גמלת ניידות

606805

New member
גמלת ניידות

אני מבקש עזרה וייעוץ ממי שיש לו ניסיון בנושא זה.
תוספת של גמלת ניידות מביטוח לאומי הוספה בשנה שעברה ,ומאז אני מתלבט.
יש לי ילדה,בת 10, PDD ומקבלת גמלת נכות של 100%.
היא עונה לכל הקריטריונים לקבלת הגמלה ,אבל באופן חלקי :
הלבשה- צריכה שייתנו לה את הבגדים,יודעת להתלבש אבל לא דברים מסובכים. תחתונים וחולצות למשל,צריך לתת לה אותם בכיוון הנכון אחרת היא תלבש אותם הפוך. עם בגדים צמודים היא תמיד מסתבכת . בקיצור-מתלבשת לבד אבל תמיד בליווי ועזרה קטנה.
אכילה- אוכלת לבד עם כפית או מזלג אבל תמיד צריך להגיש ולהכין לה את האוכל. החל מסנדוויץ' וכלה בכל דבר אחר. מאידך-היא כן לוקחת לבד מעדנים מהמקרר ואוכלת לבד לגמרי. מים-היא יודעת לקחת בקבוקי מים מהמקרר לבד.
רחצה- צריך לכוון לה את המים. צריך להגיד לה לקחת סבון,אבל היא כן מסבנת את עצמה לבד בצורה גרועה. לא יודעת לחפוף ראש לבד.
הגיינה - רק אם זה ממש ממש מפריע לה אז היא אומרת משהו. אם היא לא מנגבת טוב את הטוסיק אז היא לא אומרת כלום, אבל היא כן יודעת לעשות את הפעולה הזאת. גרוע .
ניידות- היא יכולה ללכת חופשי בבית ובחצר, אבל מחוץ לאיזור הבית תמיד צריך ללוות אותה.

האם המצב שלה עובר או לא ,את הקריטריונים של ביטוח לאומי ?

תודה מראש

שלומות0

New member
אתה מתכוון לתוספת תלוי בזולת

יש לי בת 15 שעונה לחלק מהדברים שכתבת ועוד דברים נוספים, אין מצב לתת לה ללכת ללא השגחה מחוץ לבית,
ואני לא חושבת שהיא עונה לקריטריונים{בכל מקרה לא בקשתי כי לא חשבתי שיש סיכוי}

nirity1

New member
אתה מתכוון לגמלת תלות בזולת ?

אני עוד לא פגשתי משהו שאישרו לו את הגמלה.

dina199

New member
לא נראה לי שזה מספיק לביטוח לאומי

כי מבחינתם מי שאוכל לבד בפית - אוכל לבד. מי מצליח ללבוש משהו - מתלבש לבד. מי שיוגע להסתבן ולנגב - עצמאי בבחינת הגיינה איישת. רק לגבי הצורך בהשגחה כשאדם לא מודע לסכנות - את זה אני לא יודעת.

אבל אני רוצה להתייחס לעניין הגיל. זה שהיא כרונולוגית בת 10 לא אומר שהיא חייבת לבצע פעולות מסןיימות בגיל 10 שאו שלא תצליח ללמוד אותן בגיל יותר מבוגר.
הבן שלי אספי וכבר אחרי צבא אבל לא בקלות הגענו 'עד הלום'

הבן לי למשל לא התלבש לבד עד גיל 8 (ולא ידעת ימה כי לא היה מאובחן) . אבל לימדתי אותו פעולה פעולה (הפרדתי את כל רצף פעולות הלבוש לפעולות בודדות ולימדתי כל אחת בנפרד) וזה עזר. אבל לקח זמן .
הוא גם לא אכל עם סכום עד גיל 9 . ובאמת בפעולה הראשונה היתה לאכול מעדן עם כפית (הוא לא בדיוק אכל מאכלים אחרים שדורשים סכום
) . ולא היה סיכוי שיכין לעצמו סנדווית או מאוכל אחר בגיל 10 .
גם לימדתי אותו להתכלח לבד בגיל 8-9 אבל חפיפת ראש היתה דבר הכי מסובך ואחרון.
גם ניגוב - לימדתי לעשות את זה בגיל 9 .

שלומות0

New member
לגבי

לגבי הצורך בהשגחה כשאדם לא מודע לסכנות ,
לדעתי הרבה נערים/נערות על הספקטרום לא מודעים לסכנות, אפילו לא יודעים שאסור לדבר עם כל אחד גם אם מלמדים אותם הכי טוב,
אז יש כאן נקודה שאנחנו ו ההורים צריכים לתת את הדעת לגבי אותה קיבצה..

Astroo

New member
זה לא קשור לגמלת ניידות

גמלת ניידות מיועדת רק למשותקים/קטועי גפיים וכדומה.

606805

New member
זה נשמע הגיוני

אבל בפרסום של ביטוח לאומי לגבי הקריטריונים לקבלת גמלה זו , לא כתוב אפילו פעם אחת ,שהכוונה היא לנכים ברמה הזאת.
לגמלה זו אמנם קוראים ניידות, אבל הקריטריונים לא ממש קשורים ליכולת ניידות.
זה כנראה מה שכל כך מבלבל אותי .

תודה לכולכם על העזרה

למעלה