גמישות יתר במפרקים וADHD

I am ADiDi

New member
גמישות יתר במפרקים וADHD

שלום לכולם, אתמול חברה סיפרה לי שהיא לקחה את הבן שלה לאבחן בעיות בקשב וריכוז ואכן היו בעיות כאלו, אבל הנוירולוגית עלתה גם על גמישות יתר במפרקים ואמרה שזה קשור. לפני כמה שנים, עוד לפני ששמענו על ADHD , הבת שלי סבלה מכאבי מפרקים במשך תקופה ארוכה מאד, ואחרי המון בדיקות דם, אורטופדיות וכו' נשלחנו למרפאת הכאב לילדים בבי"ח רמב"ם ושם אובחנה אצלה גמישות יתר במפרקים כגורם לכאב. גם אצלי, אצל אמא שלי ואחותי (ובעצם כל בעלי ה-ADHD במשפחה) קיימת גמישות יתר במפרקים, ואף פעם לא שייכתי את זה ל-ADHD, אבל עכשיו אני מנסה להבין אם יש קשר. מחכה לתגובותיכם - מי מכם בעל גמישות יתר??

TikvaBonneh

New member
גם אנחנו

לבן שלי עם ADHD יש גמישות יתר במפרקים. גם לי היה כשהייתי ילדה ושנינו ADHDׂ כדאי לך גם לעשות לו בדיקת עיניים, כי יש בעיית עיניים שיכולה להיות קשורה לגמישות יתר במפרקים.

I am ADiDi

New member
תודה, יש לנו גם בעיה במיקוד העיניים

לזה התכוונת או לחפש בעיות נוספות?

TikvaBonneh

New member
אולי

אני ממש לא מבינה בזה, אני הלכתי לרופא עיניים עם הפניה מרופא ילדים שבה הוא ציין שיש SUPER ELASTICITY וביקש לבדוק את העיניים. הכל היה תקין.

05 מיכל

New member
מתאם בין ADHD לבעיה במיקוד ראיה

שמעתי בעבר שיש מתאם. דרך אגב, גם לי אמרו בילדות שיש לי עודף-גמישות, וגם אצל בתי (ADHD) כנראה יש (וגם בעיה במיקוד ראיה היתה לה).

צריך לחפש מחקר על זה.

לי הייתה בעיית מיקוד אבל שאלתי רופאה אחת והיא אמרה שאין קשר לADHD, לפי נידע שהיה לה בזמנו. צריך לחפש מחקר על זה. מישהו יודע איך נקראת האנגלית בעיית עודף גמישות במפרקים ואיך נקראת בעיית מיקוד עיניים?

זו כתבה על המחקר אבל איפה המחקר.

לא מצאתי אותו בפאבמד. מצאתי רק עבודות מאוחרות יותר של אותו חוקר בעניינים אחרים. (אולי אם הייתי משקיע יממה כן הייתי מוצא?)

naci1

New member
והבעייה הכי גדולה שלמיקוד ראייה

אין טיפול זה משהו שצריך להתמודד איתו כי בנ סובל מכאבי ראש יומיומים ובגלל זה נאלצתי להפסיק את הרטלין שגם ככה עושה כאבי ראש....אני חסרת אונים....

adhd ובעיות נלוות

שלום וברכה, אישית ומקצועית איני מכירה קשר כזה. הלכתי לחפש קצת במחקרים, ומצאתי מחקר שמצא קשר בין adhd לדיווח רב יותר על בעיות במערכת העיכול, מערכת הנשימה ובעור, אצל ילדים בגילאי בי"ס. מצאתי מחקר אחר שקושר תאורטית בין adhd לתסמונת התשישות הכרונית cfs לפיברומיאלגיה fm וטוען כי בסיסן של שלוש התסמונות אוטואימוני. וממש לא מצאתי אף מחקר שהראה קשר כלשהו בין גמישות יתר של המפרקים לבין בעיות קשב וריכוז. במשפחתנו, אגב, זה לא עקבי, הadhdים הם גם גמישי וגם קשיחי מפרקים. ממעבר מהיר על תיקי מטופלים, לא ראיתי קשר מיוחד. אשמח לשמוע מדוע הנוירולוגית אמרה שזה קשור, אם אפשר בלווית הפניה לחומר מקצועי. תודה ושבת שלום שרון

I am ADiDi

New member
תודה שרון

ואין לי מושג למה הנוירולוגית אמרה שיש קשר, כי אני לא מכירה אותה ולא יודעת מי היא, זה פשוט התאים למקרה שלנו...

ש י ק מ ה

New member
שרון אשמח לקרא את המחקר שמקשר

בין ADHD לפיברומיאלגיה ותשישות כרונית , לי יש את שלושתם ומזמן שאלתי בפורום של הפיברומיאלגיה אם נראה להם שיש קשר משום שהרבה מהתסמינים זהים, מהם לא קיבלתי תשובה אשמח מאד לקרא על כך אם תפני אותי למקור המידע

ש י ק מ ה

New member
שרון בבקשה את האתר בו יש כתבה

המקשרת בין ADHD פיברומיאלגיה, ממש חשוב לי לקרא.

מאז שהייתי ילדה

הייתה לי גמישות יתר, שבעקבותיה היו לי נפילות רבותתתתתתתתתת כשהעקב גמיש מדי.. (אז לא היו אמצעים שישנם היום לתוספות בנעל). גם הילדים שלי בעלי גמישות יתר. הרופא אמר - עם השנים את תהיי נורמלית, כפי שלכולם יורדת גמישות, גם לך תרד, ואז... תהיי יותר "נורמלית"... ו.... לא.... אין לי בעית קשב ולא ריכוז, לא היפראקטיביות... מסתבר שיש אנשים עם גמישות יתר, ללא קשר להיפראקטיביות. זה משהו אחר במוח.

פרחיה2

New member
אצלנו זה חצי חצי

חצי מהילדים עם גמישות יתר - כמוני וכמו אמי ואחי ולחצי השני נוקשות- כמו לאבא שלהם ולאבא שלו גם לי וגם לבעלי וגם לרוב הילדים ADD לאף אחד אין בעיות במיקוד העניים. מסקנה, לא נראה לי שייך. אגב, אין לי רק שני ילדים...

למעלה