמע כמו הסינגל הראשון מהאלבום הבא של סייארה, יש לו הפקת R&B-מתקדם חביבה והוא זורם ולהיטי (להיטי במונחים של השוק האמריקאי). לא אכפת לי מהזילות של הליריקה ובכלל, אני חושב שפחות צריך להגדיל ולהכביד ראש כשזה מגיע לזמרות כאלו, ברגע שמגיע שיר מורכב יותר מרגישים את זה לרוב, השיר הזה הוא נטו-פאן, ואני לא מתנגד לזילות כשהיא מספקת לי פאן. Pretend בעיני שיר מצוין, קצת מסורס על ידי ההפקה. יש פה נסיון לעשות משהו מאוד אסטתי ומינימליסטי ואני מרגיש שעם הפקה יפה וממותנת פחות הייתי יכול לאהוב את זה יותר.
4. שאר השירים: How Many Times מאוד ג'נט ג'קסון, כמו קלאסיקה אבודה שלה מהניינטיז, והוא חביב לגמרי. זה שת''פ עם פיוצ'ר. All Hands On Deck הוא השיר הכי קליט ומדבק באלבום, לא מחדש משהו ואולי הכי פופי שלה ששמעתי, אבל הוא חביב לגמרי ויעבוד טוב בשבילה כסינגל בהמשך. Far Side of the Moon מהמם, Feels like Vegas ממש מוצלח, Thug Cry בהפקת Mike WiLL Made It הוא שיר R&B זורם וקליל, Bated Breath קצת כבד ומשעמם לבינתיים אבל יש לו פוטנציאל לגדול עלי ו- Wildfire מעט מונוטוני אבל טוב.
בסך הכל אלבום בכורה טוב, הפקות שמיישרות קו עם ה- R&B ההיפסטרי והמתקדם ששולט ב- 2014. אני מאמין ש- #R8 גם ילך לכיוון הזה. הקטע הוא שעדיין לא הגיעה מישהי שעשתה את זה בצורה מופתית ומפתיעה באמת.
RIRI MAYBE?