גמישות יתר

גמישות יתר

שלום לכן, בתי בת 10 חודשים וכנראה שיש לה גמישות יתר של המפרקים. לפני כחודש היא התחילה להתישב לזחול על שש ולהעמד. הופניתי למרכז להתפתחות הילד ולקבוע תור שם זה סיפור ארוך (שאלון, ועדה ורשימת תורים ארוכה). האם לדעתכן יש טעם ללכת להתפתחות הילד או שזה מיותר? (כיוון שהיא השיגה את אבני הדרך שמתאימות לגיל שלה).

לאה_מ

New member
מה יש לך להפסיד?

את אומרת שאת לא מודאגת, אבל את יודעת שיש בעיה של גמישות יתר. בינתיים היא מפותחת ובסדר לגילה, אז את לא בחרדה - מצויין. תקבעי תור בהתפתחות הילד (מנסיוני, אגב, זה לא היה כזה סיפור - מילאנו כמה טפסים, ביקשו שהגננת תמלא טופס, הזמינו אותנו לפגישה, ואחר כך היה אבחון) - אז זה יקח כמה חודשים - מה אכפת לך, את הרי לא בלחץ. אם יאבחנו אצלה בעיה, יתנו לכם טיפול הולם. נראה לי שפשוט אין לכם מה להפסיד בכך שאתם ממשיכים בהליך הזה. אפשר להתייעץ גם עם רופא הילדים שלכם.

נעה גל

New member
גם הבת שלי עם גמישות יתר במפרקים

ואני ממליצה בחום לגשת לבדוק אם היא זקוקה לריפוי בעיסוק. המטרה בחיים היא לא רק להשיג אבני דרך התפתחותיות אלא יש גם שאלה של איכות התנועות, ואיכות התנועות אצל ילדים עם גמישות יתר במפרקים, בדר"כ איננה טובה. כלומר, הם עושים הכל: יושבים, זוחלים, נעמדים והולכים אבל, עם תנועות לא נכונות. לשימוש בתנועות לא נכונות יש השלכות על יציבה (ומכאן כאבי גב בגיל מבוגר) ועד קשיים בכתיבה (בגלל חגורת כתפיים חלשה). גמישות יתר במפרקים לא עוברת, וצריך כל תקופה מסוימת ללכת למרפאה בעיסוק כדי לראות אם לא נוצר פער התפתחותי מבחינת מוטוריקה. הבת שלי (כיום בת שבע) עברה פיזיותרפיה מגיל שנה עד שנה וחצי והייתה אמורה לעבור עוד סיבוב של פיזיותרפיה בגיל שלוש (והיא לא עברה מסיבות שונות), ומגיל שש היא בריפוי בעיסוק וכנראה תהיה שם עוד תקופה לא קצרה. לא להזניח את הענין הזה - יש לו השלכות לעתיד.

עירית ל

New member
גם לבן שלי יש גמישות יתר

אני לא פניתי להתפתחות הילד, אלא הסתפקתי במפגש עם פיזיותרפיסטית שאליה הופניתי דרך טיפת חלב. היא הרגיעה אותי שהכל בסדר אצלו. הוא התפתח מוטורית די מוקדם (נעמד עם רהיטים בגיל 5 חודשים, זחל בגיל חצי שנה) וגם לגבי איכות התנועות, אין אצלו בעיות. חגורת הכתפיים שלו חזקה למדי. יש לי השערה שאולי "דילגנו" על בעיות אפשריות בזכות חוג הבריכה שאליו אנחנו הולכים מגיל 4-5 חודשים. עובדים במים הרבה על חגורת הכתפיים, על תנועות הרגליים ועל תחושת הגוף בכלל.

תודה רבה..../images/Emo51.gif

תודה רבה על התשובות שלכן. רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק גם ללא התפתחות הילד? אני מאמינה שבעקבות הייעוץ שלכן אני אפנה אליהם, אבל עד שיהיה לנו תור אני אשמח להתייעץ עם מומחה. שוה המון תודה.

עירית ל

New member
כאמור אפשר

אני קיבלתי הפניה לפיזיותרפיסטית מטיפת חלב. יכול להיות שזה לצורך אבחון ולשם טיפול כן צריך לפנות להתפתחות הילד. אבל באמת טיפת חלב אצלנו מופלאה ויוצאת דופן (כללית בנס ציונה) - כל המומחים מגיעים למרפאה עצמה. פעם בשבוע מגיעה פיזיותרפיסטית, פעם בשבוע אורתופד ילדים ובתדירויות שלא ידועות לי א.א.ג, קלינאית תקשורת ואולי עוד.

