גמילת לילה

נועה peleg

New member
גמילת לילה

הבת שלי בת 3 + 5 חודשים. נגמלה מחיתול ביום מיוזמתה ועל-פי בקשתה בגיל שנתיים וחודש. הגמילה לקחה יומיים. אחרי שנה ניסינו גם גמילת לילה, כי היא ביקשה, אבל לא הלך ואחרי חודש וחצי שהייתה מתעוררת רטובה, חזרנו לחיתול. לפני שבועיים וחצי הצעתי לה שוב להיגמל בלילה, והיא הסכימה. בשבוע הראשון התעוררה כל לילה בסביבות 24:00 - 01:00 רטובה, קראה לי, החלפתי מצעים וכותונת והמשיכה לישון. התעוררה יבשה. החלטנו להוריד אותה בלילה (אולי זו הייתה טעות). מאז שאנחנו מורידים אותה בלילה, היא מתעוררת בבוקר רטובה. בקיצור (או באריכות), אנחנו די מתלבטים מה לעשות ואיך להמשיך. היום, זו פעם ראשונה שב- 24:00 היא התעוררה (לפני הפיפ) והלכה לבד לשירותים (בבוקר היא התעוררה רטובה לגמרי). כמובן ששיבחתי אותה על זה שביא התעוררה לפני הפיפי והלכה לשירותים. אם יש למישהי תובנות ועצות, נשמח לשמוע. מה דעתכן על להוריד בלילה? אני מבינה שהדעות חלוקות. יום טוב

אין לי עצות. עוד לא הגענו לשלב הזה...

רוצה רק לאחל בהצלחה ואני בטוחה שעוד מעט יגיעו אמהות מנוסות ויתר ממני...

דבר ראשון בהצלחה ../images/Emo140.gif

דבר שני, זה לא פיתרון אלא כלי למניעת רטיבות, ישנם תחתוני גמילה, לא פמפרס כמו תחתונים, אלא תחתונים מבד סופג, אפשר לקנות אני חושבת בכל חנויות התינוקות ואז לפחות היא לא תהיה רטובה חצי לילה. לגבי הגמילה עצמה, אצלנו עבר חלק אבל בנים זה קצת אחר נדמה לי. אולי לא לתת לה לישון לפני השינה וכמובן לעשות פיפי לפני השינה גם א היא אומרת שאין.

פלגיה

New member
גמילת לילה

שונה מגמילת יום. אין כאן עניין חינוכי או התנהגותי, אלא פשוט בשלות אנטומית של הילד. המטרה היא לא שהוא יתעורר לפני שהוא מרטיב (אם כי גם זה רצוי) אלא שיחזיק את עצמו יבש במשך לילה שלם. יש ילדים שמגיעים לבשלות כזאת רק לקראת גיל חמש.

למעלה