גמר חוזה שכירות

הילוש ד

New member
גמר חוזה שכירות

שלום,
אני וחבר שלי סיימנו את החוזה בדירה ב-15/6 - עברנו כבר לדירה חדשה.
אנחנו מנסים להשיג כבר מאותו תאריך את בעלת הדירה להחזיר לה את המפתחות, להעביר את תשלום החשמל חזרה על שמה, ולהסדיר תשלום גז איתה.
הבעיה שאין אפשרות להשיג אותה בנייד היא לא עונה במספר שלה בארץ והיא מתגוררת בחו"ל, יש לנו את המספר שלה בחו"ל אבל זה עולה לנו כסף להתקשר.. ואנחנו לא מתכוונים להתקשר לחו"ל ולרדוף אחריה.. זאת אחריות שלה להתקשר.
בנוסף יש איש קשר שקשור אליה והיא נתנה לנו מספר שלו לכל בעיה שיש וגם הוא לא עונה לנו.
מה עושים? מתקשרים אליהם כבר יומיים ויש רק תא קולי, כאילו נעלמו מהאדמה.

חשבנו לעשות דבר כזה, לנתק את החשמל בדירה כדי שחבר שלי לא יהיה רשום שם יותר.
ושהיא תצטרך בעצמה להתחבר מחדש, הבעיה שזה יעלה לה כסף והיא תוכל לבוא אלינו בטענות שניתקנו לה בלי לשאול אותה..

מה אפשר לעשות? אשמח להתייעצות.

למה הכוונה ב"לנתק את החשמל"?

כשעוברים דירה צריך לבצע גמר חשבון מול חברת החשמל, שבסופו מעבירים את חשבון החשמל על שם המשלם הבא - דייר שמחליף אתכם או בעל הדירה. למיטב ידיעתי, אין אפשרות שחשבון חשמל לא יהיה רשום על שם אף אחד, ככה שאם לא מאפשרים לכם לעשות גמר חשבון אתם דיי בבעיה. ניסיתם לפנות לחברת החשמל ולשאול אם יש אופציה לגמר חשבון על סמך הצהרה?

את צודקת בגדול שזו אחריות של בעלת הדירה לוודא שאתם מבצעים גמר חשבון ומחזירים את המפתחות (ועוזבים את הדירה - חשוב לא פחות), אבל מי שעשוי להידפק פה זה אתם. מה עם חשבון הארנונה? גם הוא על שמכם? כי את הרשויות לא מעניין מתי החוזה שלכם הסתיים, אם אף אחד לא ישלם את החשבונות לתקופה הקרובה החוב ירשם על שמכם.

כתובת אימייל שלה אין לכם? כתובת כלשהי? מה עם הפקדונות והערבויות שלכם? הוחזרו? כי זו אחריות שלכם לדרוש אותם בחזרה.

הילוש ד

New member
אנחנו לחוצים.!

אין מי שמחליף אותנו!!! היא לא מצאה דיירים וגם לא טרחה לחפש חדשים.
אנחנו סיימנו את החוזה היה לנו לשנה וזהו.
יש לציין שאנחנו בלחץ כי אין לנו למי לפנות.
פנינו לחברת החשמל הם אמרו שכדי להעביר צריך את בעלת הדירה על הקו.
אני לא ממש מבינה איך זה הולך...
אז בינתיים זה נשאר על שמו של חבר שלי.
חשבתי שאולי אפשרי לנתק שם את החשמל לגמרי, לשאול את חברת החשמל אם זה אפשרי, אבל לפי מה שאת אומרת כנראה שלא בגלל זה שאלתי כאן.

לגבי ארנונה כבר הלכנו לעירייה והסדרנו את התשלומים- על ארנונה ומים.
אפילו צילמנו להם את השעון של המים לפני שיצאנו ועד הקריאה הזאת אנחנו משלמים.
הם לא יכולים לחייב אותנו על חשבונות אם אנחנו לא בדירה איך זה הגיוני?
יש חוזה והוא הסתיים, הודענו לעירייה שאנחנו לא גרים שם ויש הוכחה של חוזה בכתב שאנחנו כבר סיימנו שם אז איך הגיוני שיחייבו אותנו? את זה לא הבנתי..

מה שאנחנו עשינו זה שהצגנו לעירייה את החוזה שכירות שהסתיים והם הורידו את הארנונה והמים של הדירה הזאת מהשם שלנו, אפילו לא צריך שבעלת הדירה תיהיה נוכחת.
מה גם שעדכנו את העירייה על הכתובה החדשה.
לא הבנתי על אלו רשויות את מדברת.. אם לא ישלמו חשבונות הרבה זמן זה לא בעיה שלי.
אנחנו הסדרנו את החוב שלנו, והארנונה והמים יותר לא רשומים על שמנו.

אני יוסיף לגבי תשלומי גז, זה רשום על שמה של בעלתי הדירה, וסיכמנו שנשלם את זה בגמר חשבון, אך פתאום אי אפשר להשיג אותה.
אין לנו אימייל שלה ולא כתובת בחו"ל.
רק מספר טלפון שלה בארץ- לא עונה בו.
מספר טלפון בחו"ל.
ומספר טלפון של האיש קשר שלה שלא עונה גם כן.

הילוש ד

New member
אה שכחתי להוסיף לגבי ערבויות ופקדונות

בעלת הדירה הייתה ממש בסדר..
היא לא לקחה מאיתנו צ'ק פקדון- ויתרה לנו על זה... כי עשינו רושם טוב שלא נהרוס לה את הדירה או משהו..
הבאנו לה רק צ'קים על 12 חודשים.
אז אין לנו אצלה שום צ'ק שהיא יכולה לפדות למזלנו.

