גמילת לילה

• פותח הנושא mish
  • פורסם בתאריך

mish

New member
גמילת לילה

היי לכולם אולי מישהו יכול להמליץ על גמילה מהרטבת לילה בגיל 5+ ביום הכל מצויין מגיל מאד צעיר, אבל בלילה .... חן חן מראש מישמיש

נעה גל

New member
אפשר לקבל עוד קצת פרטים?

האם יש הרטבות כל לילה? האם נשללה אפשרות של בעיה רפואית במערכת השתן? האם הילד/ה שותים הרבה לפני השינה? אילו דרכים כבר ניסיתם? האם היתה כבר תקופה שהוא/היא היו גמולים לחלוטין? אם כן, האם החזרה להרטבה היתה בגלל ארוע מסוים? פשוט קצת קשה לתת עיצות בלי שיש רקע מסביב...

mish

New member
קצת רקע :)

הוא מרטיב כמעט כל לילה, אבל הייתה תקופה שהוא נגמל כבר. אני לא זוכר אם היה ארוע שלאחריו הוא התחיל להרטיב שוב. הוא שותה דיי הרבה במשך היום אם כי אנחנו מנסים להוריד את הכמות לקראת הלילה. עדיין לא היינו אצל רופא , לא רצינו להלחיץ אותו. תודה מישמיש

נעה גל

New member
הרטבה בגיל מאוחר (ארוך)

אני מבינה למה עוד לא פנית לרופא, אבל אני חושבת שכדאי לעשות את זה כדי קודם כל, לשלול איזושהי בעיה במערכת השתן. הוא כבר גדול, ואני מתארת לעצמי שהוא גם לא נהנה מהמצב הזה. ואני חושבת שעלול להיווצר אצלו תסכול אם נדרש ממנו (ובגיל 5 זה כבר בהחלט נדרש) להיות גמול בלילה מבלי שהוא בכלל שולט על זה. לפעמים יכול להיות שמדובר בדלקת בדרכי השתן שאפשר לפתור במתן אנטיביוטיקה פשוטה, ולחסוך את כל כאב הלב והתיסכול שלו ושלכם. אם את לא רוצה להלחיץ אותו, תקבעי לרופא (הילדים הרגיל שלך) תור בלי הבן שלך (אני עושה את זה לפעמים, כשאני רוצה להתייעץ לגבי אורן מבלי שהיא תישמע), תספרי לו בדיוק מה הבעיה וממה את חוששת. תסבירי לו שאת לא רוצה להלחיץ את הבן שלך עם ההתעסקות בנושא, ואם הוא מוכן לבדוק את הילד מבלי שה``פספוסים`` יוזכרו. אני בטוחה שהוא יבין (אחרי הכל, גם הם בני אדם). ואז תוכלי לקבוע איתו תור נוסף והפעם עם הבן שלך שתקרא ``בדיקה כללית``. מעבר לך... יש הרבה שיטות לנסות לגמול את הילד. כתבו כאן בפורום על כאלה שהילדים נגמלו כאשר הם קיבלו מיטה חדשה (גמילה יקרה) או פיג`מה יפה עם הדמות שהילד אוהב ואז יש לו אינטרס לא להרטיב. לימורי סיפרה פה פעם, שיש לה מכשיר כזה שמצפצף בכל פעם שהמיטה נרטבת בשביל להעיר את הילד (זה לפי דעתי, מכשיר שצריך להשתמש בו תוך כדי הסכמה והבנה של הילד, ואני לא בטוחה שזה מתאים עדין לגיל 5). ויש כאלה שמעירים את הילדים באמצע הלילה בשביל לרוקן להם את השלפוחית. שוב, גם השיטה הזו קצת בעיתית. משתי סיבות מרכזיות: 1. כשלוקחים ילד ישן לעשות פיפי באופן קבוע, למעשה, מסירים ממנו כל אחריות להתאפקות עד הבוקר. 2. שלפוחית השתן היא איבר שמתרגל להתרוקן בשעות מסוימות. ואם מעירים כל יום את הילד באותה שעה השלפוחית מתרגלת... ואז יהיה לה קשה מאוד לחזור למצב הקודם של חוסר התרוקנות. כל השיטות האלה שהזכרתי (ובטח יש עוד, ויהיה מי שיספר לך) הן טובות לילדים שבטוח שאין להם בעיות במערכת השתן. אחרת, כל השיטות מביאות לתסכול ועלולות לגרום לנזק גדול יותר (לדימוי העצמי של הילד) מאשר ביקור אצל הרופא וכמה בדיקות. מקוה שעזרתי.

