גמישןת

david si

New member
גמישןת

עד כמה חשובה הגמישות באומנויות לחימה אני מיתאמן על גמישות אבל לא רואה שיפור מה עושים????

לירוןE

New member
גמישות חשובה מאוד הן לא"ל והן

לבריאות הכללית של המפרקים והשרירים. לא הבנתי את שאלתך. אתה לא רואה שיפור במיומניות הלחימה שלך או בגמישות עצמה?

לירוןE

New member
כמה טיפים

1. להתאמן על גמישות לפחות ארבע פעמים בשבוע (לא צריך שעה, מספיק 15 דק'). 2. להשאר בכול מתיחה 25 שניות לפחות ולבצע שתי חזרות לכל מתיחה (אם בא לך יותר אז סבבה). 3. לעבוד על זויות מתיחה שונות לאותו שריר (יש לקבל הוראה ממדריך מוסמך כייצד לבצע את המתיחות נכון, שאם לא כן אתה עלול לגרום לעצמך פציעות רציניות. לא לבצע מתיחות פרי דמיונך!). 4. לבצע אימוני גמישות רק לאחר חימום טוב. 5. לשים דגש על מתיחות לאחר כל פעילות גופנית. בהצלחה! לירון

shlomym

New member
ללירון

שלום לך ברשותך,אחדד נקודה . אימון גמישות לא מחייב "חימום" ואת זה אני אומר לך מ: נסיון אישי מומחים של וינגייט,ששאלתי אותם את הדבר יוגה
מה שכן,אני תמיד ממליץ לתרגל בהדרגה לא להגיע לנקודת קיצון מייד בהצלחה

לירוןE

New member
מסכים, אבל...

חימום טוב, במיוחד לאדם שאינו גמיש או מתורגל בגמישות, יכול למנוע פציעות מתיחות וקרעים מיותרים בשריר. כמן כן כשהגוף חם ניתן להגיע לתווך תנועה משמעותי יותר בזמן קצר יותר. החימום לא חייב להיות ריצה או משהו דומה, רק תנועה קלה של המפרקים לפני שניגשים למתיחות עצמן. לגבי יוגה, גם שם (יש לי מעט ניסיון בתחום) ישנם תרגילים המיועדים "לשחרר" מפרקים לפני שניגשים לתרגילים היותר קשים. לגבי אנשי מקצוע בתחום, נתקלתי בדיעות רבות לגבי עניין החימום לפני גמישות. כמו בכול תחום בחיים ישנם אנשים שונים בעלי עמדות שונות. אני באופן אישי מעדיף חימום קל לפני גמישות, אבל אין זה אומר שטענתך שגוייה. לירון

הרעיון בחימום לפני מתיחות הוא

להעלות את טמפ' השריר הנמתח. כך הרקמה תהיה צמיגה יותר, ותיענה למתיחה יותר בקלות. אדם שאינו מתורגל, כפי שאמרת, אינו יודע מתי הוא מותח יותר מידי. אם לא יעשה חימום, הוא צפוי להגיע לטווח סכנה מוקדם יותר היות והרקמות יענו פחות למתיחה מאשר אם היה עושה חימום. כאן צריך להבדיל בין מתיחות סטטיות לבין מתיחות דינמיות (בהן הסכנה גדולה יותר למי שאינו מתורגל מספיק). אני נוהג לבצע מתיחות ללא חימום (כי אני עצלן), אך במקרה כזה המתיחות קלות יחסית. המלצה שלי לאומני לחימה היא להימנע מלבצע אימוני גמישות נפרדים, לא בגלל סכנה לפציעות, אלא משום ניצול זמן אימון. הרעיון הוא לנצל את טמפ' השריר, או את העייפות שלו שלאחר אימון (אומנויות לחימה או אפילו אימון כוח בחדר כושר או ריצה) על מנת למתוח ולהגיע לטווחי תנועה סטטיים חדשים.

סיסטמתי

New member
Glucosamine & Chondroitin

אני הייתי מוסיף גם את תוסף התזונה Glucosamine & Chondroitin, הטענה היא שהוא מסייע לגמישות הרצועות והמפרקים. מאז שאני לוקח אותו הצלחתי לגעת באצבעות הרגליים והיום אני מתאמן על להצליח לסבן את הגב לבד... מאידך, יכול להיות שהשיפור קורה בגלל שכל הזמן עושים עלי נעילות ניבזיות?

