גמלת נכות

גמלת נכות

היינו בועדה לפני 4 חודשים והורידו לנו גמלת נכות לחצי- 50%. היתייחסו שם למצבו הגופני של ילדינו. פשוט מפגרים. האם ילדנו עצמאי בגיל 11, האם הוא מאוד השתפר והפך להיות בוגר ולא צריך עזרה. האם לא צריך עזרה במימון חוגים מיוחדים. התשובה ברורה. וככל שהזמן עובר, השונות יותר בולטת. השונות היא לא על רקע גופני, אלא מנטלי ורגשי. האם יש כאן הורים, שלא קבלו או סורבו לקבל דמי נכות עבור ילדם? ממש מפוצץ ומעצבן על הטמטום.

איריס56

New member
גימלה

היי, אני חייבת לומר שהם לא ממש מפגרים - הם פשוט מקבלים משכורת בדיוק בשביל מה שנעשה לך - לקצץ קיצבאות להורים ולקוות שהם יעשו קולות של שטיח ולא יערערו. אז יקיריי יש לכם אפשרות לערער בוועדת ערערים ואסור לכם לעשות קולות של שטיח ואסור לכם להניח להם לעשות זאת. במקרה של הבן הצעיר שלי, הגיעה אלינו אחות בריאות המשפחה, נכנסה הביתה, רון שלי העיף מבט אחד באישה הזרה וברח לחדר ויותר לא יצא עד שהיא הלכה. הגב' ישבה איתי ועם אמא שלי, שמעשה כמה קשה לי (לי יש שני בנים עם PDD) הקשיבה כתבה מה שכתבה והלכה מחייכת ולנו היתה הרגשה שהכל נשאר על כנו. אחרי כחודש הגיעה התשובה כי לא רק שמצבו של בני השתפר אלא גם שהם מורידים לו את אחוזי הנכות כליל והם גם מקזיזים לבני הבכור את הקיצבה (שני ילדים נכים באותה משפחה מקבלים חישובי אחוזים שונים מילד יחיד). אני שלחתי להם מכתב ובו שאלתי האם הם משלמים לאחות בריאות המשפחה משכורת כדי שתשקר, היא העזה לכתוב שרון אכל במבה עם סכין ומזלג - יפה נכון? ולאחר מכן גם נגשתי לסיוע המשפטי ופתחתי תיק לתביעה משפטית. הם כנראה עשו חושבין והבינו שאני לא הולכת לעשות קולות של שטיח והחזירו לי רטרואקטיבית את כל אחוזי הנכות לשני הילדים עם ריבית והצמדה ובתמורה אני ביטלתי את התביעה. כך שאתם מבינים שאסור לכם לעשות קולות של שטיח ולוותר להם כי הם מחפשים אנשים כאלה. מקווה שעזרתי, איריס

גמלה...

50 אחוז. תמיד קבלנו 100 אחוז..כזכור, בועדה לא התייחסו למצבו הנפשי והמנטלי אלא רק לגופני.

איריס56

New member
ערעור

יקיריי, סדר הטיפול בנושא צריך להיות הגעה לועדת הערערים. לפני הועדה מאוד מומלץ לגשת לעו"ד מומחה בנושא ולהתייעץ שם לגבי מה לומר ומה להביא איתכם - הנוכחות של עו"ד בועדת ערערים אינה חובה אבל מאוד רצויה (למעשה היא לא משפיעה כלל על החלטתם של המוסד לביטוח לאומי). אם וכאשר זה יגיע - ואני מקווה למענכם שזה לא יגיע - לבית המשפט - אז אתם צריכים לגשת לעו"ד והוא מכין את החומר ולשם חובה להגיע עם עו"ד, אי אפשר לעשות שם צעד בלי עו"ד כיוון שרק עו"ד מתמצא הליכים ובמונחים המשפטיים. מה שהכי חשובזה לעשות את העניין כמה שיותר קשה, לא לנדב להם מידע מיותר, לענות רק מתי ששואלים. כמו שעניתי בעבר - אם הילד לוקח תרופות להגיע לשם בלי התרופה, אם הילד רגיל לישון צהריים באותו יום לא לתת לו לישון ואני יודעת שזה נשמע איום והתאכזרות כלפי הילד אבל כל האמצעים מקדשים את המטרה בענין הזה. לא לוותר יקיריי. מחזיקה לכם אצבעות והמון הצלחה, איריס

דונטלה1

New member
את חייבת להגיש ערעור

חפשי פה בפורום - פירסמנו כמה פעמים את המייל של עו"ד רוני רוטלר, שמנהלת קליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות בבר אילן. היא תשלח לך דוגמא של ערעור ואולי תתן לך עוד רעיונות. אנחנו בדיוק מגישים ערעור לפי הדוגמא שלה.

למעלה