גמישות הגב:)

M146

New member
גמישות הגב:)

שלומות ^^" אני רוקדת כבר 13 שנים ואפעם לא בדיוק התייחסתי לזה ברצינות, עד שלפני ארבע שנים בערך הבנתי שמחול זה החיים שלי בעצם XD עכשיו עד השנה לא ממש התייחסתי לגמישות הגב, או לחיזוק השרירים, התמקדתי יותר בגמישות הרגל (להגיע לשפגט) השנה נרשמתי למכון כושר ואני עושה מדי פעם פילאטיס ויוגה שדורשים גמישות טובה בגב.. ואני מרגישה כאילו בחיים אני לא אצליח להגמיש את הגב (אני רוצה להגיע לרמה של התקפלות לגמרי..) יש סיכוי שאני בחיים לא אצליח לשנות את זה? או שעם אימון מספק זה יקרה? ומישהו יודע כמה צריך להאתמן וכמה זה כבר יותר מדי? אני רוצה פשוט תוצאות מהירות יחסית.. כמו כן שיפרתי השנה את הגמישות בגב, קצת. ואני עובדת יותר על חיזוק השריר ברגל ולא רק גמישותו. אשמח לתרגילים לשיפור נוסף. *אני מכירה הרבה אבל תמיד כיף לדעת עוד :p* *המטרה שלי היא להחזיק את הרגל במצב של כמעט שפגט ולהסתמך ררק על כוח השריר :)* תודה=]]]

M146

New member
אוי שכחתי עוד משהו לשאול

אני מרגישה חופרת חח בכל מקרה, השאלה היא כזו: יש לי קשת גדולה ברגל, והנעלי פואינט שלי כבר קטנות עליי.. אני רוצה קלנות חדשות. עכשיו אני יודעת שיש נעליים כאלה שהן יותר גמישות בחלק התחתון, ושלי של עכשיו הן כמו קרש ואני שונאת את זה.. מה שכן - איפושהו קראתי שנעליים כאלה לא מתאים למי שיש לה קשת והיא צריכה משהו קשה.. אז בעצם - מה אני צריכה? :\ ועוד משו חחח *יואו אני ממש משגעת אתכםXD* שכחתי איך קוראים לזה דאמיט:\ אבל יש תרגיל כזה בקפיצות שהרגליים צריכות לבוא בסיקול כזה פעמיים.. ועכשיו זה צריך לבוא מהצדדים בטרנאאוט ואצלי זה הולך אחורה חחח כאילו קדימה אחורה.. יש דרךך לעבוד על זה?

toto41

New member
גמישות הגב תלויה גם בנטית הגוף וגם באימון

צריך לאמן ולהגמיש את הגב, אבל לא בטוח שתצליחי להתקפל ממש.... תלוי במבנה שלך...

Only Dance

New member
גמישות שלך הגב.. -

אני לא יודעת מה לענות לך כי מעולם לא חשבתי על זה בגלל שרוקדת מגיל צעיר פשוט לא הייית צריכה לעבוד על גמישות הגב אלא אם כבר על חיזוק השרירים בכדי למנוע פציעות. סכ"ה אין משהו שהמזן לא יכול לשפר, גם אם לא תתקפלי לגמרי כי המבנה הגופני שלך לא מאפשר את זה וגיל 13 לדעתי להתחיל לעבוד על גמישות אינטנסיבית ולצפות לתוצאות מהירות כמו שאת מגדירה את זה זה עלול להיות מסוכן. תשפאי לתוצאות איטיות ובטוחות זה אני יכוהל להמליץ לך במאה אחוז. תעשי הרבה גשרותישארי בפוזיציה הזו כשאת מנסה כל פעם יותר ויותר לצמצם את הפער בין הידיים לרגליים, כך תגדילי את ההקשתה בגב, את צריכה לשים לב שאת לא מגזימה ועושה חימום טוב לשרירי הגב ולחגורת הכתפיים. לאט ובטוח תזכרי הצלחה קאטי

M146

New member
אממ

בהקשתה לאחור אני די גמישה.. הכוונה היא לקדימה.. :\

Only Dance

New member
לקדימה זו לא בעיה - זה פשוט עם הזמן -

תוך כדי אימון כל אימון תשבי על הריצפה רגליים פסוקות לקדימה צמודות, מתכופפת ומנסה כמה שיורת להגיע לברכיים, כל הזמן לדחוף יותר ויותר. כשהיינו קטנות המורה שלי הייתה יושבת עלינו במצב הזה אך אסור לי להלמליץ לך לעשות דברים כי קחי בחשבון שזה מזיק ביותר. פשוט תעבדי לאט לאט, תדחפי את עצמך כל פעם יותר ויותר וליותר ויותר זמן כלומר להישאר בכאב יותר זמן ואז לעזוב. ככה תאריכי את הסיבולת להתכופף במתחיה ואת המתיחה עצמה. קאטי

M146

New member
אוקיי

כאילו אני מכירה את זה חח אני יודעת שצריך גם לנסו כל הזמן וזה נו , נשתדל, נקווה לטוב :) מה לגבי השאלות האחרות ? =S

dance shadow

New member
לגבי הקפיצה

אם אני לא טועה זה נקרא שון-ז'מן באטו, או אונטרשקאט, שזה הקפיצות שעושים ביט, או מחליפים ומחזירים לאותה נקודה. בכל אופן, כדי שהרגליים ילכו לא קדימה אחורה, אלא לצדדים ובחזרה, את צריכה קודם כל לעשות את זה מול הבר, לאט, ותשעני (קצת!) על הבר עם הידיים, כדי שתוכלי להתרכז על הרגליים. דבר שני, בקפיצה אל תחשבי על להזיז את הרגליים הצידה או אחורה קדימה, אלא על להחזיר אותם ביחד פנימה (כמו בקפיצה סוברסו, קפיצה בחמישית מבלי לשנות את הרגליים). תנסי לחשוב על שרירי הטרן אאוט שיקחו חזק את הירכיים פנימה, ולאט לאט את תצליח. בהצלחה!

למעלה