גמילת לילה

גמילת לילה

כבר מעל שבועיים שהבן שלי ישן בלי לחיתול בלילה אבל ברוב הפעמים שקם יבש זה בגלל שאני לקחתי אותו באמצע הלילה לשרותים. אני יודעת שזה לא תקין כי לא גורם לו לפתח עצמאות בנושא. מה לעשות? כמה זמן לקח לכן עד שהילד קם מרצונו לפיפי בלילה?

Pixelss

New member
גמילת לילה היא עניין פיזיולוגי ולהבדיל מגמילת יום

לילד לרוב אין כמעט שליטה בנושא.
אני לא יודעת על איזה גיל מדובר אבל ככל הנראה מדובר בפעוט ולא בתינוק ולכן הייתי ממליצה להתיעץ בפורום הורים לפעוטות שם עולה הנושא הרבה מאוד.
&nbsp
אני אישית לא חושבת שיש בעיה בלהעיר את הילד לפיפי בלילה בדיוק מהסיבה שזה עניין פיזי שעוד לא בשליטתו.

michal@gal

Active member
מנהל
תחזירי את החיתול בלילה

ותפסיקי לקחת אותו לעשות פיפי מתוך שינה. זה לא מקדם אותו לקראת גמילת לילה.
כשהגוף שלו יהיה מוכן, הוא יתחיל לקום עם חיתול יבש.

גמילת לילה

קחי בחשבון שהציפיה שלך שהוא יקום לפיפי בלילה מרצונו - לא בטוח שתקרה.
הבן שלי נגמל ביום בגיל שנתיים וחמישה חודשים בערך (גמילה קלה ומהירה).
בלילה המשכנו עם חיתול.
כמו שאמרו לך, יש כאן איזושהי בשלות פיזית שאמורה לקרות.
לכן אני החלטתי לחכות בסבלנות שזה יקרה לבד (לא רציתי להתעסק עם להקים לפיפי בלילה).
בהתחלה היה ממשיך לעשות בלילה כל הזמן. לאט לאט זה נעשה פחות - פעם בכמה ימים קם עם חיתול רטוב.
לפני כמה שבועות שמתי לב שכבר קם יבש כל לילה.
גם אני כמוך - ציפיתי שהוא יתעורר ויקרא לנו כדי לעשות פיפי (וגם אמרתי לו שאם הוא צריך בלילה שיקרא לנו).
בפועל זה לא קרה. הוא כנראה מתאפק (כמו שגם רובינו לא קמים בלילה לעשות פיפי).
כשראיתי שקם יבש בצורה עקבית מספיק זמן, הורדנו את החיתול (ובינתיים לא היו תקלות).
זה קרה יחסית לאחרונה - בגיל 3 + 7 חודשים (יותר משנה אחרי גמילת היום).
אני חייבת להגיד שבגלל שאף פעם הוא עוד לא קם לפיפי בלילה - אין לי מושג מה יקרה כשיצטרך באמת (אז אני פשוט מקווה שיתעורר ויקרא לנו).
ובכל מקרה, ליתר בטחון אני משתדלת לא לתת לו לשתות יותר מידי לפני השינה.

Neta Hod

New member
גם וגם וגם

כל מה שכתבו פה נכון, גמילת לילה היא לחלוטין עניין פזיולוגי ולכן קשה לצפות מילד שגמול ביום להיגמל באותו אופן גם בלילה.
את לא צריכה להעיר כדי להוריד לפיפי, גם לזה הוא יכול להתרגל מהר מאוד, ואז ביום שתפסיקי להוריד אותו בלילה, הוא בעצם ימשיך לעשות את הפיפי רק במיטה. כל הרעיון שהוא הולך לישון עם חיתול בעיני יכול ליצור לו בלבול, הרי ביום הוא בלי חיתול ובלילה כן?! הכי נוח זה להלביש בלילה תחתון גמילה פול אפס שמתלבש בדיוק כמו תחתונים רגילים. אחרי כמה ימים שיקום לך יבש תוכלי בכיף להשכיב אותו לישון עם תחתונים בלבד :)

לא חושבת שזה בלבל אותו בכלל

הוא פשוט ידע שבלילה שמים חיתול וזהו (ואצלו זה לקח שנה וחודשיים).
אצלי לפחות הוא לא שאל וזה לא הפריע לו בכלל (לא עשינו מזה עניין).
ולי יש תינוק בבית עם חיתולים, ועדיין למרות זאת, לגדול זה לא הפריע.
ואם הילד שואל - הכי פשוט להסביר שביום הוא ער ויכול ללכת לשירותים.
בלילה הוא ישן ולא מרגיש שהוא צריך פיפי ולכן שמים חיתול.

לדעתי פול אפס מתאים לילד שמפריע לו החיתול, או שמרגיש שזה לתינוקות.
אני מסכימה שיכול להיות שבמצב הנוכחי של זאת ששאלה - שכבר הורידו חיתול, יהיה יותר קל לחזור לפול אפס מאשר לחיתול רגיל.
אבל מלכתחילה, פול אפס זה סתם יקר...

למעלה