גמלה רטרואקטיבית

גיל 212

New member
גמלה רטרואקטיבית

האם שאני פונה פעם ראשונה לביטוח לאומי לקצבה עם כל המסמכים הם נותנים אוטומטית שנה אחורה?
אם לא איך אני מבקש?
תודה וחג שמח

שרון123

New member
זה לא אוטומטי

יש לצרף לבקשת הגמלה אישורים שהקשיים התחילו הרבה לפני שהתקבל האבחון הרשמי. אני הבאתי מכתב מביה"ס, מכתב מפסיכולוג שטיפל בהם, אישורים על טיפולים שונים שהם קיבלו.

רואה 6 6

New member
זה מתקבל אוטומטי

אבל לא יותר משנה אחורה כלומר, אם האבחון הרשמי קיים בידכם מעבר לכך,לא יחושב לזכותכם כל מה שמעבר לשנה.
אין צורך לבקש באופן מיוחד או להביא אישורים מיוחדים אבל האבחנות חייבות ליהיות עדכניות כלומר ,אם מה שיש בידכם הוא בן 4,5,6 שנים תזרקו לפח ותעשו שוב.הם אוהבים חומרים צעירים.

dina199

New member
תמיד זכותו של הביטוח בלאומי לקבוע

זכותם 'עד שנה אחורה' (ז"א יכול להיות פחות משנה למרות שלרוב האנשים הם מאשרים שנה)
ולא נראה לי שזה חוק , אלא תקנה שבאה אחרי פסיקת בג"ץ.
פעם היה 'מאז ששמו לב לקשיים' והיה גם 'מלידה' (מה שלמעשה הכי נכון) ומאז פסיקת בג"ץ שכל א"ס זכאי לקצבה ללא קשר לרמת תפקוד, הם החליטו על 'עד שנה אחורה מיום התביעה' (ולא 'מיום קבלת האיבחון , למשל)

רואה 6 6

New member
אם זה בא בעקבות בג"ץ אז עכשיו זה בחוק.

מה זה משנה?
בכולופן, אני חושבת שהיא מספיקה ולא צריך משום זמן אחר כי לפני האבחנה הוא היה...ילד רגיל. כזה בלי הגדרות.

dina199

New member
זה 'עד שנה אחורה'

ולפעמים הם ברמת נותנים פחות משנה.
מזה זה משנה אם זה חוק , תקנה או פסיקת בג"ץ ?

בכל מקרה סמכות ההחלטה על הזמן היא היא הביטוח הלאומי

רואה 6 6

New member
אנחנו לא סתם מתווכחות פה?

תכלס,הם נותנים עד שנה רטרו, ואם האבחון הרשמי אינו מונה שנה אז לא נותנים שנה ובכל מקרה,לא יותר משנה. לשתינו ברור שזו המסגרת שפועלים בתוכה.

למעלה