גמישות יתר

גמישות יתר

שלום אני מפורום שכן... בני בן שלוש ויש לו גמישות יתר והיפוטוניה קלה. אני חייבת לציין שלדעתי המוטוריקה העדינה שלו טובה מאוד. אני עובדת איתו באומנות ושמתי לב שיש לו קושי כאשר אנחנו עובדים בפלסטלינה "לצבוט" ממנה חלקים קטנים, אני עובדת איתו על מריחה של הפלסטלינה על דף ואת זה בנתיים הוא עושה בסדר. אובחנו במכון להתפתחות הילד בעקבות עיכוב בשפה והיינו אצל פזיו פרטים במשך חצי שנה. טרם התחלנו טיפול בדיבור (מכבי מחכים למשיח כנראה...) כנראה שבקרוב נתחיל שוב טיפול פזיו ורשמנו אותו כרגע לחוג התעמלות. השאלה שלי היא, האם יש צורך בגלל גמישות היתר שיש לו וההיפוטוניה לבקש גם אבחון של מרפאה בעיסוק. אפשר לדעת בגדול מה זה ריפוי בעיסוק ועל מה עובדים? תודה מראש נורית

תשובה ?

את מציינת שבנך גמיש והיפוטוני, והנ הכבר איתרת "נקודה" שיש להתייחס אליה, ומעלה אצלך שאלה ? לא אמרת כלום על המוטוריקה הגסה, בגיל הזה, הייתי מחפשת את ה"קושי" באיכויות המוטוריות הגסות, הליכה רחבה, נפילות חוזרות, יציבות לא איכותית... זה קשור יותר ל"תשתית הגופנית שתארת", כך שאם אין כרגע שאלות שם, אעזוב את הפניה להערכת פיזיותרפיה. אם השאלה שלך נשארת בתחום "תפקוד הידיים" מאמינה שתקבלי "בסיס" להתייחס אליו לאחר פגישה עם מרפאה בעיסוק. בכל מקרה זהו גיל צעיר. אבל מתאים להתרשם מה"סגנון" המוטורי שלו. לגבי מהו ריפוי בעיסוק - ריפוי בעיסוק הוא מקצוע טיפולי, המתייחס לאופן בו הילד משתתף או נמנע מעיסוקים המשמעותיים לשלב ההתפתחותי בו נמצא. כשקיימת "שאלה" לגבי ההשתתפות או איכות ההשתתפות של הילד, נעשית פניה להערכת ריפוי בעיסוק, ואז תסביר המרפאה בעיסוק מה עשוי להיות הרקע לתמונה המתקבלת. הרקע עשוי להיות מוטורי _היפוטוניה וגמישות מפרקים שאינה מאפרת הפעלת גפה וכף יד איכותית ), קושי בויסות חושי ( הפלסטלינה מגעילה נורא בעיניו, ולא כייף לעבוד איתה ?), חוסר הרגלי עבודה, קשיי תפיסה, ועוד תחומים שלא המקום לפרטם האריכות .

תודה, אנחנו בפזיו בגלל המוטוריקה

הגסה. עדיין לא קופץ. בעיקר מדלג, לא חזק מספיק בידיים לדעתי, הליכה לא יציבה מספיק ועוד. גיל שלוש זה גיל צעיר להתחיל ריפוי בעיסוק? דווקא לפי מה שהבחנתי עד עכשו אין לו בעיה של רתיעה מחומרים, כולל פלסטלינה או דבק, עם גואש הוא אוהב לצייר בידיים ואני מאוד מעודדת אותו לכך. אוהב לעבוד עם צבעי ידיים באמבטיה וכו'. אני חושבת שגיל 3 זה מוקדם מידי לומר אם הוא "מחזיק נכון" טוש או מכחול, לא? תודה מראש

אף פעם לא מוקדם מדי ...

להיות ערים, למצבים ולשאול שאלות ... גיל 3 זה גיל מאוד צעיר כמדובר בילד "נורמלי" (כזה המתפקד מנטלית בהתאם לנורמה), בד"כ נהיה בלחץ יותר סביב "שפה ודיבור", "קשיי התנהגות" ... נוכל כמובן להבחין בתפקוד ידיים לא איכותי, אז הנטיה שלי היא להדריך את ההורים ... ולעקוב. לקראת גיל 4, ניתן לראות "פערים" שאפשר כבר לכמת ואז לעבוד לשיפורם. בכל מקרה, מתאים לבצע "הערכה ראשונית" כדי לראות, מה מתוך השאלות שלך באמת דורש מעקב, מה מתוכן ניתן לענות כבר עכשיו ואלו שאלות כדאי "פשוט לא לשאול" ...
מאחר ואתם כבר במסגרת טיפול התפתחותי, נראה לי שאפשר לבצע יעוץ ראשוני עם הפיזיותרפיסטית, לגבי פניה לאבחון ריפוי בעיסוק.

xxxxx11

New member
זמן מצויין

לדעתי זה זמן מצויין לבקש אבחון (מה שלוקח זמן בדרך כלל). אם יש בעייה של היפוטוניה כדאי להגיע להערכה, להיות במעקב בריפוי בעיסוק אחת ל.. לקבל הדרכה לפעילויות בבית אם צריך.. זה מרגיע, זה מכוון את העבודה עם הילד בבית ובאמת אם יצרכו טיפול לקראת גיל 4 -4.5

למעלה