גמישות...

gavrik

New member
גמישות...

איזה תרגילים אפשר לעשות כדי לשפר את גמישות הגוף? אגב אני בן 19... אני יודע שזה לא הגיל האידאלי אבל בכל זאת.

Neotrix

New member
אין כול קשר לגיל!!

יש בנינו אנשים שלומדים בלט מגיל צעיר ויש בנינו אנשים שמתחילים לעבוד על גמישות בגילאים הרבה מעל לשלך. אני לא יודע איזו רמה של גמישות אתה מחפש אבל אני ממליץ בחום על יוגה, יש כמה וכמה סוגי יוגה, בעניין הזה תשאל מישהו שמבין בדבר (איזה סוג של יוגה הוא הנכון בשביל להתחיל ואיך כדאי להתחיל) או לחילופין אם אתה בחור אם ראש פתוח ורוצה לנסות אמנויות לחימה מסוימות הייתי ממליץ לך לנסות קפואירה(אני לא בדיוק מחשיב את הקפואירה לאמנות לחימה אבל זו אופציה) מעבר לשעה שלמה ליפעמים של מתיחות לשיפור גמישות הגוף שעושים בקפואירה האימון עצמו גם כן משפר את יכולות הגמישות של הגוף. רק לציין שזה לא שלאמנויות לחימה אין את ההפקט של שיפור הגמישות, אני פשוט יודע לומר שלקפואירה יש את זה באופן ממשי

gavrik

New member
זהו שבשביל זה שאלתי..

התחלתי ללמוד קצת שוטוקאן, ויש הרבה בקבוצה שהם גמישים מאוד ואני כמעט בכלל לא, אני מתקפל הרבה לפני הרוב. מאז שהתחלתי עם האימונים באמת חל שיפור, אבל רציתי לדעת אם יש עוד משו מעבר לזה שיכול להועיל.

Neotrix

New member
סבלנות היא מילת המפתח../images/Emo70.gif

אז ככה שלושה דברים: 1.הם מתאמנים יותר זמן ממך ידידי ועקב כך הם פשוט יותר גמישים 2.יתכן שהגוף שלך צריך יותר זמן והשקעה מאחרים כי פשוט אף פעם לא ניסית לפתח את כושר הגמישות שלך 3.כול דבר דורש זמן והשקעה בחיים,זה נכון גם לגביי גמישות. הרבה סבלנות והרבה השקעה
וכאמור כפי שרשמתי בהודעה הקודמת .. יוגה יכולה לעשות פלאים
אני מציע בחום לנסות

eladי

New member
מסכים ומוסיף שגמישות

היא לא רק במפרקים ובשרירים וברצועות - זה גם טונוס ונשימה. קשה למתוח כשלחוצים. וגם לגמישות יש שיטות אימון משלה.

MarkOfKain

New member
המלצה נוספת...

gavrik אישי הטוב, אני מצטרף להמלצותיהם של Neotrix וננדין בנוגע ליוגה (אני אישית משתמש כיום בסשן יוגה של כ-20 דקות כתחליף לחימום כשאני מתאמן לבד)(Neotrix - תבין ת'רמז שבהדגשה
) מעבר לזה, כמתרגל קפואירה לשעבר (בנוסף להרבה שיטות אחרות), אני יכול להעיד שלפני כל אימון, היינו (הקבוצה) עושים חימום+מתיחות במשך כ-20 דקות עד חצי שעה לפחות ! (כאן המקום להערה: חימום ומתיחות אינם אותו הדבר - חימום נועד "להתניע" את מערכות הנשימה ,השריר והדם ולהביאן לרמת פעילות הנדרשת לאימון לחימה/כושר, בעוד שמתיחות נועדו ל"הארכה" והרפייה של השרירים ו"שימון" של המפרקים, למניעת שרירים תפוסים ופציעות אורטופדיות מסוגים שונים).

למעלה