דווקא נראה שדיי הבנת אותי

רשויות - העירייה וחברת החשמל, ודווקא נראה שהיה לכם מזל עם העירייה, כי בכללי אין לרשויות שכאלו בעיה לחייב אנשים על חשבונות מהתקופה שהם לא גרו בדירה כל עוד החשבונות רשומים על שמם, וזה מה שכנראה יקרה עם חברת החשמל במידה ולא תפתרו את הבעיה (אני מניחה שבגלל זה את לחוצה). אנשים רבים מצאו את עצמם מקבלים דרישות לתשלום על ארנונה של דירה שגרו בה שנים לפני כן ונשארו רשומים כמשלמים למרות שעברו דירה, ואם תתעקשי - בזמנו כשאני ביקשתי להוריד את השם שלי מחשבון ארנונה בדירת שותפים בעירייה סירבו לעשות את זה בלי הצהרה בכתב מבעל הדירה שאני כבר לא גרה שם, כשהצגת חוזה שכירות חדש לא סיפק אותם. ממה שכתבת אני מבינה שדברים השתנו (או שעיריות אחרות עובדות אחרת, גם דבר חיובי) כך שלפחות זה נחסך מכם.

הילוש ד

New member
אוקיי

לפי מה שחבר שלי אמר לי, יש להם מן תור כזה שמחכים אליו במיוחד לנושא של חילוף דיירים.
הספיקה להם הצגה של החוזה הישן..
וגם הצגה של החוזה החדש.
אם הם יחייבו בכל זאת? זה לא חוקי לפי מה שנראה לי ואפשר ללכת אליהם לדרוש זיכוי.
שלא נדע מצרות אחרי חודשיים נגיד נלך אליהם לוודא שהכל סגור, למרות שסגרנו שם הכל ולא נראה לי שיש מה לדאוג.

לגבי החשמל ברור שאני לחוצה- כי זה עדיין על שמו.
אם לא תיהיה ברירה אחרת נתקשר למספר שלה בחו"ל..
הקטע שלא הבנתי את החוסר אחריות הזאת-

הילוש ד

New member
עדיין אין סימן חיים מבעלת הדירה

קרה פעם למישהו? אולי?
מה עושים במצב כזה?..
התכוונו להתקשר לחברת חשמל לנתק את הזרם בדירה אם לא עונים לנו עד יום רביעי...
זה עדיין ישאר על שמו של חבר שלי, אבל החשמל בדירה יהיה מנותק- כדי שאם מישהו יכנס לדירה לא יוכל להפעיל חשמל על חשבון של חבר שלי, אלא אם כן הוא מתקשר לחברת חשמל ונותן את הפרטים שלו.
זה פתרון טוב?..
אשמח לתשובה..

הילוש ד

New member
הייתי מתקשרת

אבל חסומים לי ולחבר שלי השיחות לחו"ל אין לנו אפשרות מהפלאפונים הניידים.
אין לנו טלפון בבית..
וחוץ מזה זה הרבה טרחה עכשיו לפתוח את זה או למצוא מאיפה להתקשר.
וגם מה אם גם אז היא לא תענה?..
עדיין לא הציעו לי פה שום פתרון אבל תודה בכל מקרה.
נדבר עם חברת החשמל אולי הם ימצאו פתרון.

naty3

New member
כדי לפתוח חסימה לחו"ל צריך להתקשר לחברת

הסלולר

הילוש ד

New member
ידוע..

אבל זו טרחה גדולה מידי.. ועוד בשביל שיחה אחת מסכנה לפי דעתי.
נתקשר כבר מההורים, אצלהם לא חסום ככל הנראה.
ממליצה לכל מי שקורה כאן, אם אתם מחפשים דירה ובעל הדירה מתגורר בחו"ל עדיף שלא תסגרו איתו בכלל!
כי פשוט סרט להשיג אותו ועוד יטריחו אותכם לפתוח חבילת חו"ל בסלולר.
טחחח ועוד מה מצחיק שאני לא מכירה אף אחד מחו"ל אז אני צריכה לטרוח בשבילה.. בדיחה.

בזמנו גם אני שכרתי דירה מתושב חו"ל

והיו לנו בעיות בדירה שאיש הקשר המקומי לא הצליח לפתור. גם לנו לא הייתה גישה לשיחות לחו"ל, אז השותפה שלי רכשה כרטיס חיוג (ככה זה הלך בזמנו), העלות הייתה כמה שקלים אבל לפעמים זה נדרש.

ואני מצטרפת להמלצה שלך - ומוסיפה גם שרצוי במקרה של בעל דירה שגר בארץ במיקום מרוחק מהדירה, לברר על אפשרות של איש קשר שגר קרוב, ולדרוש שפרטי אותו איש קשר יופיעו בחוזה כאחראי לטיפול במה שנדרש.

הילוש ד

New member
בדירה החדשה שנכנסתי אליה כבר היינו יותר חכמים

בעל הדירה אומנם גר בצפון, אבל יש את אמא שלו שגרה קרוב אלינו .. הביאו גם כתובת שלה.
היא הבן שלה ואשתו רשומים בחוזה כאחראים לטפל במה שצריך וגם הביאו לי כתובת מייל.
אנשים הרבה יותר מסודרים אין ספק בכלל, כמעט תמיד היו זמינים כשרצינו לשאול שאלות.

בדירה הקודמת עשינו הרבה טעויות גם בגלל שזו הייתה דירה ראשונה ופעם ראשונה לצאת מבית ההורים, לא ידענו כלום מהחיים שלנו

אז מי שיוצא פעם ראשונה מהבית שיחשוב טוב טוב איך הוא עושה את זה וממה צריך להיזהר...

למעלה