נעה גל

New member
יש המון פרטיות - כקופ"ח מממנת

אני לדוגמא עשיתי את האבחון דרך התפתחות הילד אבל, את הטיפולים עשיתי באופן פרטי (גם את אלה של ריפוי בעיסוק הנוכחיים) עם החזרים של קופ"ח. אני לא יודעת מה קורה בכל הקופות אבל, במכב"י יש צי גדול מאוד של פיזיוטרפיסטיות ומרפאות בעיסוק שניתן לפנות אל המרפאות הפרטיות שלהן. עד גיל שנתיים (אם אני לא טועה. כדאי לבדוק) פגישת האבחון היא חינם.

mishtal

New member
אנחנו נמצאים במעקבים

של פיזיוטרפיסטית בלבד מגיל ממש צעיר כי היה בהתחלה חשד לטורטיקוליס ואח"כ נשארנו כבר למעקב התפתחותי וראינו שיההתקדמות המוטורית היא איטית. במהלך התקופה רופא הילדים שלי הציע ללכת להתפתחות הילד כדי שרופא התפתחותי יבדוק את טל (למרות שהוא לא מצא ממצאים נוירולוגים מדאיגים). ואז כשהתקשרתי למכון להתפתחות הילד מסרתי להם את כל האינפורמציה וגם שלחתי להם דו"ח של הפיזיוטרפיסטית. קבעו לי תור בזמנו, לאחר כשלושה שבועות או חודש. נאמר לי את מה שכבר ידעתי- שלטל יש גמישות יתר והיפוטוניה כללית קלה. וכן, אני מרפאה בעיסוק!
אני חושבת שלא תמיד ניתן לצפות בגיל שנה אם יהיו קשיים מוטוריים בעתיד. כמובן שבמקרים הקשים זה מאד בולט אך לגבי כל המקרים הקלים לא תמיד מבחינים בקושי בגיל צעיר אלא כשהדרישות מהילד מורכבות יותר. לדוגמא, טל בתי, מתפקדת לדעתי מאד יפה בתחום המוטורי העדין אך יכול מאד להיות שבעתיד יהיו לה בעיות של התעייפות בכתיבה בשל גמישות היתר וההיפוטוניה. אני עדיין לא יודעת אם יהיו לה בעיות של אחיזת עפרון וכ'ו. נעה מאד צודקת לגבי איכות התנועה. פחות חשוב מתי הילד ביצע כל שלב אלא באיזה איכות הוא עושה זאת. אני מאמינה שסירבול אפשר לראות בגיל צעיר, תנועות לא מווסתות ועוד. שיהיה לך בהצלחה...

../images/Emo51.gif

שוב המון תודה על העצות שלכן, שכנעתן אותי לפנות להתפתחות הילד. אני אשמח להעזר בכן שוב בעתיד וכן לעזור במידת הצורך מניסיוני.

zimes

New member
גמישות יתר

הנה מעט מידע: http://www.geocities.com/israelhms/ עד כמה שאני יודעת, החשיבות בקשר כ"כ מוגדם עם גורם מקצועי היא בעיקר במודעות (שלכם), בלדעת מה לעשות ומה לא לעשות וכיו"ב. חשוב יותר, לדעתי, להגיע לפיזיותרפיסט/רופא שמכיר היטב את התסמונת, מאשר האבחון המסודר בהתפתחות הילד.

שרה נ

New member
ממש ממש אסור להזניח את זה..

אם עלו על זה שיש לבתך גמישות יתר של המפרקים לדעתי מאד חשוב לטפל בזה בגיל צעיר, כי יתכן ואיכות התנועה שלה ממש לא טובה.. וזה ישפיע על עוד דברים בעתיד. הודיה, שנולדה מוקדם (שבוע 34..), התהפכה כבר בגיל 3 חודשים לכל הכיוונים, ואני אמרתי איזה יופי, היא מתקדמת ממש "לפי הספר". בכל מקרה הגענו להתפתחות הילד, כשהיא היתה בת 4 חודשים, כדי לראות שהכל בסדר איתה, ומה התברר שהיא לא מתהפכת נכון.. במקום להתהפך דרך הכתפיים היא התהפכה דרך האגן
ולכם הודיה קבלה המון טיפול בחיזוק שרירי הכתף שהיו אצלה מאד חלשים.. (ושרירי כתף חלשים משפיעים על יציבות ועוד..) ודרך אגב, יש משפט שטוען ש"כל הדברים והבעיות מתגלים בגיל שש.." ויש 2 אסכולות של טיפול: 1- לא לטפל בכלום, רק בדברים קשים מאד מאד.. וכשהבעיה תתגלה אז לטפל בה.. 2- לטפל במה שניתן לטפל, אם יש דבר שיש חחש שיש איזה בעיה אצל הילד, שכרגע לא ממש גלויה, אבל יודעים שזה יכול לגרום לבעיה קשה, שתתגלה יותר מאוחר, אז כן לטפל בביעה הקלה, אפילו בגיל 3-4.. כי בגיל הזה הבעיה מאד קלה, ונתנת לפתרון מהיר, ובעוד בגיל מבוגר יותר, קשה יותר לטפל בבעיה.. אני אישית די מסכימה עם הגישה השנייה, כי למה לדחות את הטיפול ?? נכון שזה אולי מעיק.. אבל למה צריך להגיע לכתה א' עם עודף בעיות שהיו יכולות להפתר או לפחות להיות מטופלות

למעלה