גמלת תלות בזולת

haimi

New member
גמלת תלות בזולת

היי,
הבן שלנו אובחן מעט לפני גיל3 עם ASD.
אנחנו מקבלים קיצבת נכות מבט"ל 117%.
בפרוטוקול הועדה הרופאית שהתקיימה ללא נוכחותנו רשום כי אנחנו יכולים לפנות לבט"ל בבקשה לגמלת תלות בזולת.
מהסתכלות על הקריטריונים שהם הלבשה, האכלה, רחצה וכו' נקראה כי כל ילד בן 3, לא גמול שזקוק במידה מוחלטת לעזרה בלבוש וזקוק להשגחה באמבטיה יענה על הקריטריונים (ציון 5 ומעלה) ויהיה זכאי לתוספת גמלה.
האם אכן כך? האם כל בקשה לגמלת תלות בזולת לילד ASD לא גמול מזכה אוטומטית בגמלה כזו.
אשמח לקבל תשובות מהורים שהגישו בקשה לגמלת תלות בזולת עבור ילדם וקיבלו זכאות או נדחו ע"י בט"ל.
האם יש איזשהי אפשרות תאורטית של הפחתתת גימלת ילד נכה במידה ורופא הועדה מסיק מהבדיקה כי הילד עצמאי?

תוה

haimi

New member
לא ברור עדיין

זכאים לגימלה ילדים מגיל 3 ולא 4. קריטריון שפה לא רלבנטי אלא תפקוד באופן כללי.
לפי בט"ל גם 5 נקודות דירוג לילד בגיל 3 מקנים תוספת גימלה עבור תלות רבה בזולת. 10 נקודות ומעלה מקנים גמלה מירבית על תלות מוחלטת.
השאלה היא יש הורים שקיבלו גימלה לילד בן 3 עם 5 נקודות דירוג?
אם מישהו שהיה בועדה עם ילד בגיל 3 יוכל לעשות סדר על סמך ניסיון אני אשמח לשמוע.

לא מניסיון כי יש לועדה יכולת ללשלול קצבה

קיימת ולטעון שהאבחון לא תקף.
להבנתי הזכאות במצבים של חוסר תפקוד מלא, הרי לכל הילדים יש סוג של עיכוב בדברים מסוימים, לכן הם לא ממהרים לשום מקום במתן הקצבה.

סגלגל2

New member
היתי שם

הייתי עם בני בן ה6 עם PDD בתפקוד בינוני ועדיין לא גמול והם לא אישרו תלות בזולת אפילו פניתי לערעור וטענו שכל עוד הילד הולך על רגליו ולא מוגבל לחלוטין הם לא מאשרים.זה נורא עיצבן אותי כי גם הבן שלי תלותי בהרבה תחומים אך זה לא עזר

למעלה