מה הקשר?

השיפור אצלך בגמישות נובע מאימון נכון ולא מהתוסף שציינת. רק להזכיר לך שרצועות אינן אלאסטיות ולכן אינן גמישות.

סיסטמתי

New member
השפעה של תוספי מזון על גמישות

תודה על התיקון. הקשר הוא שיש עדויות מחקריות שהתוסף הזה מועיל לגמישות המפרק ולטיפול בתופעות של osteoarthritis הנובעות מעומס . הרציונל לדעתי הוא, שאם כתוצאה מהמתיחה יש מיקרו קרעים ברקמות הסחוסיות, קונדרוטין עוזר לגוף לתקן אותם והרקמה שנבנית ארוכה יותר. ולכן הגמישות גדלה, גם אם מדובר ברקמות שאינן אלסטיות. סובייקטיבית נראה לי שזה עוזר, אבל הייתי שמח לשמוע התייחסות.

הנה התייחסותי

אמרת שיש עדויות מחקריות, איפה? לא הבנתי מדוע שיש מיקרו קרעים "קונדרוטין עוזר לגוף לתקן אותם והרקמה שנבנית ארוכה יותר". אולי כונדרוטין מסייע בתיקון (מחקר?), אך זה עדיין לא מעיד על כך שהרקמה נעשית ארוכה יותר. מיקרו קרעים בשריר למשל, גורמים לצלקת ברקמה, וכתוצאה מכך, החלק הצלקתי אינו אלאסטי, ולכן טווח התנועה מתקצר. נכון שאי אפשר להסיק מכך על רקמת סחוס, אבל הנה דוגמה לרקמה שהגוף מסוגל לתקן בעצמו אך היא לא נעשית ארוכה יותר. פרט לכך, אורך הסחוס מעיד על טווח תנועה של מפרק? הסבר בבקשה. פרט לכך, כל מה שציינת, אם הוא נכון, רלוונטי לרקמות פגועות. מה עם רקמות בריאות? גם אז נראה שיפור בגמישות המפרק? ודרך אגב, ניסיתי את התוסף בעבר (לא למטרות שציינת) בעקבות חשש לנזק בסחוס של הברך, והוא לא עזר ולא שיפר כלום.

למיטב הבנתי

(ואני ממש לא מתמחה בנושא) על פי מה שקראתי, הדבר היחיד שבאמת הוכח ( לא יודע עד כמה חד-משמעית ) הוא שקונדרויטין+גלוקוזאמין עשוי להקל על הסימפטומים במקרה של שחיקה בסחוס מפרק הברך, וזאת לא על ידי איחוי קרעים או סיוע בהתחדשות הסחוס, אלא על ידי שיפור איכות המטריקס (הנוזל שהוא חלק מהריקמה הסחוסית). כל אמירה/רמיזה להשפעות מעבר לכך שנתקלתי בה הייתה בקונטקסט שיווקי. יניב

סיסטמתי

New member
תודה

יש קרוב ל-1000 מחקרים על כונדרוטין וההשפעות האורטופדיות שלו ב- pubmed. רפואה היא לא מדע מדוייק ובמקרה הזה הם אכן לא קונקלוסיביים, כשיניב מתמצת את זה נכון למטה: http://www.healthspan.co.uk/articles/article.aspx?Id=133 אלסטיות הסחוס/גיד משפיעה על טווח התנועה ובתחום הפלסטי נוצרים מיקרו קרעים שיכול להיות שכונדרוטין ישפיע עליהם לטובה, אני מנסה את זה עדיין (אאוצ'). למיטב הבנתי שריר אינו אלסטי ברמת ה- Contractile Units אלא ברמה הדינמית של כמות היחידות המתכווצות ולכן אם רקמה צלקתית מחליפה יחידות (שלא יתכווצו יותר) יתכן ודווקא יהיה גידול בגמישות. http://www.drmikemarshall.com/ChapterThirty-One.html בכל מקרה כרגע נראה לי שאם יש אפקט לכונדרוטין, הוא לא דרמתי ולא מעבר לאחוזים ספורים מתוספת טווח התנועה.

למעלה