גמר חתימה טובה לכולם

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Serpent Axis

New member
שים לב

<<קודם כל התלמוד אוסר על "אחטא ואשוב", כלומר שמה שאתה מתאר, מבחינה אורתודוקסית-פורמאלית, אסור.>> וכמה מבני ובנות עמך ישראל הלכו ולמדו תלמוד וגמרא לפני שהם הכריזו שהם צמים ביום כיפור? הכרתי בחיי מספיק אנשים שיום אחד בשנה הם צמים ומתנצלים על חטאיהם כלפי שכניהם, אחיהם ו"חבריהם" - אבל אין מקום לדאגה, משום שבשנה שתבוא אחרי היום הזה הם יחזרו לחיי החטא שלהם. <<אם מישהו מתנצל בפני על שפגע בי, ממשיך לפגוע בי באותה דרך, ואני ממשיך להיות איתו בקשר- זאת כבר אחריותי, ומעבר לסמכות של הדת >> אני שמח שאתה מבין את זה כך. בנצרות, לעומת זאת, זה לא כזה פשוט. ישוע הטיף להפניית הלחי השנייה (ביחד עם עוד כל מני דברים חביבים כמו קטיעת גפיים וניקור עיניים אם הם "מכשילות אותך" וגורמות לך "לחטוא").

נבט כהן

New member
אבל הנקודה שלי עדיין נכונה

במבחן המציאות אומנם היהדות נכשלת, אבל ברמה הדתית העקונית, ה"יהודי המושלם", לא יעשה חטאים כאלו.

נבט כהן

New member
ולכן

להאשים אותו בזה שהוא עשוי מעצמות ועור יהיה לא לגמרי הוגן. מסכן, הוא נורא רצה להיות עשוי מגבינה ירוקה, וככה גם ה' רצה, אז בגלל שהתוכניות השתבשו אתה תפסול אותו? ולכן, זה שהיהודים-המקוריים-פחות-או-יותר חשבו על השטות הזו מזמן זו סיבה מספיק טובה כדי להוריד את האשמה מהיהדות בכלל לכמה מליוני יהודים ב-2006.

JuffoWup

New member
ברוך הבא לעולם הדת

סתירות זה אנחנו: ילדים זורקים אבנים על אמבולנס ביום כיפור כי הוא נוסע. עבריינים שרצחו לובשים כיפה בביהמ"ש. אדם שמכה את אישתו מנשק את המזוזה. ועוד היד נטויה. זה לא צריך להיות הגיוני, זה היופי בדת ובפירוש שלה.

0Pandemonium0

New member
רק אני צמתי? חוטאים!

אני לבן-דוד שלי, בטלפון: "צמת?" בן-דוד שלי: "צמתי בין ארוחה לארוחה, וגם בזה נכשלתי. אכלתי סנדוויצ'ים באמצע."

מירטל

New member
אנחנו צמנו :

וקראנו ספרים, ועינינו את נשמותינו.... היה כיף ( והשלמנו שעות שינה חסרות).

0Pandemonium0

New member
כנ"ל, רק יותר לכיוון "השלמנו שעות

שינה חסרות (וגם לא חסרות)". את הספר שלי כבר סיימתי אתמול בערב, לצערי. לא נשאר ממנו הרבה, אז לא קראתי בו כדי שיהיה לי מה לעשות ביום כיפור. בסוף סיימתי את מה שנשאר ממנו תוך עשר דקות.

Painkiller1989

New member
אני צמתי

אבל בשעה האחרונה כבר היה לי ממש משעמם אז ראיתי טלויזיה עם ההורים, הם לא שומרים חשמל רק צמים, אבל עדיין לא נגעתי בשלט חחחח.

Nihau

New member
צום זה צום

צום רפואי, צום דתי, צום חילוני, צום פאגאני... כולם פשוט אומרים "אל תאכל או תשתה" מה עושים חוץ מלצום באותה תקופת זמן- מקטרים על מר גורלכם, מתפללים ומוסיפים עוד סוגי עינויים (כמו לא להתרחץ, לא להוריד את המים בשירותים, לא לגרוב גרביים וכו), משחקים KOTOR עד הבוקר ואז הולכים לישון עד שנגמר הזמן לצום, מבעירים מגוון דברים במהלך מגוון טקסים פרטיים (=ממוצאים על המקום) בהתאמה... כל אילו הם נלווים, לא הצום עצמו. אלא אם אתה מתכוון למשמעות היהודית הנלווית של צום יום כיפור שמשנה את הגישה כלפי האירוע מאשר כל יום אחר בו את המחליט אקראית שאתה לא אוכל או שותה וזהו.

מירטל

New member
צום חילוני =

אני צם, אבל מתקלח, שם מייק אפ ( לא רלוונטי לגברים), עושה סקס ורואה טלנובלות עד שאין לי כוח יותר.

למה לשים מייק אפ

אם בכל מקרה הולכים להתקלח, לעשות סקס ולראות טלנובלות? מייק אפ זה בשביל לצאת, ולצאת "לצאת" במהלך צום זה באמת דבר שיכול לקרות רק בצום חילוני, בהחלט לא ביום כיפור...

למעלה