mom&shaked

New member
יש בבי``ח שניידר קו יעוץ לבעיות הרטב

קראתי שיש קו יעוץ לבעיות הרטבה בבי``ח שניידר ואני ממליצה להתקשר ולקבל יעוץ מקצועי בנושא כל כך רגיש ובעל השפעה משמעותית על התפתחות הילד מבחינה חברתית וביטחון עצמי (לא חייבים להזדהות והשירות ניתן חינם). יש שלושה מספרי טלפון ליצירת קשר: ביום שלישי בין 11-10 בבוקר 039253109 בימים ראשון וחמישי אחרי שמונה בערב 048724487 ומספר אחרון בכל ימות השבוע להשארת הודעות 086483444 בהצלחה

limori

New member
שלום מיש

אני אמא לרואי בן 4 שגם מרטיב בלילה. הוא נגמל בגיל שנתיים גמילה בת שבוע גם ביום וגם בלילה. הגמילה יתה מרצונו הוא בלי שום לחץ מצידינו. כעבור שנה שהוא כבר היה גמול אחי בא לבקר אותנו (ואחי מרטיב בלילה אז בן 12) הוא ראה במשך 3 ימים שאחי מרטיב בלילה וגם הוא התחיל להרטיב. מאז ועד היום כבר שנה הוא מרטיב. היתה תקופה שהחזרנו אותו לחיתולים ז``א קראנו לזה תחתוני לילה (פוךך ופד) והסברנו לו שהתחתונים האלה מיוחדים כי הם יספגו את כל הפיפי וזו ממש קוסמות כי המיטה והבגדים לא יתרטבו כלל. לפני חודשיים בערך קנינו לו מכשיר שמחברים לתחתון ובזמן ההרטבה זה מצלצל אמור להעיר אותו. התלבטנו מאד אם להשתמש במכשיר הזה התיעצנו עם פסיכולוגית והיא תמכה במכשיר. אך בפורום מאד לא אהבו את הרעיון....חשבנו וחשבנו וחשבנו והחלטנו להניח לו כי בכל המאמרים שראנו כולם טוענים שעד גיל 5 זה טיבעי ונורמלי. לפני שבועיםם אחי שוב הגיע לביקור (אנחנו גרים בחו``ל) ורואי החליט שהוא לא רוצה לישון עם תחתוני לילה ... הסכמנו ועכשיו הוא לא מרטיב 3 ימים מרטיב לילה אחד לילה אחד יבש 2 לילות רטובים....בקיצור הוא לא נגמל מאה אחוז אך אני חושבת שיש השתפרות.... אין לי מה לעוץ לך אך נתתי לך דוגמא ממה שקרה אצלינו והיתי מאד שמחה אם תשלחי לי אי מייל ונוכל להמשיך ולדון בענין. תודה לימור גולן

mish

New member
היי לימורי

גם אנחנו השתמשנו בחיתולי לילה וקראנו להם ``תחתונים מיוחדים`` ולפני שבוע הפסקנו איתם וניסינו להסביר (ללא לחץ) לאופיר שהוא צריך להשתדל לא לעשות פיפי בלילה. זה די עזר כי מתוך שבוע רק לילה אחד הוא פספס. אני מקווה שזה ימשיך כך. האם השתמשתם במכשיר ???? דרך אגב מישמיש זה גבר (לא שזה משנה) :) תודה

michal@gal

Active member
מנהל
גם אצלנו יש תקופות של הרטבה

בתי הפסיקה להרטיב בלילה בגיל שלושה, אבל עברה תקופות שבהן במשך חודשים היא היתה מרטיבה כמעט כל לילה. בדרך כלל זה היה קשור עם שינויים שעברו עליה (נסיעה לחו``ל למשל) ולפעמים לא הצלחתי לגלות מה הסיבה שבעקבותיה אנחנו עוברים תקופה רטובה. היום היא בת חמש וחצי ועדיין מרטיבה לעתים, אבל המצב הולך ומשתפר.

למעלה